Worms14 Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 Przeczytałem cały temat o ISHS, niestety nie znalazłem tam żadnego porównania temperatur X2. Zabieram sie za sciąganie czapki z mojego 3800+, mam tylk onadzieję że sie nie potnę, a po całym zabiegu Ninją go nie zabiję. Jakby co to jutro jest giełda będę szukał Toledo. W Warszawie gdzieś można dostać Toledo( jak rozumię końcówka w oznaczeniu proca CD )? Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomall0 Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 (edytowane) Zdaj relacje czy coś pomogło. Edytowane 28 Lipca 2006 przez tomall0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oxygen- Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 (edytowane) Zdaj relacje czy coś pomogło. Mysle ze pomoze bo temperatury na tych X2 sa chore ... Jesi bedzie mial ok 10C w stresie lepiej to tez usuwam..kij z gwara, zawsze mozna przykleic ihs`a Edytowane 28 Lipca 2006 przez Oxygen- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master_electronic Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 Czy ktoś wie lub gdzieś pisze, do którego ten AM2 X2 3800 będzie dostępny w sklepach, bo nie chciałbym żeby wszystkie wykupili, a chce w najbliższym czasie zakupić sobie takiego B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 ojj nie w sklepie to na allegro kupisz .. przeciez raptem nie znikna wszystkie procki :)) ja sie tam nie martwie jak cos to dopiero po wakacjach zaczne zbierac kaske :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 (edytowane) Czy ktoś wie lub gdzieś pisze, do którego ten AM2 X2 3800 będzie dostępny w sklepach, bo nie chciałbym żeby wszystkie wykupili, a chce w najbliższym czasie zakupić sobie takiego B-)Kto wykupuje X2 na AM2? :o Jakoś nie widze żeby ktoś się chwalił na tym forum takim prockiem. Wychodzi na to że z platformy AM2 robi się lowend :) Dzisiaj bawiłem się jeszcze troche swoim. 2600MHz - 1.25V (w BIOSie) stabilnie 2920MHz - 1.45V, spokojnie przeszlo 2xSuperPI 1M. Temperatury są za wysokie żeby puszczać coś na dłużej. Przypominam że cały czas jade na stockowym coolerze. Ponadto mam 4x512MB DDR400 dwustronnych i trudno dobrać jak najlepszą konfiguracje. Edytowane 28 Lipca 2006 przez Megabyte Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 Dzisiaj bawiłem się jeszcze troche swoim. 2600MHz - 1.25V (w BIOSie) stabilnie 2920MHz - 1.45V, spokojnie przeszlo 2xSuperPI 1M. Temperatury są za wysokie żeby puszczać coś na dłużej. Przypominam że cały czas jade na stockowym coolerze. Ponadto mam 4x512MB DDR400 dwustronnych i trudno dobrać jak najlepszą konfiguracje. A mógłbyś zostawić 2x512 i poszukać masz OC stabilne pod Prime95? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brutalus Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 (edytowane) Proszę o radę !!! Za parę dni idę kupować 939-X2 3800... (najprawdopodobniej w jakimś sklepie)! Na co zwracać uwagę - jaki rdzeń, ewentualnie jakie oznaczenia lepszych partii, numery... Dzięki za pomoc... :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: Edytowane 28 Lipca 2006 przez Brutalus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oxygen- Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 Proszę o radę !!! Za parę dni idę kupować 939-X2 3800... (najprawdopodobniej w jakimś sklepie)! Na co zwracać uwagę - jaki rdzeń, ewentualnie jakie oznaczenia lepszych partii, numery... Dzięki za pomoc... :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: Cofnij sie pare stron wstecz..wszytko pisze ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 A mógłbyś zostawić 2x512 i poszukać masz OC stabilne pod Prime95?Tak jak mówiłem 2.7GHz spokojnie szło na 1.325V, na 2.8GHz 1.375V mialem problemy z wysoką temperaturą 52C. Jutro mam troche roboty. Może w niedziele potestuje na 2x512MB. Ciekawe czy będzie mu lżej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 Cofnij sie pare stron wstecz..wszytko pisze ... jest napisane jak już :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 I po zabiegu, niesamowite szczeście, że jeszcze działa, porawki już jutro. http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=2248065 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 Należysz człowieku do odważnych :D> Ale jak to ninja Ci z prockiem wyszła jak ją pociągnąłeś do góry. Nóżki OK? