Zulusman Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 w newegg nie zamowisz z eu, nawet chyka kanada nei mzoe tam kupowac... ale...zawsze mozna przez kogos kupic. Druga sprawa to w usa wszystko jest tansze...wiec anomalia jest na poziomie 200 zl zdaje sie...gdy ceny znormalnieja, roznica dalej bedzie, ale okolo 500 zl :) Dam przyklad z wlasnego podworka...: Zasilacz ANTEC TP 550W 24 PIN w Polsce nieosiagalny kiedys, teraz zdaje sie 700 zl chca za neigo USA + transport + piwo koledze - 520 zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 @Zulusman :) Jeszcze raz dzieki za info,zaczynam szukać kontaktów o których pisałeś bo towar tańszy i może sort lepszy? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 Mam dziwne wrażenie że temat zaczyna przypominać pierwsze 20stron tematu o Venice czy też o DFI NF4 (czytający temat o Venice/DFI zapewne wiedzą o co mi chodzi). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 Obydwa topic'i przeczytałem w całości ten o DFI :) jest o tyle dla mnie aktualny, ze planuje zmienić na tą płyte, o Venice tez jak nie "uciagnę" na X2(chociaż bardzo bym chciał uciagnąć oczywiście) pamieci GSkill PC4400LE.Może do końca roku uda mi się to zamknąć(w pierwszej kolejności pamięci to na S754 coś powalczę). :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 Mozliwe ze topic bedzie mial taka forme przez dluzszy czas, bo jeleni co kupia X2 bedzie malo... Jakby co: SZUKAM SPONSORA, KTORY UFUNDUJE MI X2 !! Moge nosic w pracy koszulke z logo firmy, lub inne przemyslne sprawy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Amd_Powered Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 tu mozna kupic;) http://www.computer.istore.pl ale ceny sa poprostu;)...... zaporowe AMD Athlon64 X2 4200 BOX 1MB/2.2GHz/S-939 cena: 2490.00 zł Procesor AMD Athlon64 X2 4400 BOX 2MB/2.2GHz/S-939 cena: 2690.00 zł Procesor AMD Athlon64 X2 4600 BOX 1MB/2.4GHz/S-939 cena: 3690.00 zł Procesor AMD Athlon64 X2 4800 BOX 2MB/2.4GHz/S-939 cena: 4580.00 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 (edytowane) Na moje oko to te X2 sie nedznie kreca...osobiscie nawet nie widzialem zadnego co zrobil >3.2 Ghz na dowolnym chodzeniu :? ... Juz lepiej (jak szalec :razz: ) to FX-57 Sandiego chyba kupic...na AC lataja po 3.3 Ghz nawet, na suchym-lodzie lekko >3.7 Ghz widzialem ... Wiec raczej lepsze od X2 sa . No tyle ze sprawa wyglda tak ze w Londynie (Ebay) FX57 kosztuje 720 funtow, a X2 4800+ tylko 165 funtow ... :blink: pozdro piotres Edytowane 3 Lipca 2005 przez piotres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 A bierzesz pod uwagę ze masz 2 „jakja” do kręcenia ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 A bierzesz pod uwagę ze masz 2 „jakja” do kręcenia ? 1528193[/snapback] No i co z tego wynika ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 No i co z tego wynika ? 1528199[/snapback] większy ból ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 wollabym 2 jajka krecic dobrze niz 1 na max.... zreszta..wolalbym miec oba procki :P niee, w zasadzie to chcialbym miec maszyne 2xFX57...ooo i 10 GB ram.. ;P X2 to taka maszynka posredno do zabawy a posrednio do profesjonalnych zastosowan...Aplikacje z mozliwoscia wykorzystania 2 jajek dostna naprawde kopa....teoretycznie x2 :P Teraz to napewno mamy kolejny topic dla ludzi z grona ;) if u know what i mean :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 (edytowane) No i co z tego wynika ? 1528199[/snapback] 1. 2x więcej ciepła. 2. max MHz równa się max „najsłabszego” jajka. 3. Pobór mocy. 4. Cena. Wystarczy ? Edytowane 3 Lipca 2005 przez Mardok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 Sry nie jestem w temacie może mi ktoś wyjaśnić skąd to okreslenie "jajka"(wiem że chodzi o rdzenie procesora :) ) @Zulusman To ja do tego klubu z X2+ koszulka + dodatki też sie zapisuje hahaha dobry pomysł :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 @Ricci: rdzeń > jądro > jajko = 2 rdzenie > 2 jajka ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 (edytowane) @Ricci: rdzeń > jądro > jajko = 2 rdzenie > 2 jajka ;) 1528926[/snapback] Nie no samo równanie jest dla mnie jasne(2x1=2) :blink: ,chodziło mi o genezę określenia "jajko" na rdzeń procka( nie liczbe pojedyncza "jajko" czy mnogą "jajka"),większego znaczena to nie ma rozumiem że tak ktos powiedział i się "utarło" :D . Edit Sry Mardok teraz załapałem jajko od jądra :D Edytowane 4 Lipca 