luk1999 Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2009 A przypadkiem po przełączeniu na "Manual" któryś z tych parametrów nie dostaje "kosmicznej" wartości? Daj fotkę z BIOS (albo napisz) jak wyglądają te ustawienia zaraz po ustawieniu na "Manual". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabolo Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2009 A przypadkiem po przełączeniu na "Manual" któryś z tych parametrów nie dostaje "kosmicznej" wartości? Daj fotkę z BIOS (albo napisz) jak wyglądają te ustawienia zaraz po ustawieniu na "Manual". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2009 Wygląda ok - może spróbuj wyłączyć Boot Failure Guardiana. Aha, nie ma sensu aż tak nisko ustawić mnożnika NB - wystarczy jakieś 7x. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2009 Powiem szczerze,ze ja tez nie moge pogonic swojego z mnoznika :angry: Niby w biosie wszystko pieknie pokazuje,ze mnoznik mam 15,5,a w rzeczywistosci leci na 13,5. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabolo Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2009 Panowie poszło :razz: jak narazie 15.5 i napięcie 1.35 ale jutro po pracy jeszcze cos podniose pomogło zresetowanie biosu http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=511876 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2009 (edytowane) A ja na szybko zrobilem porownanie wydajnosci w 3dmarku05. 6000+2MB 3,2Ghz grafa na 770/2200-17000pkt 7750+ 3Ghz grafa na 730/2000 -17800pkt Edytowane 19 Lutego 2009 przez grzeg255 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArtKTK Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2009 diabolo a spróbuj na całkowitym mnożniku a nie na połówkowym :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2009 A testy tego proca zegar w zegar do X2 5200+ jakis serwis robil? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2009 A ja na szybko zrobilem porownanie wydajnosci w 3dmarku05. 6000+2MB 3,2Ghz grafa na 770/2200-17000pkt 7750+ 3Ghz grafa na 730/2000 -17800pkt no nieżle :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabolo Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2009 A testy tego proca zegar w zegar do X2 5200+ jakis serwis robil? ktos juz podawal na forum :) tu masz cos takiego link Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2009 (edytowane) A mnie czeka wymiana mobo , zapewne bios nowy juz nie wyjdzie,a ten ktory mam teraz jest poprostu beznadziejny.Przekroczenie bariery 3ghz graniczy z cudem.Oc na obecnym biosie jest na poziomie zerowym, po zmianie mnoznika na 16,5 plyta nie wstaje w ogole,ba nawet sypie sie przy mnozniku x10,czyli d... blada z moich zmagan z tym prockiem,przynajmniej na tej mobo.Echh...a myslalem,ze 6000+ tylko bedzie mial problem na tym biosie :sad: , jego oc tez sie skonczylo po aktualizacji.Jedno co moge wam powiedziec,to to,ze ten procek ma cholerny apetyt na W Edytowane 20 Lutego 2009 przez grzeg255 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabolo Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 U mnie stabilne 3.2 na napięciu 1.45 ale widze ze to juz koniec na BOXowym powietrzu.. temp max 70 stopni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGREK! Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2009 Jaką temperaturę masz w pokoju? 22*C ( jeśli program nie kłamie ) to bardzo "chłodno".jak mówilem okno otwarte a wtedy było bardzo zimno w normalnej pokojoweje temperaturze w idle gdzies z 28 w strsie 41 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudl4ty Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2009 Tak się ostatnio zastanawiałem, bo nie mogę przeżyć tych '3,15Ghz' przy obecnym cepie :D Myślicie, że downgrade BIOSu w mobasie coś by pomógł ? :] (Z tego co wyczytałem i sam doświadczyłem ten najnowszy 2101 jest chu*owy). Przy 1701 płytka robiła 325mhz, a na tym nie mogę przekroczyć 300...Doszukałem się też info, że do dwujajek najlepszy jest BIOS 1201. Co o tym myślicie :D ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2009 Tak się ostatnio zastanawiałem, bo nie mogę przeżyć tych '3,15Ghz' przy obecnym cepie :D Myślicie, że downgrade BIOSu w mobasie coś by pomógł ? :] (Z tego co wyczytałem i sam doświadczyłem ten najnowszy 2101 jest chu*owy). Przy 1701 płytka robiła 325mhz, a na tym nie mogę przekroczyć 300...Doszukałem się też info, że do dwujajek najlepszy jest BIOS 1201. Co o tym myślicie :D ? Nie zawsze nowsze znaczy lepsze... A skoro na poprzednim biosie było lepiej, to pewnie, że "downgraduj" :wink: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 25 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2009 (edytowane) Tak się ostatnio zastanawiałem, bo nie mogę przeżyć tych '3,15Ghz' przy obecnym cepie :D Myślicie, że downgrade BIOSu w mobasie coś by pomógł ? :] (Z tego co wyczytałem i sam doświadczyłem ten najnowszy 2101 jest chu*owy). Przy 1701 płytka robiła 325mhz, a na tym nie mogę przekroczyć 300...Doszukałem się też info, że do dwujajek najlepszy jest BIOS 1201. Co o tym myślicie :D ? Pewnie ze przechodz na starszy bios,te nowe nie nadaja sie do oc.W mojej m2n-sli deluxe na biosie 1701 oc skonczylo sie,a z tego