AndyN Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 (edytowane) Saimek napisał(a): Za 573 zl dostajecie Toledo z polowa cache'u... Vcore jest 1,3 V! czyli toledo bo manchestery maja 1,35 :) widzieliscie jakie o/c megabyte prezentowal... na stockowym coolerze i V szedl 2,7 G :) chyba trzeba bedzie zadzwonic do kraka i poprosic o ta serie co mial megabyte :DSPi to marny tester stabilności kompa. Poczekałbym na solidniejsze testy w Prime i aplikacjach 3D .... Może nie być tak różowo .... ------------------------- Cytat CPU-Z pokazuje a poza tym mozna z procka odczytać ADA3800DAA5BV- e4 ADA3800DAA5CD- e6 A dla "inteligentnych inaczej", który to Toledo a który Manchester? Oba mają po łącznie 1MB cache'u? Edytowane 27 Lipca 2006 przez AndyN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 Saimek napisał(a): Za 573 zl dostajecie Toledo z polowa cache'u... Vcore jest 1,3 V! czyli toledo bo manchestery maja 1,35 :) widzieliscie jakie o/c megabyte prezentowal... na stockowym coolerze i V szedl 2,7 G :) chyba trzeba bedzie zadzwonic do kraka i poprosic o ta serie co mial megabyte :DMój ma def vcore 1.35V co jednak nie przeszkadza mu się dobrze kręcić :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 (edytowane) To nie bylo SPI tylko Prime. 2,7 G na stock napieciu ktore wynosi 1,3 dla Toledo? slabo? wiekszosc starszych X2 to pewnie by nawet nie zapostowala.. ja sie nie zastanawiam tylko dzwonie i zamawiam jak dojdzie kasa za A64. Doplacam raptem 270 zl i mam takie samo albo lepsze o/c jak moj antek i 2 rdzenie. Zadzwonie do centrali powiem ze chce procka z oznaczeniem ADA3800DAA5CD. Jak trzeba bedzie to doplace ze 30 zeta i juz. :] Edit: jednak 1,35 Vcore ale co tam :D Andy wrzuc na allegro swojego procka z kup teraz za 360-370 zl i doplacisz 210 i masz X2 =) kupia na pewno Twojego. Moje 2,8 @1,52 i screen z SPI 3 Ghz wrzucilem na 1,68 V :D poszedl procek w godzine za 330 zl :] Edytowane 27 Lipca 2006 przez Saimek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 AndyN: Gdzie Ty widzisz tam super PI? Zapuściłem 2xPrime95. 2700MHz - 2h 2xPrime95 - ten screen zrobiłem później. Nie czekałem dłużej niż dwie godziny bo chciałem się wyspać. Domyślne napięcie to 1.35V W BIOSie swojej DFI napięcie przy 2.7GHz ustawilem na 1.325V. (cpuz podaje nieco ponizej 1.3V) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 No to procek bajka po prostu :D ahh.. juz zacieram rece jak dostane takie cacko to pognam go na moim wc :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 lukas8 napisał(a): Jak już pytamy :D , to na jakiej płytce i pamiątkach?Modowany Asus M2N i selekcjonowane Microny D9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 (edytowane) Megabyte napisał(a): AndyN: Gdzie Ty widzisz tam super PI? Zapuściłem 2xPrime95. Mój błąd :oops: Przyzwyczaiłem się do wyglądu okna w SP2004 :oops: Dla pewności zapuść jakieś 3DMarki Saimek napisał(a): Andy wrzuc na allegro swojego procka z kup teraz za 360-370 zl i doplacisz 210 i masz X2 =) kupia na pewno Twojego. Moje 2,8 @1,52 i screen z SPI 3 Ghz wrzucilem na 1,68 V :D poszedl procek w godzine za 330 zl :]Zrobię tak ale najpierw chcę kupić naprawdę sensownego selekta ... Najwyżej więcej dopłacę A i będę mógł zrobić porównanie: jedno jajo vs dwa jaja ... ;) ------- Ponawiam pytanie: Cytat CPU-Z pokazuje a poza tym mozna z procka odczytać ADA3800DAA5BV- e4 ADA3800DAA5CD- e6 A dla "inteligentnych inaczej", który to Toledo a który Manchester? Oba mają po łącznie 1MB cache'u? Edytowane 27 Lipca 2006 przez AndyN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 Jak chcesz wydawac kase na selekta to spoko =] ja biore tego Toledo w ciemno. Nie musi sie tak krecic jak Megabyte'a ale pewnie bedzie w miare niezle. Bralem rok temu ponad A64 w ciemno tylko seria 0517 DPAW, za procka zaplacilem chyba wtedy 550 zl i byl jeden z tanszych a krecil sie spoko ;) teraz tez tak zrobie i mam nadzieje ze uda mi sie jak wtedy :D hehe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katoda Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 (edytowane) AndyN napisał(a): Ponawiam pytanie: A dla "inteligentnych inaczej", który to Toledo a który Manchester? Oba mają po łącznie 1MB cache'u? końcówka BV = rewizja E4 = Manchester końcówka CD = rewizja E6 = Toledo Co do cache, o jego wielkości mówi cyfra przed oznaczeniami BV/CD - 5 oznacza 1 MB cache, 6 oznacza 2 MB cache. Manchester ma łącznie 1 MB