Sopel Opublikowano 6 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2009 Box... Płyta może nie najwyższej klasy ale te htt320 stable zrobi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość memel Opublikowano 6 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2009 Box... Płyta może nie najwyższej klasy ale te htt320 stable zrobi. baaa... jak ty dajesz 1,4-1,55V na Boxie to co tu mowic o stabilnosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 6 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2009 To sie okaże po zmianie chłodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość memel Opublikowano 6 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2009 To sie okaże po zmianie chłodzenia. OK :) To daj znac mi na GG z wynikami nr.1416192. Cos tam poradzimy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 9 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2009 Dzisiaj zamontowałem ac freezer 64 pro. Włączam kompa, po chwili włączam crysis i w momencie gdzie miałem 30-40 fps mam ledwo 15. Dałem nowa gra i było prawie normalnie. Zobaczyłem pierwszego przeciwnika i strzeliłem do niego i od razu spadek do 10fps. Miał ktoś taki problem? Jutro formata zrobię. COD 4 chodzi normalnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 10 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2009 Dzisiaj zamontowałem ac freezer 64 pro. Włączam kompa, po chwili włączam crysis i w momencie gdzie miałem 30-40 fps mam ledwo 15. Dałem nowa gra i było prawie normalnie. Zobaczyłem pierwszego przeciwnika i strzeliłem do niego i od razu spadek do 10fps. Miał ktoś taki problem? Jutro formata zrobię. COD 4 chodzi normalnie a jaki sys bo ja miałem podobnie na 7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 10 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2009 xp sp3 32bit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 10 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2009 Mi pomógł reinstal i prawidłowe wgranie wszystkich sterowników. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 10 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2009 Zmiana chłodzenia to ekhm mało realne aby miała znaczenie Amd dualcore cpu drivers są? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 10 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2009 Formata teraz zrobiłemem i już crysis zaczynam instalować. Wygląda na to, że format pomógł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 10 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2009 Ciekawe... Format z powodu wymiany chłodzenia na procesorze...? Nie spotkałem się nigdy z czymś takim :wink: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 10 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2009 Teraz normalnie da się grac, wcześniej miałem 10-15fps przy 1 przeciwniku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 10 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2009 Ciekawe... Format z powodu wymiany chłodzenia na procesorze...? Nie spotkałem się nigdy z czymś takim :wink: .Śmieszne to może jest. Sam się dziwię, ale ja się juz z takim czymś spotkałem. Kumpel wymienił wentyl, tylko wywiew z obudowy i zaczęły mu się robić hocki klocki, resety w grach itd. Odłączył wentyl i podłączył jeszcze raz i już nie miał takich problemów. Cuda cuda ;) ale on ma intela 6600 i wypasioną płytę, mocny zasilacz i GTX8800 więc to podaję tylko informacyjnie (nie ten temat), że tak się czasem może dziać, choć wg mnie przyczyna musi leżeć w gdzieś indziej, choć nie za bardzo wiem gdzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 10 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2009 O zabawie w oc na tym procku mogę sobie pomarzyć. Na 3GHz 1.275V jest stabilny. Na 3.1GHz nawet na 1.5V po kilku s w orthosie jest bsod. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 10 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2009 Czyli trafila ci sie taka padaka,jak mialem poprzednio,choc ten tez jest padaczny :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 10 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2009 One nie są padaczkowate, tylko zrąbane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 10 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2009 To chyba po Phenom'ach I odziedziczyły :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 10 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2009 (edytowane) No sa zrabane,no ale i tak wydajnosc troszke lepsza od f3 :wink: +-250Mhz Edytowane 10 Czerwca 2009 przez grzeg255 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 11 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2009 (edytowane) Test Athlon'a II i Phenoma II X2 w CDAction ( 06.2009 ) http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...5b6a97f64b.html Krótki komentarz - Wygląda dobrze :) Sorry za jakość. Edytowane 11 Czerwca 2009 przez Stachuuu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 11 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2009 (edytowane) Przy obecnych cenach bym poczekała aż potanieje, albo dołożył do 550. Fajna płytę mieli do testów. Jest coś takiego jak pentagram karakorum extreme? Edytowane 11 Czerwca 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 11 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2009 Może to karakorum homemade. Ten Athlon II wygląda naprawdę dobrze, mam na niego chęć. Problemem jest moja płyta główna, która nie pozwala na żadne OC, chyba że to ja nie potrafię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArtKTK Opublikowano 11 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2009 Przy obecnych cenach bym poczekała aż potanieje, albo dołożył do 550. To naprawdę dobry wybór :) http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=584194 Na razie tyle na boxowym chłodziwie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 11 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2009 Jakie napięcie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość memel Opublikowano 11 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2009 (edytowane) i to jest wlasnie cale CD Action. Ładna ramka z zanaczonym Athlon II i Phenom II 550BE OC ale jakie to te OC to juz nie zanzaczyli. hehe. Edytowane 11 Czerwca 2009 przez mamelke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 11 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2009 (edytowane) @Stachuuu Przy twojej płycie 550 byłby lepszy, bo ma odblokowany mnożnik. Edytowane 11 Czerwca 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 11 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2009 (edytowane) Ładna ramka z zanaczonym Athlon II i Phenom II 550BE OC ale jakie to te OC to juz nie zanzaczyli Wcześniej w artykule było. Już cytuje Phenom II X2 ...A wynik? Udało się osiągnąć 4GHZ! Pomimo faktu, że użyliśmy przecież dość taniego cooler'a Athlon II Nic w tekście nie wyczytałem tylko to: ( MINUSY ) - Nie udało się osiągnąć 4GHZ Andrew - No, to by ułatwiło OC ( zamiast X2 5200+ mogłem wziąć X2 5000+ BE... eee ) Tylko ciekawe, jak z tym HT3.0 by było. Edytowane 11 Czerwca 2009 przez Stachuuu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 11 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2009 HT może by wydajności zauważalnie nie zmniejszyło, ale gorzej z obsluga przez ta płyte. Może czas zacząć myśleć o jej zmianie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 11 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2009 Co do obsługi, widzę że obsługuje Phenom'y II 95W[X3 na przykład ]( pewnie to jest max ), tak więc myślę, że z nowym BIOS'em ( jeśli taki by się pojawił ) by to wszystko ruszyło. Może czas zacząć myśleć o jej zmianie? Tu jest taki dziwny problem. W wakacje, jeśli brat będzie zmieniał grafikę, to odkupię od niego HD4670. Potem chyba będę myślał o wymianie zasilacza. Następnie pomyślę o płycie głównej + OC athlona. Eh, jeszcze monitor prosi się o wymianę ( CRT 17" ). Tak więc na mój kieszonkowy budżet to zbyt wiele... Zresztą ostatnio płyta główna była wymieniana w ramach gwarancji ( z M61-sme-s2l [ nforce 405 ] na m61-pme-s2p [ nforce 430 ]. Szczerze mówiąc nie próbowałem na tej płycie podkręcać. Na poprzedniej wyskakiwał jakiś komunikat o bezpieczeństwie i trzeba była szynę HTT cofać do 200... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 11 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2009 Zobacz czy na tej coś się da. Może 3GHz wyciągnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArtKTK Opublikowano 11 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2009 http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=584296 vcore 1.4 - katowane nadal Orthosem i stabilne , 3.8 niestety nie chciało takie być . Inna rzecz , że jadę na boxowym chłodzeniu , więc stabilne 3.6 uważam za bardzo dobry wynik :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...