tomall0 Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 AndyN napisał(a): Jak Wy miernikiem mierzycie vcore? :blink:DFI FAQ- pierwsza strona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
themOn Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Buu napisał(a): <zazdrosny> <bardzo_zazdrosny> :| a u mnie zegar wynosi 2560mhz przy rozsadnym V (1,48V - mierzone miernikiem)...... EDIT: hmmm u ciebie dem TcaseMax wynosi 65C a u mnie 63C, TDP u ciebie 71,9 W a u mnie 65,6 W. @AndyN a jak to u ciebie wyglada? u mnie wygląda to tak: proc bez IHS-a, wcześniej z czapką miał w stresie ~50C, Core miało ~63C. Prime-a przeszło przez noc z czapką i takimi temperaturami, teraz zapuściłem ponownie aby sprawdzić czy wszystko ok. vcore w biosie ustawione na 1.475V. rewelacji nie ma ale narazie tyle styknie ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 (edytowane) Też chciałem kupić 4400, aby mieć 2MB cache'u, ale dobrze zrobiłem, że wziąłem 3800. W sumie, bardziej mnie cieszy wysoki zegar, niż więcej pamięci podręcznej. Mój procek, jak widać, ma beret prosty, bo temperatury są rewelacyjne i nie zamierzam go skalpować. W biosie mam ustawione 1,400v. PS. TUTAJ znajdziecie SP2004 dla prosecorów wielordzeniowych. Jest o tyle ciekawy, że wystarczy odpalić jedno okno, w którym "lecą" testy dla wszystkich dostępnych rdzeni. A co za tym idzie, mamy więcej wolnego miejsca na pulpicie, by pokazać inne programy. Tak to wygląda: Edytowane 5 Sierpnia 2006 przez dem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 (edytowane) U mnie wygląda to tak: 2259480[/snapback] Powinieneś mieć na płytce CD od mobo, jakis program do pomiaru temperatury. Mam ale on dupiasty jest, nie lubię go. Everest? Speedfan? Edytowane 5 Sierpnia 2006 przez AndyN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 (edytowane) Powinieneś mieć na płytce CD od mobo, jakis program do pomiaru temperatury. Edytowane 5 Sierpnia 2006 przez dem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
themOn Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 AndyN napisał(a): Mam ale on dupiasty jest, nie lubię go. Everest? Speedfan? speedfan pokazuje temp. diody na procku oraz z wewnetrznego sensora w procku. Przynajmniej tak twierdzi autor: "Internal temperature sensor for Sempron, Athlon 64 and Opteron." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 (edytowane) AndyN, a SmartGuardian nie będzie działał na MSI? ChrisG napisał(a): SELEKT 3800+X2/NISKIE NAPIECIE(TU ROZUMIEM1.4V NA SELEKTA)/AC CHLODZENIE/2.9GHZ=LISTA DO SWIETEGO MIKOLAJA :lol2: http://www.cpudatabase.com/index.cfm?action=search @1.55V-1.6V TO JEST BARDZO WYKONALNE. :twisted2: Edytowane 5 Sierpnia 2006 przez dem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DStar Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 seraf napisał(a): A co masz na mysli "wydajnosc" ? Bo z ta karta graficzna w sigu to szczerze - obojetnie co wsadzisz czy bartona 2500 czy core2 roznicy za duzej nie odczujesz :-) Pzdr Mainowicie to nie chodzi mi tu o wydajność podczas grania bo w ciągu wakacj poswięciłem na to może 2-3h a o wydajność podcas pracy kopiowanie, pakkowanie, konwertowanie itp. Choć faktem jest że grafe też planuje zmienić może na 7600gt albo 7900gt jeszcze nie wiem jak się z kasą ułoży. A i jeszcze jedna sprawa skąd wziąć athlona x2 na toledo. Na allegro nie widzaiłaem ani jednego :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Witam :D ja niedawno wrocilem z Zakopca a widze ze troche sie tu wydarzylo... :D Dem niezly wyniczek :D widze ze wszystkie te procki sie tak wariacko kreca.. takze moj na pewno tez o ile przyslali mi CD :D nie odebralem jeszcze paczki a nie moge sie juz doczekac.. ah:> bedzie kreconko :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Saimek napisał(a): Dem niezly wyniczek :D Żadna w tym moja zasługa. Ot, trafił się dobry procek i tyle. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 dem napisał(a): Żadna w tym moja zasługa. Ot, trafił się dobry procek i tyle. :Dfakt ładny ładny :) ile max stabilne? 3100 dobiles ?? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 (edytowane) Dotychczas, tylko tyle, ile w sygnaturce. Wyżej będzie testowany wkrótce. Nie wiem do ilu dociągnie ten procesor, ale i tak przerósł już moje oczekiwania, zwłaszcza, iż był kupowany jako pierwszy lepszy - Toledo - ze sklepu. Edytowane 5 Sierpnia 2006 przez dem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Hehehe pierwszy lepszy Toledo :P ja to mam nosa jednak.. jak juz ktos z pierwsza sztuka sie pojawil to wiedzialem ze musze takiego miec :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 (edytowane) ADA3800DAA5CD LCBIE 0618EPMW Z93757XXXXXXX ----------------------------------------------------------- 2,7GHz (5.08.2006) Temperatura otoczenia - ok. 27 st. Vcore w BIOS'ie - 1,35V (na odczyty z MBM nie patrzcie) Chłodzenie: WC - PowerX 2.0, BIX2, Eheim1048, pasta