bleidd Opublikowano 19 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2008 dobra odkryłem o co kaman, po prostu jak daje HTT na 200 MHz to płyta zawsze ustawi wtedy mnożnik 12.5, więc zrobiłem na HTT 210 i 220 Oto wyniki: 10.5x 11x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 19 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2008 NO, tak myślałem że w brisku to nie będzie tak mocno widoczne. Możesz jesio membenchmarka w everescie trzasnąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 19 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2008 (edytowane) Noo praktycznie bez różnicy...ja trace nawet do 6 sek. <_< Kolejna zaleta Brisa Hary. "M-Power" Proponował mi pamięci APOGEE wiesz może na jakich one są kostkach? Edytowane 19 Lipca 2008 przez Sopel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 19 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2008 OK, macie: 10.5x: 11x: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 19 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2008 Po Prostu różnicy nie ma :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 19 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2008 W granicy błędu pomiarowego. Jednak nie tak do końca zrypali ten kontroler w 65nm, zmniejszyli wydajność ale względem większej poprawności działania. Dzięki za screeny :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 19 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2008 Tak szkoda że o tym nigdzie nie trąbią... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 19 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2008 Hehe, ja tam i tak wolę większą wydajność niż poprawne działanie na połówkowych mnożnikach, więc dla mnie jedynym słusznym K8 jest ten w 90nm :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 19 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2008 Hehe, ja tam i tak wolę większą wydajność niż poprawne działanie na połówkowych mnożnikach, więc dla mnie jedynym słusznym K8 jest ten w 90nm :P Zgodzę się...ale muszą być dobre pamiątki. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 19 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2008 (edytowane) Żałuje, że nie wziąłem sobie 90nm 65W ale cóż, przynajmniej mam większe możliwości dopasowania sobie taktowania pamiątek ;) Dzięki za screeny :)Nie ma sprawy a i sorry za moje głupie pytania i niewiedzę :razz: Edytowane 19 Lipca 2008 przez Trofix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 19 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2008 Żałuje, że wziąłem sobie 90nm 65W ale cóż, przynajmniej mam większe możliwości dopasowania sobie taktowania pamiątek ;) Jak już to masz 65nm 65w :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 19 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2008 No przecież są 90nm EE z TDP 65W .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 19 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2008 No przecież są 90nm EE z TDP 65W .... Ale nie Brisbany... To są Windsory Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 19 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2008 No przecież wiem :| Pisałem chyba: Żałuje, że wziąłem sobie 90nm 65W ale cóż, przynajmniej mam większe możliwości dopasowania sobie taktowania pamiątek z tego chyba jasno wynika, że żałuje, że nie wziąłem 90nm 65W (czyli Windsor!) ale za to mam możliwości dopasowania sobie taktowania pamiątek (czyli Brisbane!) jasne już? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 19 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2008 (edytowane) No przecież wiem :| Pisałem chyba: Żałuje, że wziąłem sobie 90nm 65W ale cóż, przynajmniej mam większe możliwości dopasowania sobie taktowania pamiątek z tego chyba jasno wynika, że żałuje, że nie wziąłem 90nm 65W (czyli Windsor!) ale za to mam możliwości dopasowania sobie taktowania pamiątek (czyli Brisbane!) jasne już? "Żałuje, że wziąłem sobie 90nm 65W ale cóż" Przeczytaj to jeszcze raz... Żałujesz że wziąłeś 90nm... :rolleyes: Gdybyś napisał "Żałuję że wziąłem 65nm 65w no to było by ok :razz: Edytowane 19 Lipca 2008 przez Sopel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 19 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2008 (edytowane) nie, zabrakło tam "nie" :rolleyes: Edytowane 19 Lipca 2008 przez Trofix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 