wld Opublikowano 9 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2007 Wlasnie sie przesiadlem z semp 2600@2500 s754 i roznica jest duza. Tak jak mowiliscie komfort nawet na dwoch rdzeniach zajetych mozna jakies proste rzeczy robic, chociaz nie trzeba miec wcale 2 gb ramu, zeby giercowac i jednoczesnie rippowac filmy. Obecnie mam 2.75 stabilne 1,42v, a wstal na 285 przy 1,57v. Temp w stresie okolo 50 na kazdy rdzen. Jakie mozna dac max vcore na stale? Chcialbym dobic do 3 GHz. Drugie pytanie, to jaki wysoki jest IHS. U mnie proc jest bardzo ciasno zapiety, balem sie ze cos peknie jak zaciskalem Fryzjera, w polozeniu "odpietym" praktycznie nie bylo luzu :| Dlatego mysle, zeby go zdjac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 9 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2007 Jak producent zrobił ciasne zapięcie to znaczy że tak ma być! Na codzień przyjęło się żeby dawać 1.55V max. Do testów to i 1.6V dawają czasem ludzie ale to przeważnie na WC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Foton Opublikowano 9 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2007 Witaj w klubie. Mój X2 3800+ Toledo idzie na 2800Mhz 1.275v i 3Mhz 1.350v. Kupiony na tej aukcji: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=226782667 Obydwa procki kupione na tej aukcji http://www.allegro.pl/item239090786_amd_at...wa_rdzenie.html Nie wiem jak bedzie z powtarzalnością wyników na innych prockach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 9 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2007 Ja mam od tego samego facia co RALF11 tylko z innej aukcji. Ale jeszcze nie wkladalem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wld Opublikowano 9 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2007 Na poprzedniej plycie byl o wiele wiekszy luz. Zmierzy mi ktos tego IHSa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spioch Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2007 Ja mam od tego samego facia co RALF11 tylko z innej aukcji. Ale jeszcze nie wkladalem No to sprawdz. Jakie ma oznaczenie ? pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 11 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2007 (edytowane) Na poprzedniej plycie byl o wiele wiekszy luz. Zmierzy mi ktos tego IHSa?Tia - niecałe 3mm. Dla ludzi co ściągają ihsa i mają takiego pentagrama jak ja z podpisu niech będzie ostrzeżeniem mój post. Otóż magicy z pentagrama tak skonstruowali to cudo , że odbiera ciepło poprzez heatpipy ale nie wtopione i zalane blokiem miedzi tylko normalnie wystają i je widać, tym samym między nimi są jakies 4 mm- 5mm odstępy . Zamiast zrobić te heatpipy tak jakby w drugą stronę aby chociaż każdy z nich po części dotykałdo rdzenia tak dotyka tylko jeden ;/ . Edytowane 11 Września 2007 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 11 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2007 a jak wogole sciagnac tego IHSa i jak go potem znow zalozyc ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 11 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2007 a jak wogole sciagnac tego IHSa i jak go potem znow zalozyc ?Było w innym wątku, szukaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 11 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2007 a jak wogole sciagnac tego IHSa i jak go potem znow zalozyc ? 2748939[/snapback] Było w innym wątku, szukaj Wiesz, że to nieregulaminowy post? Dwaj userzy będący na forum od 4 lat a zachowujecie się jakbyście byli tydzień <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 11 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2007 (edytowane) I skończyło się na tym , że jutro biegnę po fryzjera ;). Może ktoś chce odkupić mojego pentagramika ? Edit: Już pentagramik znalazł nowego właściciela za 15 zł . Edytowane 12 Września 2007 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vodor Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2007 Mam pytanie odnośnie Opterona 165 i pamięci. Obecnie jadę na starym winchesterze +3000 trochę podkręconym, ale niestety posiadam pamięci 2 x 512 jednostronne i 2 x dwóstronne co kończy się ich wadliwą pracą powyżej 370 Mhz. Czy kupienie tego procka uzdrowi sytuację ? Płyta to Msi K8N NEO 4 F s.939 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj84 Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2007 Może poprawi, a może nie (nie liczył bym na zauważalny efekt). Nie dowiesz się póki nie sprawdzisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monolith Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2007 to teraz ja mam problem. pozyczylem od kumpla X2 4200+ Toledo. i jest taki myk, ze komp po restarcie nie wstaje, black screen i kupa. pomaga dopiero wcisniecie 2 raz przycisku restart. dzieje sie to przy restarcie z windy jak i z przycisku. def. ustawienia biosu nie pomagaja, po o/c tez bez zmian :D nie wiem co jest grane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2007 @Gregor1230 Jakie masz oznaczenia na procu, seria itd.? Wlasnie Roger mi odpisal, ze to napewno toledo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiekskrzypek Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2007 W takim razie ponawiam pytanie, jak to jest, ze toledo na