FatAlbert Opublikowano 6 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2009 szukaj szukaj, musimy wiedzieć co to za zwierze :D są na am2 ;) seria 12xx, np. 1210 aka 3k+ :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 Opek 1210 to taki X2 3800+ z większym cahe i innym TDP ;) Realnie to ma chyba tylko inną nazwe reszta to to samo co zwykłe X2 ;) Myślę że Kaaban już w PT pokaże jakieś testy... ;) Co do tego dziwnego "X2" z allegro może jeszcze go dopadnę... Ale zanim "stestuję" to jeszcze może "trooochę potrwać" na razie zostało mi do sprawdzenia parę kostek ramu -> ;) W każdym razie mam nadzieję że jutrzejsza premiera Deneba jakoś "rozrusza" dział AMD ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybak09 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 Żeby tamten "dziwny opteron" zadzialał, trzeba prędzej ustawić HT na 800, przy standardowych ustawieniach nie rusza. Przy 1,5V system startował przy 3,4GHz ale 3dmark sie wieszał, może przy lepszym chłodzeniu byłby stabilny. Ja uzyskałem stabilność przy 1,4V i 3,2GHz, podkręcany tylko mnożnikiem. W 3dmark'u 06 mialem 10tys pkt, na GF8800gt nie kręconym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 11 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2009 No to chyba tragedii nie ma? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawloHT Opublikowano 11 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2009 Oc wporządku. Ale SPI ssie. Ale pewnie system bez optymalek... Testu CPU w 3Dmarku nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 11 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2009 Mam dziwną jazdę, włączyłem C'n'Q i CPU obniżyło się do 1 GHz ale w górę już nie drgnie, nawet pod obciążeniem. Na razie jest mi to na rękę bo mam energooszczędne ale dziwna sprawa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybak09 Opublikowano 11 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2009 3dmark06 CPU Score 2317 O jakich "optymalkach" myślisz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawloHT Opublikowano 11 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2009 1 2 Na dobreprogramy było jeszcze coś o optymalizacji. Ale to i tak (chyba) mało jest... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 (edytowane) No to chyba tragedii nie ma?Czy ja wiem...Ludzie się rzucili na te procesory, a rewelacyjne to one nie są. W tej cenie kupić można "przebranego" x2 w rewizji f3. Chociaż z tymi osądami wstrzymam się do czasu, gdy Kaaban albo jakiś inny Spookie pokażą swoje wyniki :P Edytowane 12 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 Spookie specjalnie wysłał mi semprona abym mógł to nieszczęsne HT przestawić na 800, miał dojść w czwartek - jeszcze go nie ma :angry: . Jak tylko dojdzie to od razu testuję ^_^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 Jakie jest max. bezpieczne napięcie na brisebane X2 4000+?? Chłodzony będzie jakimś duuużym i wydajnym klocem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
>PePeK< Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 na codzień pracuje na 1,45 ale możesz i dać 1,55 a chłodzenie klocek Scythe Infinity Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 A jaka jest max. bezpieczna temp. pracy brisbane?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawloHT Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zależy przy jakim napięciu.... :-) Przy ok 1,5v nie wiejcej jak 60*C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpara25 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2009 Panowie, od dawna nie jestem w temacie, aktualnie mam 3600+ brisb @ 2.8Ghz, przyszedł czas na zmianę, potrzebuję czegoś mocnego, gram css, co potrzebuje mocnego proca do ilości fpsów. http://www.allegro.pl/item523041642_matrav...wy_fvat_gw.html Przejrzałem szybko. Da radę z tego coś więcej wycisnąć? Czy może jest coś innego dobrego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2009 Jak chcesz cisnąć to F3 raczej poszukaj... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2009 działa opek ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpara25 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2009 Jak chcesz cisnąć to F3 raczej poszukaj... Podaj mi dokładny model czy kod egzemplarza/egzemplarzy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2009 działa opek ?Jak dojdzie sempron to zdam relację, narazie to zaginął na poczcie gdzieś :( . Ferie się zaczęły a ja dalej nie mam :(. sorry że czasem na gg nie odpisze ale zajęty dość mocno byłem :* F3 to modele z końcówką CZ, tutaj prym wiódł windsor ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damikk Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 mam takie pytanie mam plytke gigabyte m55s s3 procka 4200 windsora chcialbym zmienic procka tylko nie wiem co lepiej nowego athlona na kumie czy starego phenoma x3 lub x4 czy bedzie zauwazalny przyrost wydajnosci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zależy do czego komp, ja bym wolał 3 czy 4 rdzenie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piotrAthlonXp Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 a kto mi odpowie do jakiego intela mozna porownac athlona x2 5200 podkreconego do 2,9 ghz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 DO E6600 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 Moim zdaniem do E5200. E6600 ma 4mb L2... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 no ale E5200 wolniejszy raczej nie będzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 Jak dojdzie sempron to zdam relację, narazie to zaginął na poczcie gdzieś :( . Ferie się zaczęły a ja dalej nie mam :(. sorry że czasem na gg nie odpisze ale zajęty dość mocno byłem :* F3 to modele z końcówką CZ, tutaj prym wiódł windsor ;). to lipton, ze nie doszedł jeszcze :( dalej czekamy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 no ale E5200 wolniejszy raczej nie będzie Porównywalny, ewentualnie trochę szybszy( mówimy o E5200 @ 2.5GHz vs X2 5200+ @ 2.9GHz) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 F3 to modele z końcówką CZ, tutaj prym wiódł windsor ;) . I narazie mu korona jeszcze z głowy nie spadła .... ale co do mozliwosci O/C to loteria o czym sam sie przekonałem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpara25 Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2009 http://www.allegro.pl/item535304517_proces...box_3_2ghz.html Jakby ktoś chciał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2009 I narazie mu korona jeszcze z głowy nie spadła .... ale co do mozliwosci O/C to loteria o czym sam sie przekonałem...AZ tak ciężko zrobić te 3,2-3,3ghz?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...