cache, Toledo nominalnie ma łącznie 2 MB cache, lecz w wersji która na X2 3800 "udaje" jądro Manchestera cache ma 1 MB. Edytowane 27 Lipca 2006 przez katoda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 (edytowane) Ja wlasnie zamowilem procka z apollo :) dzwonilem powiedzieli zeby w uwagach dopisac z jakiej serii chce procesor. Jezeli nie bedzie to po prostu nie wysylaja i powiadamiaja emailem. ;) bez doplaty dostane Toledo jak bedzie takze wypas :D wyjezdzam w niedziele do zakopca na tydzien wiec jak procek dojdzie to zdam relacje dopiero w poniedzialek 07.08 :P dzien przed wyjsciem C2D :P a oto nasz lobuziak :D hahah http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=106101 jakis czas temu juz ktos mial te procki.. nowoscia one nie sa ale wszystkie sie dobrze kreca (X2 3800+ Toledo) kolesie wyciagali na ac 2,6 i 2,7 przy 1,4V takze lajt. Megabyte tez 2,7 na 1,325 no i link powyzej... zamowione tylko czekac :) http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=1818039 Edytowane 27 Lipca 2006 przez Saimek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BananZwykly Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 Ja bede jutro zamawial z apollo , ale juz jest brak dostepnosci. Boje sie ze juz nie kupue. JEzeli sie zapytaja o serie to jaka najlepiej wybrac ? Czym one sie roznia ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 Heat napisał(a): Oj to chyba nie jestem w temacie bo do tej pory myslalem , ze 3800+ mialy zawsze 1.8GHzTeż tak miałem. Sądziłem że ma 1.8 GHz, aż nie dostałem paczki z nim a tam na pudełku 2000MHz. :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 Ja jutro sie przejde do Apollo i moze kupie X2, doplaty do obecnego procka bedzie tylko 200-250zl wiec chyba sie oplaca a za rok Conroe ;) Zwracac uwage tylko na koncowke CD czy tez moze jakis konkretny tydzien (Megabyte ma z 16) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 BananZwykly napisał(a): Ja bede jutro zamawial z apollo , ale juz jest brak dostepnosci. Boje sie ze juz nie kupue. JEzeli sie zapytaja o serie to jaka najlepiej wybrac ? Czym one sie roznia ?Wygląda na to, że już się procki pomału kończą w sklepach. Firmy też je wykupią do modernizacji swoich kompów. To dobry prognostyk przed sprzedażą mojego 4200+. Może ceny pójdą w górę? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 IMHO pobożne życzenia. Conroe E6300 już kosztuje poniżej 700 zł, więc kto skusi się na 4200+, nawet nieźle się kręcący.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 ile za tego proca bedziesz chcial ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seraf Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 Hanu napisał(a): IMHO pobożne życzenia. Conroe E6300 już kosztuje poniżej 700 zł, więc kto skusi się na 4200+, nawet nieźle się kręcący....mozesz mi powiedziec gdzie ? Ale porosze o adres polskiej firmy dla kowalskiego a nie za oceanem czy za odra. Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 dokladnie tych prockow jeszcze nie ma , najtaniej w esc za 759zl a dolar obecnie nisko stoi , wystarczy ze pojdzie do gory i cena razem z nia ..pozatym o cenie pogadamy jak juz faktycznie beda na stanie...nie mowiac juz o wydatku jakim bedzie nowe mobo i ddry2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 Kurcze.. skladalem zamowienie po poludniu jak w apollo byly dostepne a w tej chwili moje zamowienie stoi i napis ze czekaja za towarem :/ co za kaszana.. sprzedaja cos czego nie ma. :P ale moze w poniedzialek beda albo jutro... :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 bo te x2 na 939 to resztki pewnie jakies w nowej cenie , z tego co gdzies tu bylo podawane to juz ich wiecej nie bedzie (patrzac na cennik ) i tylko pod am2 beda robione Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 ://// Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 I co twój post Saimek miał wnieść do tematu? 