Skocz do zawartości
dem

Athlon X2 - Wszystko O Dwurdzeniówkach Amd

Rekomendowane odpowiedzi

Noo praktycznie bez różnicy...ja trace nawet do 6 sek. <_< Kolejna zaleta Brisa

Hary. "M-Power" Proponował mi pamięci APOGEE wiesz może na jakich one są kostkach?

Edytowane przez Sopel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe, ja tam i tak wolę większą wydajność niż poprawne działanie na połówkowych mnożnikach, więc dla mnie jedynym słusznym K8 jest ten w 90nm :P

Zgodzę się...ale muszą być dobre pamiątki. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żałuje, że nie wziąłem sobie 90nm 65W ale cóż, przynajmniej mam większe możliwości dopasowania sobie taktowania pamiątek ;)

Dzięki za screeny :)

Nie ma sprawy a i sorry za moje głupie pytania i niewiedzę :razz: Edytowane przez Trofix

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No przecież wiem :| Pisałem chyba:

Żałuje, że wziąłem sobie 90nm 65W ale cóż, przynajmniej mam większe możliwości dopasowania sobie taktowania pamiątek

z tego chyba jasno wynika, że żałuje, że nie wziąłem 90nm 65W (czyli Windsor!) ale za to mam możliwości dopasowania sobie taktowania pamiątek

(czyli Brisbane!) jasne już?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No przecież wiem :| Pisałem chyba:

Żałuje, że wziąłem sobie 90nm 65W ale cóż, przynajmniej mam większe możliwości dopasowania sobie taktowania pamiątek

z tego chyba jasno wynika, że żałuje, że nie wziąłem 90nm 65W (czyli Windsor!) ale za to mam możliwości dopasowania sobie taktowania pamiątek

(czyli Brisbane!) jasne już?

"Żałuje, że wziąłem sobie 90nm 65W ale cóż" Przeczytaj to jeszcze raz... Żałujesz że wziąłeś 90nm... :rolleyes: Gdybyś napisał "Żałuję że wziąłem 65nm 65w no to było by ok :razz:

Edytowane przez Sopel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie probowałem proca puszczać na 1,5V i wyżej, czy takie napięcie pozwoli osiągać dalsze, stabilne taktowania? Po prostu boje się, że proc się uszkodzi ;) A Karakorum chodzi na min obrotach i aktualnie mam 60 stopni w stresie po ponad godzinie w Orthos.

Chyba żartujesz, co się niby ma uszkodzić? Ja na moje wszystkie dawałem max DFI (1,85) i wszystkie żyją, nawet już u innych właścicieli, nikt nie narzeka, wszystko działa. Na s. 754 mój semp działał 1.6 czy tam 1.65 na stałe przez 1,5 roku i działa do dziś, w kompie siostry (skubany już ma 3 lata).

To tyle, nie bójcie się tylko kręćcie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:) to jak podkręcić AMD x2 3800 + Ten Proc jest mozolny jak nic Mam pewien problem od pewnego czasu 2.8 ghz wszystko OK Programy testowe pochodził tak 2 miesiące i kupiłęm grafe Gtx 260 i jakby pomar Crysis sie odpala i BLuu screen nagle Temp procka dochodziła do 80 stopni ale nawet po jej zbiciu do 50 stopni dalszy brak stabilność a wcześniej miałem Radeona HD 2900 XT i nic sie nie działo przy tym samym zegarze co myślicie o tym Płyta to MSI k9n sli platinium na nforce 570 moze sie bidny wypalił :P

EDIT:

A jak MYslicie da sie z tego 3 ghz wyciągnąc ??

Dołączona grafika

Edytowane przez Killzone

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To Windsor 90nm, raczej możesz pomażyć o 3Ghz, gdybyś miał na rdzeniu Brisbane to co innego, no ale cóż ;)

Brisbane to szrot :rolleyes:

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam podobnie tylko u mnie to jest bardziej przejściowo do 3,05 GHz potrzeba mu zaledwie 1,32V a do 3,2 już 1.5V

Dokładnie tak jak u mnie... i nie narzekajcie tak na wasze Brisy... http://www.allegro.pl/item407477867_athlon...on_selekt_.html

Wiadomo na czym kręcił..."Inne przedmioty użytkownika"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi