alcapone Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=228415 nawet nie wiedzialem, ze mam takie niezle cacko :D 1.43v w biosie. cos czuje, ze po wymianie budy na CM Stacker 832 bedzie to moj default. (nie odpalam Orthosa bo mi sie zagrzeje w tej klitce) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj84 Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Podalem w idle poniewasz kmputer sie wylacza nie obciazony niczym. No dobra, a jak dam 2200 to tez koniec mozliwosci ? tez sie przy tej czestotliwosci wylacza. Kiedyś mi się wieszał w idle jak używałem dual core optimizera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Met Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Prawdziwie lamertariańskie pytanie :lol: Czy te procki maja jakis czujnik temperatury wbudowany w jądrze? Pytam, bo odpaliłem proca efektywnie bez radiatora. (Tzn po tym jak się komp wyłączył po 2sek to zobaczyłem, że radiator w ogóle nie stykał się z jądrem. Miałem ściągniętą obudowę IHS i dlatego nie dolegał) Nie teraz radiatorka który by dostał 'głębiej' w socket, więc nie wiem czy spaliłem proca czy nie... Ale dół. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wld Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 W socketcie jest dioda termiczna. Pozatym w plyta ma zabezpiecznie, chyba ze bylo wylaczone... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Met Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 W socketcie jest dioda termiczna. Pozatym w plyta ma zabezpiecznie, chyba ze bylo wylaczone... W sockecie... ale czy on zdąży się nagrzać w te 2sek? W tym czasie jadro moze sie niezle nagrzac, ale wszystko wokol jeszcze zimne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Kiedyś zrobiłem taką akcję specjalnie z duronem 850. Nie założyłem w ogóle radiatora. Komp się wyłączył po kilku sekundach. Do rdzenia nie dało się dotknąć. Prockowi nic się nie stało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Curly18 Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Witam, wlasnie dzisiaj przyszedł do mnie procesor athlon 3800+ X2 manchester, po załozeniu do tego dfi i wszystko hula. Pare godzin pozniej... zaczałem podkrecac procesor na domyslnym napieciu czyli około 1,312V tak jak pisze na cpu-z (bo wiadomo ze dfi oszukuje napiecia) doszedłem do 230 Mhz magistrali czyli prawie 2300Mhz i jest ok. Gdy podkrece powyzej do 2400-2500 zawiesze przy ładowaniu posta biosa (tam gdzie zaczyna info o acpi i cos tam), wiec podnosiłem napiecie 1.4 i znowu dalej podnosze 1.45v i znowu i podnosze 1.47v i laduje i nie ma błedu na memtescie... czyzby trafiłem na wadliwy procek? trzeba cos kombinowac w biosie zeby chodził na nizszym napieciu bo koles powiedzial ze chodzi przy 2.6ghz na domyslnym napieciu ale jeszcze nie pytałem jaka ma plyte głowna i ramy takze zasilacz (za chwile bede znim gadał) aha a poprzedni stary procesor 3000+ venice chodzi dobrze 250mhz magistrali przy domyslnym napieciu (przy 255mhz niestablitnie chodzi nawet przy 1.75v wysokim napieciu i dałem spokoj bo to cienki procek) oznaczenia procka to: ada 3800 daa 5bv CDBHE 0533RPMW 1314049 H50158 pozdrawiam, Dominik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 (edytowane) Witam, wlasnie dzisiaj przyszedł do mnie procesor.................czyzby mal i rp ? toman, nie skomentujesz? Edytowane 16 Sierpnia 2007 przez meeron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 (edytowane) S939 Dual Core AMD 3800+2x2000Mhz-1Mb TOLEDO od SS wersja OEM,3 lata gwarancji 274zł!! http://allegro.pl/item226782667_s939_dual_...ledo_od_ss.html oczywiście wziąłem dla siebie jedną sztukę. Edytowane 17 Sierpnia 2007 przez RBEJ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 napisz czy dobry i jak z OC ... to moze tez sie skusze :) i jaki msz zasilacz ... bo nie wiem czy moj podola 110W (niepodkrecony) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 (edytowane) Jak tylko dostanę to opiszę OC. Pobór mocy ma chyba 90W a nie 110W. Zasilacz mam Chiefteca 450W. Edytowane 17 Sierpnia 2007 przez RBEJ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Jak tylko dostanę to opiszę OC. Pobór mocy ma chyba 90W a nie 110W. Zasilacz mam Chiefteca 450W.Taaa, 90 czy 110 W .... Szczególnie po OC. