qical Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 A ja sie martwie ze przy obciazeniu mam 55C :blink: Pomecz go troche to sprawdzimy jaka temperature jest w stanie wytrzymac x2 4400+ :) ps.sprawdz maxtcase swojego proca. Zakladajac ze masz teraz 61C to obudowa ma jakies 51C. Wiekszosc 4400+ ma maxtcase 55C. Jestes bardzo blisko granicy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 Pomecz go troche to sprawdzimy jaka temperature jest w stanie wytrzymac x2 4400+ :)juz pisalem, ze w s&m dochodzi do 85st i dziala...tylko czy faktycznie to jest taka temp. bo cos bardzo w to watpie... ps.sprawdz maxtcase swojego proca. Zakladajac ze masz teraz 61C to obudowa ma jakies 51C. Wiekszosc 4400+ ma maxtcase 55C.51st. przy 85st ta granica zostala przekroczona o 34st wiec? temp. potrafi skakac z 85 na 35st w ciagu 1 sekundy... :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qical Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 85C to na 100% blad odczytu. Wiem ze u mnie speedfan i everest podawaly zle temperatury (zanizone).Sprawdzam teraz Asus probe i panelem z czujnikami. 61C wydaje mi sie jak najbardziej prawidlowym odczytem. U mnie przy procu na 2.6G i 1.5v bylo max 55C ( temperatura obudowy proca 44C) na xp120 + Tt 2000obr. ps. Jaka masz plyte? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 ps. Jaka masz plyte? 1636545[/snapback] asus premium bios 1008.01 sprawdze jescze ten aususowy soft... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 X2 się grzeje i to bardzo, S&M wygrzewa proca i to bardzo ale 85stC raczej mało realne aby to było prawdziwe wskazanie. Przy takiej temp proc miał by już małe problemy z przeżyciem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 (edytowane) @Sulaco: Czym chłodzisz Swojego X2? Jest trzeci egzemplarz X2 na tweaku :wink: Edit17:19 @kszonek Dzieki za podpowiedz przeoczyłem tego posta :wink: (xp120+papst@1600rpm...) Edytowane 7 Września 2005 przez Ricci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 @Sulaco: Czym chłodzisz Swojego X2? Jest trzeci egzemplarz X2 na tweaku :wink: 1636940[/snapback] Pare postow wyzej.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldi Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 (edytowane) Gdyby do sprawy podejść inaczej - czyli dzisiaj mam 2x2500 MHz = 5000MHz to chłodzenie powietrzem i to przy pełnym obciążeniu jest rewelacyjnym wynikiem. Jeżeli się nie mylę , to postaram się przepowiedzieć przyszłość : kilka rdzeni w jednej obudowie , ale nie przekraczających pewnej granicy właściwej dla procesu technologicznego (AMD). Czyli : 4 x 2500 MHz = 10000 MHz ! Myślę , że takie cuda mają już w AMD. Ale to "jest pikuś mały", problemem jest brak cywilnego i łatwego systemu , który to obsłuży. Plizzz , tylko nie piszcie mi nic o linuksie (darmowym) , bo, czy ktoś ma wersję darmową na Win64, lub 4 CPU i to łatwą w instalacji dla tylu osób co sprzedano procesorów X2? Edytowane 9 Września 2005 przez Waldi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldi Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 Już wiem jak uruchamiac stare programy pod X2. W zakładce właściwości danego programu nalezy wybrać tryb zgodności ze starą wersją Windows. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 Tylko że to się tyczy wszystkich procesorów a nie tylko X2, i tu chodzi o system operacyjny nie sam procesor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 Czy ktos jest chetny na X2 3800+ BOX z USA za jedyne 1300 zl ?? Procki przyjechalby za okolo 2 tygodnie.... chetni pisac PW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldi Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 Tylko że to się tyczy wszystkich procesorów a nie tylko X2, i tu chodzi o system operacyjny nie sam procesor. 1644475[/snapback] NO przecież, a jak myślisz , że to X2 się wywalał ?!? To nie zmienia faktu, że program, który się wywala na X2 (na nowym biosie, który widzi 2CPU, a nie wywala się na starym biosie, który widzi 1CPU) po właczeniu trybu zgodności wstecznej - działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldi Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 Czy ktos jest chetny na X2 3800+ BOX z USA za jedyne 1300 zl ?? Procki przyjechalby za okolo 2 tygodnie.... chetni pisac PW 1645258[/snapback] Kurcze nie mogłeś wcześniej :((((, z różnicy pifkoo byśmy wypili ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 Czy ktos jest chetny na X2 3800+ BOX z USA za jedyne 1300 zl ?? Procki przyjechalby za okolo 2 tygodnie.... chetni pisac PW 1645258[/snapback] tzn ile ich bedzie ?? Jakas selekcja ?? Czy przedplata i sie bierze co przyjdzie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 Wszsytko zalezy od kolego ktory aktualni jest w USA. Jesli ktos bylby chetny, to wtedy dogada sie szczegoly. Cena to cena sklepowa z USA - uzalezniona od kursu dolara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 1300zł prezentuje się bardzo zachęcająco