20 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2008 Nie probowałem proca puszczać na 1,5V i wyżej, czy takie napięcie pozwoli osiągać dalsze, stabilne taktowania? Po prostu boje się, że proc się uszkodzi ;) A Karakorum chodzi na min obrotach i aktualnie mam 60 stopni w stresie po ponad godzinie w Orthos.Chyba żartujesz, co się niby ma uszkodzić? Ja na moje wszystkie dawałem max DFI (1,85) i wszystkie żyją, nawet już u innych właścicieli, nikt nie narzeka, wszystko działa. Na s. 754 mój semp działał 1.6 czy tam 1.65 na stałe przez 1,5 roku i działa do dziś, w kompie siostry (skubany już ma 3 lata). To tyle, nie bójcie się tylko kręćcie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killzone Opublikowano 25 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2008 (edytowane) :) to jak podkręcić AMD x2 3800 + Ten Proc jest mozolny jak nic Mam pewien problem od pewnego czasu 2.8 ghz wszystko OK Programy testowe pochodził tak 2 miesiące i kupiłęm grafe Gtx 260 i jakby pomar Crysis sie odpala i BLuu screen nagle Temp procka dochodziła do 80 stopni ale nawet po jej zbiciu do 50 stopni dalszy brak stabilność a wcześniej miałem Radeona HD 2900 XT i nic sie nie działo przy tym samym zegarze co myślicie o tym Płyta to MSI k9n sli platinium na nforce 570 moze sie bidny wypalił :P EDIT: A jak MYslicie da sie z tego 3 ghz wyciągnąc ?? Edytowane 25 Lipca 2008 przez Killzone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 25 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2008 A jak MYslicie da sie z tego 3 ghz wyciągnąc ??Marne szanse, X2 rev.F2 ze stabilnym 3GHz to raczej rzadkość, zwłaszcza jeśli mowa o Athlonach, częściej Opterony takie osiągi miały. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilSWAT Opublikowano 25 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2008 To Windsor 90nm, raczej możesz pomażyć o 3Ghz, gdybyś miał na rdzeniu Brisbane to co innego, no ale cóż ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 25 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2008 To Windsor 90nm, raczej możesz pomażyć o 3Ghz...Setki takich mogę ci pokazać na 3.2-3.4GHz ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2008 To Windsor 90nm, raczej możesz pomażyć o 3Ghz, gdybyś miał na rdzeniu Brisbane to co innego, no ale cóż ;)Brisbane to szrot :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 25 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2008 Setki takich mogę ci pokazać na 3.2-3.4GHz ;]To jak to jest, że mój G2 3ghz rock stable ciągnie, a np. 3,1 już nie? :(. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 25 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2008 To jak to jest, że mój G2 3ghz rock stable ciągnie, a np. 3,1 już nie? :(.Bo to tylko brisbane a nie windsor F3 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 25 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2008 Ale ja nie rozumiem troche. 3.0G rock stable @ 1.3V, a 3.1G w ogóle nie stabilne @ 1,55V (jak i każde inne VCore)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 25 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2008 A co tu do rozumienia, proc ma ścianę i tyle, bywa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 25 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2008 A co tu do rozumienia, proc ma ścianę i tyle, bywa.buu :(. Szkoda. Czas na jakąś zmianę ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 26 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2008 ja mam podobnie tylko u mnie to jest bardziej przejściowo do 3,05 GHz potrzeba mu zaledwie 1,32V a do 3,2 już 1.5V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid111 Opublikowano 26 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2008 ja mam podobnie tylko u mnie to jest bardziej przejściowo do 3,05 GHz potrzeba mu zaledwie 1,32V a do 3,2 już 1.5V Dokładnie tak jak u mnie... i nie narzekajcie tak na wasze Brisy... http://www.allegro.pl/item407477867_athlon...on_selekt_.html Wiadomo na czym kręcił..."Inne przedmioty użytkownika" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 26 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2008 No Brisy nie są takie złe, 3,16 GHz robie na ludzkim napięciu (około 1.4V) więc jest ok dla mnie wystarczająco i nie ma problemu z połówkowym mnożnikiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...