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 (edytowane) Jak tylko dostanę to opiszę OC. Pobór mocy ma chyba 90W a nie 110W. Zasilacz mam Chiefteca 450W. 90W biora te na rdzeniu Manchester z tego co pamietam ... jak znajde to zacutuje :) Maksymalne zużycie energii dla układów Toledo wynosi 110 W, a dla układów Manchester 89 W - nieznacznie więcej niż w przypadku procesorów Intel Celeron D i Pentium 4 oraz najszybszych jednordzeniowych Athlonów 64.pod tabelka na tej stronie http://www.tomshardware.pl/cpu/200508011/a...x2_3800-01.html dlatego wlasnie pytam sie czy moja zasilka podola :) puki co daje rade z tym co w podpisie Edytowane 17 Sierpnia 2007 przez szczepoxx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 To są wartości default a po OC wzrastają drastycznie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 o mosz ! wlasnie sie tego "drastycznie" obawialem :P z tych 110W ile moze dobic ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Według kalkulatora mocy przy mocnym OC do ok 130W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Sorki Panowie ale nie mam sily czytac tych setek stron :) mam to co w podpisie ale ze gora płaci musze cos kupic. Chce mojego Venice na jakis dwu rdzeniowy zamienic s939. Brac Manchaster czy Toledo ? 1 czy 2MB cache ? W zasadzie zalezy mi zeby sie dobrze krecil tak jak ten Venice kupiony od Arche. Wydac moge nawet 400-500zl Ktos cos kupil z allegro i mu chodzi fajnie i moze polecic ? Pamiec tez chce zmienic na 2x1GB Dzieki za sugestie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 (edytowane) 3800+ na rdzeniu Toledo. 1MB Cachu. Najlepiej się kręci. http://allegro.pl/item226782667_s939_dual_...ledo_od_ss.html 274zł. Kupuj bez zastanowienia,póki jeszcze jest. Edytowane 20 Sierpnia 2007 przez RALF11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 (edytowane) Z drugien strony czytalem ze Menchestery maja mniej upakowanych tranzystorow i mniej watow biora wiec powinny sie lepiej krecic przy podobnej wydajnosci i chlodzeniu a jeszcze pytanko czy Opterony to to samo co X2 Toledo czy Manhcester czy nie ? Czy taki Opteron 165 jest szybszy, bardziej krecalny od takiego Toledo? Edytowane 21 Sierpnia 2007 przez PolandMET Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Dla zainteresowanych: http://allegro.pl/item227718983_dwurdzenio..._1mb_cache.html To też jest toledo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 a na ile one sie podkrecaja ? ten czy od Ralfa ? 2000MHz na ile przy dobwym chlodzeniu albo WC ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katoda Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Z drugien strony czytalem ze Menchestery maja mniej upakowanych tranzystorow i mniej watow biora wiec powinny sie lepiej krecic przy podobnej wydajnosci i chlodzeniuManchestery mają 512 kB cache/rdzeń, pełne Toledo 1 MB cache/rdzeń i faktycznie, grzeją się znacząco mocniej przy kręceniu. Jednakże 3800+ na rdzeniu Toledo ma połowę cache wyłączoną, więc co tu ma się grzać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D.D. Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 S939 Dual Core AMD 3800+2x2000Mhz-1Mb TOLEDO od SS http://allegro.pl/item226782667_s939_dual_...ledo_od_ss.html oczywiście wziąłem dla siebie jedną sztukę. I jak wrażenia z użytkowania ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 a gwarancja ile ? Bo jedni maja 1 a inni 3 lata, dziwne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wld Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Dzisiaj przeczytalem, ze wyszedl jakis czas temu X2 6400@3200 w 90nm, czyzby 65 nie mogla wyciagac takich zegarow? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Na pewno by mogla, ale Brisbane ma cos skopane i jest wolniejszy od Windsora przy tych samych taktach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 I jak wrażenia z użytkowania ?? 2500Mhz na 1.275V. Niedługo pobawię się jeszcze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katoda Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 a gwarancja ile ? Bo jedni maja 1 a inni 3 lata, dziwnePewnikiem jedni sprzedają OEM, a drudzy BOX. Bez linków do aukcji trudno coś orzec... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 3 letnia pisemna gwarancja na piśmie na tego OEM-a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 3 letnia pisemna gwarancja na piśmie na tego OEM-a.Od kiedy to na OEM jest 3 lata gwarancji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...