socket 939 sa nadal produkowane jesli oficjalnie zakonczono produkcje pod ten socket wraz z koncem 2006roku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2007 moze maja jeszcze pare workow tranzystorow i musza je po cichu wyrobic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Foton Opublikowano 13 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2007 (edytowane) to teraz ja mam problem. pozyczylem od kumpla X2 4200+ Toledo. i jest taki myk, ze komp po restarcie nie wstaje, black screen i kupa. pomaga dopiero wcisniecie 2 raz przycisku restart. dzieje sie to przy restarcie z windy jak i z przycisku. def. ustawienia biosu nie pomagaja, po o/c tez bez zmian :D nie wiem co jest grane. Może głupie, ale czy na pewno masz najnowszą wersje biosu? Sprawdź też jakie napięcie jest podane na poszczególne podzespoły i jakie są ich ustawienia. Może gryzie się z pamięciami?? W toledo jest trochę inny kontroler niż w san diego. U mnie gdy włożyłem procka do płyty to poustawiał jakieś kosmiczne napięcia i potrafił sie zrestartować w różnych nieprzewidzianych momentach. Edytowane 13 Września 2007 przez Foton Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2007 Ja jakos na swoim Toldeo nie mialem takich jaj jakie wy macie. Od momentu ustawiania (troche zabawy bylo, glownie z timingami pamieci ktore sie gryza z DFI), wszystko smiga bez zadnych problemow. Monolith Daj luzne timingi na pamieci, dowoltuje je z 2,9V, na NB daj okolo 1,5V. Pokombinuj z biosami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spioch Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2007 Ja jakos na swoim Toldeo nie mialem takich jaj jakie wy macie. Jakie oznaczenia ma Twój proc ? pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2007 maks rozsądna temperatura dla x2 (windsor) wg was to...? w orthosie 2800@1.2v ( w biosie, napewno nieco nizej jest) ma 63 na boksie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2007 Jakie oznaczenia ma Twój proc ? Niestety nie pamietam. Gdzies mialem to zapisane ale mi ucieklo. Przy najblizszej okazji spisze oznaczenia na cpu. maks rozsądna temperatura dla x2 (windsor) wg was to...? w orthosie 2800@1.2v ( w biosie, napewno nieco nizej jest) ma 63 na boksie Cos za duzo o wiele za duzo. Napiecie niskie a tu taki odczyt. Zobacz czy dobrze nalozony Box oraz zobacz paluchem czy ciepla jest podstawa boxa. Podaj tempy z core tempa albo everesta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2007 ciepła ciepła i to nawet gorąca (sprzęt jest na biurku, bez obudowy :D ), sprawdzałem wczoraj na stand. napięciu i ustawiłem dla picu 3ghz z groszemi wszysto spox, ale z dodatkowym nawiewem 67 stopni pokazywało musze w ogóle coś sie z mobo pobawic (asus m2n-sli deluxe), bo nie widze w ogóle obrotów w idzie ile ma ten box, a coś mi sie wydaje cichy jak na amdkowskiego boxa (pewnie na wolnych obrotach, wydaje mi sie, że ok 3k nie przekracza) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spioch Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2007 Niestety nie pamietam. Gdzies mialem to zapisane ale mi ucieklo. Przy najblizszej okazji spisze oznaczenia na cpu. Gdzie kupowałeś ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2007 własnie sprawdziłem dodatkowy nawiew obniża temp o jakies 8-10 stopni ,czyli bez nawiewu podchodziło by przy 3ghz prawie pod 80 stopni.. fajnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2007 Gdzie kupowałeś ? Kupowalem rok temu w IT-Solutions to byl 1szy rzut Toledo na forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monolith Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2007 Może głupie, ale czy na pewno masz najnowszą wersje biosu? Sprawdź też jakie napięcie jest podane na poszczególne podzespoły i jakie są ich ustawienia. Może gryzie się z pamięciami?? W toledo jest trochę inny kontroler niż w san diego. U mnie gdy włożyłem procka do płyty to poustawiał jakieś kosmiczne napięcia i potrafił sie zrestartować w różnych nieprzewidzianych momentach.w momencie wlozenia proca mialem najnowszy, teraz mam jeden z najstarszych, biosy nic nie daja, o/c sie nie poprawia ogolnie kupa. zadnych korzysci z nich. napiecia, ustawienia mialem poczawszy od auto przy def. biosu do swoich. bez zmian. zrobilem ostatnio clear cmos i po drobnych korektach w biosie kompa wstal, po wiekszych juz nie. irytujaca sytuacja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kooz Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2007 Witam! Jutro mam zamiar zamowic procka o ktorym mowa przez ostatnie kilka stron czyli X2 4200+. Moje pytanie, czy ktos z was instaluje oprogramowanie dostepne na stronie AMD? Mam na mysli ponizsze dwie rzeczy: AMD Athlon™ 64 X2 Dual Core Processor Driver for Windows XP AMD Dual-Core Optimizer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2007 Dual-Core Optimizera trzeba IMHO zainstalowac - bez niego niektore gry i programy moga zachowywac sie dziwnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj84 Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 A u mnie optimizer był przyczyną utraty stabilności (frezy itp.). Najlepiej samemu przetestować, bo opinie są różne co do jego skuteczności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...