grzesiu Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 To nie box tylko scythe ninja i pasta ocz też zdziwiły mi trochę te temperatury. Nie wiem czy nie za mało pasty nałożyłem. To temperatury masz strasznie wysokie. Nie lookałem w sig bo identyczne temperatury ma moj znajomy na X2 3800+ bez oc na M2NE i boxie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek.czwa Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 (edytowane) Czyli dołożyć pasty?? Bo bardzo cienko posmarowałem. Edytowane 1 Lutego 2007 przez Tomek.czwa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 (edytowane) Ale pasty też nie może być za dużo bo się zrobi z niej izolacja. Jeżli już to ja bym sprawdził jak dociska Ninija do procka, może tu trzeba szukać przyczyny Edytowane 1 Lutego 2007 przez centy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek.czwa Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 (edytowane) W standardzie miałem 52c w stresie niecałe 40 w spoczynku teraz 57c w stresie 40c w spoczynku i temperatura bardzo szybko wzrasta pod obciążeniem nawet o 3 c na 2s i po obciążeniu też bardzo szybko spada. A pasty nałożyłem malutko. Ninja chyba dolega bo tak to by tej temperatury tak szybko nie zbijał tak mi się wydaje. Jutro zdejmę wszystko i na nowo założę zobaczę czy będzie różnica. Edytowane 1 Lutego 2007 przez Tomek.czwa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 Rozprowadź cienką warstwę pasty na procku i w miarę równo a powinno być dobrze. Najlepiej pomóż sobie starą kartą do bankomatu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 Czym mierzysz temp? Jak Core temp to takie skoki są normalne. Zobacz czy Cię nie oszukuje program, postaraj się dotknąć możliwie blisko podstawy jak komp bedzie pod obciążeniem (tylko nie zrób zwarcia!!!). Jak tempy nie są przekłamane to będzie ciężko utrzymać palec. Pozdradrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 Jako użytkownik Ninii + x2@2700 mogę Ci tylko dla porównania podac swoje temperaturki Idle 25 Stress 50 Pasta to AS V, więc sam sobie odpowiedz na pytanie czy u Ciebie jest ok ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 Też przez rok używałem ninji z 4400+ i te temp sa kosmicznie wysokie! 41st w idle!? Coś nie tak na pewno. Powinno być do ok35st max w idle przy dużym napięciu. W stresie to różnie i zalezy czy to np w grach czy pod primem. Bo w grach rzadko takie temp można osiągnąć co pod primem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 Jeszcze jest kwestia przewiewu w budzie i temp otoczenia. Dobre AC wymaga dobrego przewiewu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndiX Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 Czy ktoś z szanownego grona, używa x2 pod vistą? Głównie chodziło by mi o wrażenie z użytkowania x2 am2, jako że właśnie zmieniam sobie platforme i chciałbym zakupić vistę. Czytałem kiedyś trochę ten temacim i wychodziło na to że xp słabo sobie radził z obsługą procków dwurdzeniowych od amd (a może dotyczyło to tylko procków na s939 a z am2 jest lepiej?). Raczej skłaniam się do zakupu wersji 32-bitowej, bo testowałem trochę 64-bitową i to chyba jeszcze nie czas. Proszę o jakies informacje na ten temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 Nie wiem jak Vista, ale mogę napisać, że na XP jest wszystko w porządku. Na początku X2 niektórzy mieli problemy bo OS przerzucał wątki z jednego jajka na drugie i część aplikacji się waliła. Teraz są dostępne łatki i sterownik i jak ktoś ma problemy to po instalacji jest OK. Czytaj ten temat wstecz, jest dużo więcej opinii pozytywnych. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 Vista niepotrzebuje żadnych sterowników do AMD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 Ja mam Viste RC2 i wszystko mi smiga elegancko. polecam przeczytac to: http://www.in4.pl/komentarze.htm?news_id=12063 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 Opłaca się brać za 800zł Opka 170? Czy za 500zł antka x2 3800+? Niestety ten drugi na rdzeniu Manchester. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 Opłaca się brać za 800zł Opka 170? Czy za 500zł antka x2 3800+? Niestety ten drugi na rdzeniu Manchester. Jak wysokie OC to Opek 170 jak lekkie OC to X2 3800+ na rdzeniu Manchester. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 No dobrze ale czy warto inwestować jeszcze w tego opka w dobie c2d? Jest gdzieś necie test FXa 62(to samo co opek) zegar w zegar z c2d? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 No dobrze ale czy warto inwestować jeszcze w tego opka w dobie c2d? Jest gdzieś necie test FXa 62(to samo co opek) zegar w zegar z c2d?No a co będzie tańsze procek czy procek+mobo+ram? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_voodoo Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 No a co będzie tańsze procek czy procek+mobo+ram? witam - wpsniałe to forum :) głownie szalej a topicu z SD 4000 s939 ale i tutaj moje pytanie - mam w ofercie http://www.allegro.pl/item160716407_athlon...1_2_v_nowe.html powiedzcie co sądzicie o tych prockach z obniżonym poborem i czy sa warte tej ceny ??? teraz mam zamiar kilka X2 4200 na s939 sprowadzic - warto ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 (..) teraz mam zamiar kilka X2 4200 na s939 sprowadzic - warto ??? jeżęli będą na rdzeniu toledo w wmiare przystepnej cene powinno być ok :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Jeżeli to ma byc 4200+ to raczej nie będzie Toledo tylko Manchester Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Jeżeli to ma byc 4200+ to raczej nie będzie Toledo tylko ManchesterLalala, ofc że są x2 na Toledo, poszukaj a znajdziesz nawet na 1 stronie Google. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek.czwa Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Amd x2 na 939 na rdzeniu toledo to tylko 4400+ i 4800+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Tomek.czwa mnie uprzedził, chyba że wyszło coś nowego o czym nie wiem. pozdr, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 (edytowane) Służę uprzejmie: Największa encyklopedia CPU: 2498883[/snapback] Amd x2 na 939 na rdzeniu toledo to tylko 4400+ i 4800+ Hmmm wydawało mnie się że x2 3800+ też na E6 jest, hmm nawet mam takiego :> Edytowane 6 Lutego 2007 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 (edytowane) A to zmienia postać rzeczy, przydałoby się zaktualizować pierwszą stronę. -Caleb- dzięki za wyprowadzenie mnie z błędu :wink: a Tomek.czwa chodziło chyba o procki z serii 4xxx pozdr, marek_voodoo Ile miałby kosztować ten 4200+ i czy był by to Toledo Edytowane 6 Lutego 2007 przez centy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek.czwa Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Jeżeli były by to procki z 2x 1mb cache to będzie to moj 3 procek w tym miesiącu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Z tego co podał -Caleb- wynika że mają po 2x512 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek.czwa Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 No właśnie pomyliło mi się chodziło mi że 4400+ i 4800+ są na toledo i mają 2x 1mb cache. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 ja na ninja+fander i pascie as 5 tez mam wysokie temp idlle 40 stress kolo 50... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 ja na ninja+fander i pascie as 5 tez mam wysokie temp idlle 40 stress kolo 50...Jakie OC proca? W idle 40C ... o_O ciut dużo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...