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 Ja swojego procka raczej skalpowac nie bede... te pajace z 4speed jeszcze nie napisaly ze mi procka wyslaly.. jak komus kur...wa wczesniej sprzedali to glowy poprzetracam... normalnie zabije. jutro dzwonie z samego rana o 10... chyba ze wstane pozniej bo wlasnie z grilla wrocilem :P pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 Należysz człowieku do odważnych :D> Ale jak to ninja Ci z prockiem wyszła jak ją pociągnąłeś do góry. Nóżki OK? Dokładnie tak, nie dało się inaczej, tak się ISHS zassał, przykleił do ninjy. Dobrze że nóżki z tego wyszły wszystkie. Zabieram się za poprawianie docisku. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 Dokładnie tak, nie dało się inaczej, tak się ISHS zassał, przykleił do ninjy. Dobrze że nóżki z tego wyszły wszystkie. Zabieram się za poprawianie docisku. Pozdro Myślę, że ten post powinien raczej do działu Ekstremalne polecieć :lol: :lol: :lol: Respect , po prostu , respect za stalowe nerwy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oxygen- Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 (edytowane) Co ciekawe, kontroler pamieci w tym procku tez sobie radzi niezle z 4 x 512, ciut podnioslem napiecie bo nie bylo prime stable. link A na procku udalo mi sie zejsc jeszcze stable na 2700 obnizajac o 0,05V :) Jednym slowem - kupujcie te X2 z 2006 roku na TOLEDO ! Edytowane 30 Lipca 2006 przez Oxygen- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 Co ciekawe, kontroler pamieci w tym procku tez sobie radzi niezle z 4 x 512, ciut podnioslem napiecie bo nie bylo prime stable. link A na procku udalo mi sie zejsc jeszcze stable na 2700 obnizajac o 0,5V :) Jednym slowem - kupujcie te X2 z 2006 roku na TOLEDO ! o 0,05 - kutfa - w takiej cenie zbliżonym konkurentem jest pentium D 915 - ale mam wrażenie że przy takich seriach tych x2, które są dostępne obecnie, nie ma co się nim interesować :P pewnie na końcu sierpnia skocze na x2 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 (edytowane) Jak to zobaczyłem to prawie spadłem z krzesła http://www.bino.pl/go/_info/print.php?user_id=26974 Niestety błąd :( Edytowane 29 Lipca 2006 przez gutman1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 Aż mnie zatkała ta cena na początku Ehh pomyśleć za ile go brałem... :D taki rynek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 X2 staniało, stało się bardziej dostępne W związku z tym chciałem przypomnieć o tym wątku: A64-sp2004/prime-full Stable-zestawienie Wyników: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=143350 Umieszczajcie w nim wyniki swoich procków. Informacje te pomogą w wyborze kolejnym userom. Serdecznie zapraszam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seraf Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 Kto wykupuje X2 na AM2? :oNp. Ja . Jestem w trakcie przemeblowania kompa. Tak jak kazda osoba ktora przechodzi z 775 nie kupi 939 ze wzgledu na pamiatki. A przy tych cenach coreduo i grzejnikow pentium d zapewne znajdzie sie paru takicj ktorzy tak samo jak ja wracaja do amd ale niestety nie na 939 tylko na am2. pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 (edytowane) Nawet manchester E4 super się kręci nie tylko toledo :lol: Po dokręceniu chłodzenia wyciągnęłem 2900MHz przy 1.4V :lol: Tylko że SP2004 wywaliło po 25min :? Jednak dopuki nie zrobię moda to nie mogę dać wyższego napięcia na procesor :( Edytowane 30 Lipca 2006 przez KiMR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 Mod napięcia na naszej mobo jest bardzo prosty więc niema co marudzić :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 (edytowane) Np. Ja . Jestem w trakcie przemeblowania kompa. Tak jak kazda osoba ktora przechodzi z 775 nie kupi 939 ze wzgledu na pamiatki. A przy tych cenach coreduo i grzejnikow pentium d zapewne znajdzie sie paru takicj ktorzy tak samo jak ja wracaja do amd ale niestety nie na 939 tylko na am2. pzdr No ciekawe, jesteś chyba jedna z niewielu osób, którzy teraz przejdą się z Intela na AMD. Swojego X2 s939 kupiłem tylko dlatego że nie miałem kasy na zmiane platformy. W moim X2 brakuje mi technologii wirtulizacji. Edytowane 30 Lipca 2006 przez Megabyte Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seraf Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 No ciekawe, jesteś chyba jedna z niewielu osób, którzy teraz przejdą się z Intela na AMD. Swojego X2 s939 kupiłem tylko dlatego że nie miałem kasy na zmiane platformy. W moim X2 brakuje mi technologii wirtulizacji.A co mam kupic ? conroe i plyte za 700-800 do tego wypas ramy ? 760 +800 plyta = 1560 czy x2 360 asus 580 proc = 940 zl Pentium D nie chce bo wiazalo by sie z wymiana zasilacza. 939 nie kupie poniewaz mam 4 kosci geila ddr2 i nie bede ich zamienial na ddr. Wiec w moim wypadku am2 jest najtanszym i najlepszym wyborem. A to ze ktos ma celine i zamierza zmienic ja na grzalke pentium d lub p4 single ktore kosztuja wiecej lub tyle samo co x2 to ich sprawa. Na core sie nie na palam bo lubie gierczyc i oszczedzona kase wkladam w grafike. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 (edytowane) Amd ostatnio namieszalo tak dobrze z cenami ze coraz wiecej ludzi sie bedzie zastanawialo czy brac Core2.Jezeli chodzi o cene platformy to Amd narazie goruje.Lepiej dolozyc to lepszej grafy jak ktos gra.A srednio roznica 500zl na platformie to sporo.Masz odlozone przykladowo 500zl okladasz te 500zl roznicy na platformach do grafy i to chyba ma sens jesli ktos GRA.Cor2 jest smakowitym konskiem ale trzeba troszke poczekac i nienapalac sie szczegolnie chodzi o dobre mobo za normalna cene. Przykald: wersja bez SLI Asus M2N-E nForce 103 AMD Athlon 64 X2 3800 155$ 258$-799 wesrja SLI ASUS M2N-SLI Deluxe 144$ AMD Athlon 64 X2 3800 155$ 299-926zl Asus P5B Deluxe 196$ Intel Core 2 Duo E6300 219$ 415$-1256zl i wersja z sli Asus P5N32-SLI SE Deluxe nForce4 SLI Intel Edition P4 249$ Intel Core 2 Duo E6300 219$ 468-1450 Edytowane 30 Lipca 2006 przez ChrisG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 No w sumie myśle że każdy wie najlepiej co dla niego jest najlepsze. Teraz wymianiałem procesor na dualcore bo mi jest potrzebny m.in do testowania programów. Za jakiś czas jak powstanie oprogramowanie do obsługi sprzętowej wirtualizacji to pewnie znowu zmienie procek. No chyba że są już jakieś programy, który obsługują np X2 na AM2? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seraf Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 No chyba że są już jakieś programy, który obsługują np X2 na AM2?A mozesz mi powiedziec jakie sa programy ktore nie chodza na x2 z racji am2 ? Co ma podstawka do chodzenia lub nie programow napisanych na x86 ? Czy sa jakies ktore nie chodza na x2 na am2 a chodza na coreduo lub x2 ale 939 ? Sorki ale nie zrozumialem twojej wypowiedzi do konca. Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 A mozesz mi powiedziec jakie sa programy ktore nie chodza na x2 z racji am2 ? Co ma podstawka do chodzenia lub nie programow napisanych na x86 ? Czy sa jakies ktore nie chodza na x2 na am2 a chodza na coreduo lub x2 ale 939 ? Sorki ale nie zrozumialem twojej wypowiedzi do konca. Pzdr To zdanie było kontynuacją poprzedniego dotyczącego wirtualizacji. Po prostu interesuje mnie czy są już programy które pozwolą mi wykorzystać sprzętową wirtualizacje. Spytałem o X2 AM2 bo X2 na s939 tego nie mają i nie o Core 2 bo to topic o X2 :) Nie ma powodów żeby dobrze napisany program nie działał na X2 AM2 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...