tylko ta gwarancja w USA… Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myrddin669 Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 a co to jest "manufacturer's warranty" bo na neweggu przy wszystkich retailach tak jest napisane??? czy to nie oznacza, że gwarancja jest realizowana przez producenta - w sensie u lokalnych przedstawicieli, w naszym przypadku AMD Polska? nie znam tematu, więc nie wiem - takie są moje przemyślenia :D miał ktoś jakieś doświadczenia z oddawaniem na gware proca (retaila) kupowanego gdzieś indziej?? najlepiej w stanach :D pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qical Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 A mnie interesuje czy ktos oddawal juz na gware proca? Interesuje mnie jakie sa szanse pozytywnej reklamacji jesli np. proc sie sfajczy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 A mnie interesuje czy ktos oddawal juz na gware proca? Interesuje mnie jakie sa szanse pozytywnej reklamacji jesli np. proc sie sfajczy :D 1645894[/snapback] O ile proc nie posiada widocznych fizycznych uszkodzeń szanse na gwarancje są bardziej niż duże, w zasadzie miałem kilka spalonych CPU za równo swojej „roboty” jak i z komputerów które składałem i zawsze gwarancja była uznawana o ile procesor nie miał na przykład ukruszonego jądra (SocketA) lub widocznych oznacz przegrzania typu zmiana koloru laminatu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 Sulaco, z góry przepraszam jeśli wcześniej o tym wspominałeś... jak zachowuje Ci się 2GB pamięci przy współpracy z x2? Ciągle 2T? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 Sulaco, z góry przepraszam jeśli wcześniej o tym wspominałeś... jak zachowuje Ci się 2GB pamięci przy współpracy z x2? Ciągle 2T?Sulaco, właśnie. Jak wygląda sytuacja? I z jakimi timingami? I jak wygląda OC takiego zestawu? Zurzuć tutaj wynikami: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=147020 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 I jeszcze było by miło jak by wspomniał jaki ma kontroler E4 czy E6 bo jak patrzyłem X2 4400+ był/jest robiony na obu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qical Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 4400+ jest tylko E6. 3800+ jest na E4 i E6. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 Sprawdziłem na E4 jest 3800/4200/4600 nie ma 4400 mój błąd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
millor Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 Debile, zawsze jest TANIEJ w polsce policzcie VAT , zysk importera i wreszcie sprzedawcy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 (edytowane) Wszystko pięknie, ładnie ale jak ten E6 zachowuje się przy 4 kościach pamięci? 1T jest osiągalne? PS. Koleżko u góry- kogo nazywasz debilami? Guzik mnie jak konsumenta obchodzi wyższy VAT lub marże w leperlolandii- decyduję swoim portfelem gdzie co kupię, a kupię tam gdzie taniej (naturalnie, zachowując korzyści takie jak gwarancja)... Edytowane 13 Września 2005 przez draak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 (edytowane) Debile, zawsze jest TANIEJ w polsce policzcie VAT , zysk importera i wreszcie sprzedawcy Że co proszę ? Z czymś ty wyskoczył o co biega ? Wszystko pięknie, ładnie ale jak ten E6 zachowuje się przy 4 kościach pamięci? 1T jest osiągalne? ... Na E6 4x512 1T to też bajka tak samo na E4, no ale skoro pakują E4 do FXa chciałbym zobaczyć „na własnej skórze” jak się to E4 sprawuje. Na XS większość fajnych wyników na 4x512 została osiągnięta właśnie na E4 oczywiście z 2T. Edytowane 13 Września 2005 przez Mardok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 Stank you imć Mardok ;) Mam nadzieję, że koledzy z x2 podzielą się z nami ich doświadczeniami z kontrolerem pamięci w tych cpu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 (edytowane) Sulaco, z góry przepraszam jeśli wcześniej o tym wspominałeś... jak zachowuje Ci się 2GB pamięci przy współpracy z x2? Ciągle 2T? 1646285[/snapback] 1T (oczywiscie :D ) nie dziala. obecnie jade na 246 2,5-3-3-6 proc(E6) @2,7giga 1,5V temp maks 56st s&m. speedfan swirowal tak, wiec temp. sciagam z pcprobeII. pamiatki nie chca isc na 1:1 i w sumie nie wiem dlaczego, a szkoda, bo x2 mimo, ze lubi szybkie pamiatki to tez ma zapotrzebowanie na ich duzy bandwidth, szczegolnie gdy oba proce domagaja sie danych - problem jednego kontrolera. Edytowane 13 Września 2005 przez Sulaco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 2T nie dziala. obecnie jade na 246 2,5-3-3-6 proc(E6) @2,7giga 1,5V temp maks 56st s&m. speedfan swirowal tak, wiec temp. sciagam z pcprobeII. pamiatki nie chca isc na 1:1 i w sumie nie wiem dlaczego, a szkoda, bo x2 mimo, ze lubi szybkie pamiatki to tez ma zapotrzebowanie na ich duzy bandwidth, szczegolnie gdy oba proce domagaja sie danych - problem jednego kontrolera. 1647236[/snapback] Chyba miałeś na myśli że 1T nie działa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...