0.o Tka prawda 939 już odchodzi w zapomnienie, a szkoda :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oxygen- Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 (edytowane) Pacjent: X2 3800+ na rdzeniu Toledo (kupiony wczoraj, ostatni w Apollo w Krk) Diagnoza: Dziffffkkaaaa sztuka whooaaa :)))) Objawy: Wysoka temp mimo w/c (chyba cos z pospiechu zle zalozylem...) ..... to nie wszystko, jestem w trakcie plodzenia tego: :) Napiecie ustawionie recznie w biosie na nieco mniej niz 1.3V...na auto nie moglem dac, bo wiecej na ramy niz 3.2V nie da sie wtedy ustawic (kaprysne DFI). To dopiero rozgrzewka :) 3Ghz dla tego procka to zaden problem :] Kupujcie Toledo Dodam ze na 2,9Ghz i 1.28V tez bylo stabilnie..skoncze to - prime 2h i ide wyzej. Edytowane 28 Lipca 2006 przez Oxygen- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 (edytowane) Kurdeeee.. ukradles mi procka... a taki pyszny! :D Kiedy go zamawiales? Jestes z krk czy brales przez net? Edytowane 28 Lipca 2006 przez Saimek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oxygen- Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 (edytowane) Saimek napisał(a): Kurdeeee.. ukradles mi procka... a taki pyszny! :D Kiedy go zamawiales? Jestes z krk czy brales przez net? Odebralem tego samego dnia co zamowilem, wczoraj okolo 16 00 po rozmowie tel. z jednym z pracownikow magazynu. To byla ostatnia stuka na rdzeniu Toledo jaka mieli, teraz albo cos do nich przyjdzie albo juz nie bedzie wiecej. A wydala mi go bardzo mila i ladna blond Pani przy kasie :) Edytowane 28 Lipca 2006 przez Oxygen- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 Powodzenia w walce o te 3GHz, choć z taką temp. jestem sceptyczny. Może faktycznie źle założyłeś blok, albo po prostu cpu ma krzywą czapkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oxygen- Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 draak napisał(a): Powodzenia w walce o te 3GHz, choć z taką temp. jestem sceptyczny. Może faktycznie źle założyłeś blok, albo po prostu cpu ma krzywą czapkę. 3Ghz juz sa stable na 1.55V. Walcze aby zejsc nizej z Vcore..zastanawiam sie nad zdjeciem blachy z proca .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 (edytowane) Aaa.. to ja bylem szybciej i mi nie wyslali :/ 1. 2006-07-27 14:47:02 n/d Oczekiwanie na potwierdzenie (24 godz.) 2. 2006-07-27 14:49:52 n/d Otrzymano potwierdzenie zamówienia 3. 2006-07-27 15:44:49 n/d Oddano do produkcji/magazynu 4. 2006-07-27 16:37:41 n/d Brak towaru, oczekiwanie na dostawę (od dostawcy) 5. 2006-07-28 10:34:03 n/d Anulowane (User Request) chamy jedne :D ale obdzwonilem 4 sklepy i znalazlem jeden w ktorym sa Toledka :D haha. juz zamowilem :) W apollo beda procesory dopiero w poniedzialek. Mowili ze sa u dystrybutora jeszcze. Ale nie wiadomo czy Toledo, chociaz z tego co widze sa w calej polsce wiec AMD zostawilo BONUSOWE procki na koniec hahah :D EDIT: GRATULUJE 3 GHZ! :D szalenstwo po prostu.. wiedzialem ze te procki to przecinaki :D dobrze ze sprzedalem antka i juz zamowilem Toledo :D Oxygen- napisał(a): 3Ghz juz sa stable na 1.55V. Walcze aby zejsc nizej z Vcore..zastanawiam sie nad zdjeciem blachy z proca .... Zdejmowac blachy nie polecam.. latwo zewrzec stuff na procku chociazby nadmiarem pasty (srebrnej) z bloku.. :/ docisnij moze lepiej? jakie masz to WC? jaka chlodnica itp.. ja na powerx + łada mialem na moim antku 2.8@1.55 w stressie 100% caly dzien i taki upalny 44-45 stopni wiec temp okolice 50 wydaje sie byc normalna przy 2 rdzeniach... Edytowane 28 Lipca 2006 przez Saimek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 ja pier..nicze .... teraz już napewno szukam CD-eka ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oxygen- Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 (edytowane) Saimek napisał(a): Zdejmowac blachy nie polecam.. latwo zewrzec stuff na procku chociazby nadmiarem pasty (srebrnej) z bloku.. :/ docisnij moze lepiej? jakie masz to WC? jaka chlodnica itp.. ja na powerx + łada mialem na moim antku 2.8@1.55 w stressie 100% caly dzien i taki upalny 44-45 stopni wiec temp okolice 50 wydaje sie byc normalna przy 2 rdzeniach... W domu mam 28-30C.....cieplo [sprzęt]: � AMD X2@ ???? � 2 x 512 Geil Ultra-X 3200@1,5-2-2-0 1T 245Mhz 3.2 V � DFI ultra-D@SLI � Leadtek Winfast 7800GT@522/1150 � 2 x 80GB Seagate SATA Raid 0 � Pioneer DVD 16x/6x/40x � Topower 588P6 EZ-Plug 450 W - blok GPU i CPU i NB od Misia z Tweaka - chłodnica Łada + 2 x 120 wentyle 7 V - węże 12/16 przezroczyste , pompka Atman-305 1200l/h - 4 wentyle UV 5V, 2 katody UV, zielony barwnik UV do wody - ATX plexi Nie wiem co jest ....na GPU mam 42C...proc bardziej grzeje od niego ? Jeszcze jeden problem jest....nie moge wlaczyc kompa na 4 x 512 tych pamieci... Nie pomaga nic...clear cmosa, ustawienie 2T...komp piszczy ze boot ok i stoi .... z 2 x 512 nie ma tego problemu Edytowane 28 Lipca 2006 przez Oxygen- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...