2005 przez Ricci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 Kurde to może jaśniej rdzeń = jądro a z tego wyszło że jądro = jajko i tyle żadnego kombinowania po prostu jajko brzmi fajniej i tyle ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooboos Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 ale bez kitu te roznice midzy 4200+ a 480+ mozna sobie na lajcie o/c a 2100zl droga nie chodzi:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 Ale liczmy L2 już nie wykręcisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@rcinpl Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 Lepszym rozwiązaniem będzie kupienie X2 4400+ bo ma 2x1MB L2. I można pokręcić...Na allegro jest jeden koleś w Wawy, który sprowadza sprzęt za Stanów w dobrej cenie,bo praktycznie w takiej za ile mozna go kupić w sklepie www.newegg.com.Tylko ja bym się trochę bał, bo po pierwsze nie znam typa a po drugie wrazie jak coś się zwali ze sprzętem to tzreba go wysłać za ocean.Musi dojść i jeszcze wrócić... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 Ja jak bym już miał brać X2 to tylko 4400+ wchodzi w grę, przy takiej cenie nie ma co się rozczulać nad 4200+ ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 (edytowane) @m@rcinpl Sprzet masz baardzo mocny możesz powalczyć w rankingu SPi16M,no chyba że Cię to nie bawi. Z FX55 San Diego nieprędko jest sens przesiadać się na X2. Edytowane 4 Lipca 2005 przez Ricci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@rcinpl Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 Wiem że nie prędko bo kupiłem 5 dni temu :lol: Zastanawiałem sie czy X2 4400+ nie kupić i wybór padł na FXa. Jeszcze go nie kręciłem, trafiłem chyba na perełkę bo oficjalnie ten procek ma 1.5v a mnie trafił sie 1.4v.Temperatura w idle 35-37 w stresie 45-47 na takim sobie chłodzeniu wodnym bo Big Water. Super Pi hmmm zobaczymy na ile pozwoli mi moją płytka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 Wybór chyba słuszny,chociaz gdybys kupił X2 to byłbyś "członkiem klubu X2" z nr 1 :) ,ale pewnie FX'ów San Diego to w pl tez nie ma dużo na tweak'u nie widziałem. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 Ja mialem sobie kupic X2 4400+ ale nie spodziewałem sie ceny na poziomie 2700 wlasnie za ten model :? poczekam az potanieje tak do 2k i wtedy kupie. 2,7K za procka napewno nie dam, jak i tak bede musial kupic mobo do tego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 Jest parę FXów na tłiku ale wszystkie z tego co widziałem to na def biegają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qical Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 Jak narazie to nigdzie nie ma x2 4400+. Juz dobrych kilkanascie dni usiluje dorwac jeden egzemplarz. Nawet terminow dostawy nie znaja ;[ Dlaczego niby cena zaporowa? Przeciez te proce maja specyficzny target. Do gier sa inne proce (choc x2 calkiem niezle sobie radzi :D ) Wreszcie mozna miec w domu sprzecik, ktory naprawde sprawdza sie np. w renderowaniu grafy. Jak patrze na ceny opteronow z dwoma rdzeniami to cena x2 jest wrecz smiesznie niska :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 (edytowane) Kolejne za X2-sprzet dla grafika,projektanta itp. :) Ceny w USA są nizsze patrz na wczesniejsze posty jezeli ktoś ma układ to może prywatny import?,a jezeli ktoś ma kasę to brać .Tez uważam, że X2"popedzi kota" wieloprocesorowym maszynom do profesjonalnych zastosowań,ale jako sprzet domowy tez znajdzie zastosowanie. :) Edit: X2 i druga strona? :blink: to nie przystoi temu prockowi. Zapraszam do dyskusji i wymiany pogladów :) :) Edytowane 5 Lipca 2005 przez Ricci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Opertki mozna wkladac parami...Po wymianie zwyklych na dwurdzeniowe, ma sie 4 jadra zmiast 2 ! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Operon to zupełnie inna „bajka” póki co trzeba czekać aż AMD w końcu zacznie robić „porządnie” X2 to ceny spadną, bo wychodzi z tego że ceny są takie wysokie ponieważ AMD ma zbyt mały uzysk tych procesorów i aby w ogóle były dostępne dają ceny zaporowe aby nadążyć z produkcją no przynajmniej takie plotki krążą po sieci. Ile w tym prawdy… Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gray Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Podobno od 1 sierpnia ma być dostępny model X2 3800+ Szacunkowa cena 345$ czyli około 200 $ taniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...