co pamietam to wlasnie 1201 wymiatal najlepiej. A tak w ogole mam juz nowe mobo i zaczynam sie bawic :D ,tylko musze ogarnac ten bios,w asusie mialem bardziej przyjazny. Jedno co juz zauwazylem,to trafila mi sie chyba slaba sztuka.Do pelnej stabilnosci na 3Ghz potrzebuje 1,4V,a na 3,1 nawet przy 1,45V orthos sie wywala :mur: Edytowane 25 Lutego 2009 przez grzeg255 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabolo Opublikowano 25 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2009 grzeg255 powiedz mi jakie masz temperatury w idle i w stresie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudl4ty Opublikowano 25 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2009 Ja swojej mobo nie zmienię ;) Gdyby nie ten BIOS to płytka cudo dla mnie, mógłbym się przesiąść na inną jedynie w przypadku nagłego przypływu spoorej gotówki i przesiadki na PII :D Co do downgrade'u jeszcze jedno pytanko, zawsze robiłem aktualizację w górę :D A jak to jest z EZ Flash i 'aktualizacją' na starszy BIOS :) ?? Płytki nie robią żadnych problemów w takim przypadku ? (gdzieś przeczytałem, że koleś nie dawał rady, chociaż do końca nie wiem z czego to wynikało ;)). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 25 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2009 (edytowane) Na def w idle mam 22,stress 40, na 3Ghz 1,4V w stresie nie przekraczalo 51. A co do zmiany mobo,to wlasnie po to zmienilem,zeby wcisnac jakiegos PII Am3 Edytowane 25 Lutego 2009 przez grzeg255 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabolo Opublikowano 25 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2009 hmm ja stwierdzilem ze nie bede kupowal chlodzenia za 150zl, bo 100mhz w tą czy w tą mnie nie zbawi :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 25 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2009 Chciałem se zapytać czy czasem Brisbane nie prowadzi lepiej pamięci od Windsor'a? Przesiadłem się z Brisbane G1 4000+ na Windsor F3 5200+ 2mb cache i nie mowy o włączeniu 1T(w ogóle) czy uzyskaniu tego samego taktowania pamięci co na Brisbane. Na poprzednim procu, pamięci chodziły na 1040mhz CL5 1T, a teraz tylko 1000mhz CL5 2T... Co ciekawe procesor uzyskuje stabilne 3Ghz(10x250) przy napięciu 1,4, natomiast 13x250 nie rebi nawet na 1,55V(prime wywala po kilku minutach) Generalnie z proca jestem zadowolony, bo zapłaciłem za niego pół ceny allegrowej(box, gwara) oraz udało mi się w końcu wykrzesać w pełni stabilne 3Ghz, ale trochę mnie dziwią w/w przypadłości, szczególnie brak 1T... Płyta to DFI infinity nf4 sli... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 25 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2009 Mnie na F3 nigdy nie udalo sie ustawic dla pamieci 1T,zawsze smigalem na 2T. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudl4ty Opublikowano 25 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2009 (edytowane) Generalnie ja miałem AX2 4k+ rev. G2 i też nie było szansy ustawić go na 1T, dlatego zrezygnowałem z kombinacji z tym związanych (przyrost wydajności byłby na tyle niewielki, że nie widziałem w tym sensu ;)). Edit: Aa przepraszam, G1 :) Edytowane 26 Lutego 2009 przez Kudl4ty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mumin027 Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 Chciałem se zapytać czy czasem Brisbane nie prowadzi lepiej pamięci od Windsor'a? ... Na moim f3 i ocz'kach t1 24h daje rade Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 No mnie tez się w końcu udało. Wystarczyło zmniejszyć dzielnik, także wygląda na to, ze procki mają całkiem inne właściwości. Dla przykładu na G1 miałem problemy ze zmianą dzielnika na jakikolwiek(trzeba było kombinować z ustawieniami pamięci), a tutaj dzielnik wskoczył od razu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 28 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2009 Po dłuższych testach, znalazłem najniższe napięcie, na jakim jest w stanie pracować mój Athlon 1.0GHz @ 1.0V. Przy niższym mnożniku ( x4 ) i napięciu 0.975V komputer się zawiesza przy byle obciążeniu. Na czas gier, mam ustawienia takie : 2.7GHz @ 1.2V Jest cicho, chłodno no i ta satysfakcja :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 28 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2009 Trochę wysokie napięcie:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ASSAMER Opublikowano 28 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2009 I sprawa wiatrak na procku zaczol buczec wiec bede zmienial cale chlodzenie.Lepsze Oc bedzie. Mam boxowy wiatrak i i radiator. I chce cos kupic. Co polecacie. Dodam ze na razie jade na 1 jadrze w przyszlosci bede kupowal jakas x2. Jaka paste polecacie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 28 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2009 Ale co to ma wspolnego z tematem :blink: ??Od tego masz inny dzial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ASSAMER Opublikowano 28 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2009 Hm, dla mnie, temat dotyczy procesorow i za razem chlodzenia. Wiec nie rozumiem dlaczego sie dziwisz ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...