AS5 Wiem, że godzina to mało ale te 2,7GHz to chyba nie kres tego procesora. Nie chce mi się czekać. Będę sprawdzał czy pójdzie wyżej - wtedy test będzie trwał dużo dłużej i zamieszczę screen z Sandry aby móc wynik dodać do zestawienia "SP2004 Stable" ----------------------------------------------------------- 2,8GHz (5.08.2006) Temperatura otoczenia - ok. 26 st. Vcore w BIOS'ie - 1,35V ----------------------------------------------------------- 2,9GHz (6.08.2006) Temperatura otoczenia - ok. 25 st. Temperatura wody - ok. 30 st. Vcore w BIOS'ie - 1,40V ----------------------------------------------------------- 3,0GHz (11.08.2006) Temperatura otoczenia - ok. 23 st. Temperatura wody - ok. 27 st. Vcore w BIOS'ie - 1,40V + 9,9% (max) c.d.n. (?) Edytowane 29 Sierpnia 2006 przez AndyN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 No to luzna sprawa =) mysle ze 2,9 robi spokojnie na 1,4 jak nie to 1,45 pewnie tak ;) w poniedzialek pomecze moze swojego Toledo i dam znac. =] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DStar Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 gdzie można kupić athlona x2 na toledo. Jakiś link jeśli można Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Pisalo juz ze 5 razy... a wiec napisze 6 :P Bywaly w Proline (glownie oddzial Wroclaw) byly tez w apollo.pl ja zamowilem z 4speed.pl :) dzwon i pytaj o serie z koncowka CD :) wszystko. :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomall0 Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 @dem Zapuść CB, troszke się pozmienia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 CB??! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomall0 Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Saimek napisał(a): CB??!Cinebencha. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 (edytowane) Jak sie gdzieś pomyliłem (a z pewnością nie jeden raz), to piszcie na PW, będę poprawiał błędy. Dostępne procesory AMD Athlon™ 64 X2 socket 939. Zintegrowany kontroler pamięci DDR. X2 3800 | 2x512kb cache | 2000MHz 10x200 | Manchester (ADA3800DAA5BV- rewizja e4), Toledo (ADA3800DAA5CD- rewizja e6)| ~600zł* X2 4200 | 2x512kb cache | 2200MHz 11x200 | Manchester | ~ 700zł* X2 4400 | 2x1024kb cache | 2200MHz 11x200 | Toledo | ~ 900zł* X2 4600 | 2x512kb cache | 2400MHz 12x200 | Manchester | ~ 960zł* X2 4800 | 2x1024kb cache | 2400MHz 12x200 | Toledo | ~ 1150zł* FX 60 | 2x1024kb cache | 2600MHz 13x200 | Toledo | Dostępne procesory AMD Athlon™ 64 X2 socket AM2. Zintegrowany kontroler pamięci DDR2. X2 3800 | 2x512kb cache | 2000MHz 10x200 | Windsor | 89W, 65W, 35W** |~ 600zł* X2 4000 | 2x1024kb cache | 2000MHz 10x200 | Windsor | 89W, 65W** | X2 4200 | 2x512kb cache | 2200MHz 11x200 | Windsor | 89W, 65W** |~ 750zł* X2 4400 | 2x1024kb cache | 2200MHz 11x200 | Windsor | 89W, 65W** | X2 4600 | 2x512kb cache | 2400MHz 12x200 | Windsor | 89W, 65W** |~ 900zł* X2 4800 | 2x1024kb cache | 2400MHz 12x200 | Windsor | 89W, 65W** | X2 5000 | 2x512kb cache | 2600MHz 13x200 | Windsor | 89W FX62 | 2x1024kb cache | 2800MHz 14x200 | Windsor ? * Przybliżone ceny na dzień 05.08.2006 ** Dostępne w wersjach o obniżonym poborze prądu, tzw. EE (Energy Efficient) Przydatne oprogramowanie. AMD Dual-Core Optimizer - program optymalizujący pracę procesorów dwurdzeniowych AMD X2. Zalecana instalacja. SP2004 dla procesorów wielordzeniowych - program do testowania stabilności procesorów. S&M 1.8.1 - kolejny program do testowania stabilności. AMD64 TCaseMax v1.19 - maleńki programik, pokazujący maksymalną temperaturę CPU, TDP oraz kilka innych opcji. Przydatne Linki: Wszystko o AMD Athlon™ 64 X2 - oficjalna, polska witryna AMD. Optymalizacja X2 w grach - czyli, czasami zdarzają się problemy. Przykładowy opis, jak sobie z nimi poradzić. Jak podkręcić A64 - bardzo krótki poradnik autorstwa Raptora - przydatny również dla posiadaczy procesorów dwurdzeniowych AMD. Edytowane 5 Sierpnia 2006 przez dem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 (edytowane) ehhh tak jak widze te 2,7Ghz na toldeo na defV to chyba pokombinuje i postaram sie zamienic swojego Bv-ka na CD-ka ;) Mam takie troche dziwne pytanie, czy wasze x2 "piszcza" podczas pracy?? Tzn czy podczas np wypakowywania rarow nie slychac jakby metalicznego dzwieku? (nie z dysku tylko z cpu) Przed wymiana procka tego nie bylo a teraz jest, troche mnie to denerwuje :/ Edytowane 5 Sierpnia 2006 przez Buu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grykom Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 http://allegro.pl/item119521813_amd_athlon...ghz_toledo.html Opłaca sie ? I co to wersja tray ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 (edytowane) 620 to w miarę normalna cena. Co znaczy "gwarancja" w tej aukcji? <- dopytaj. I niech przyśle oznaczenia proców - czy to rzeczywiście Toledo Jeśli to naprawdę Toledo i nie ma tu jakiejś ściemy to można właściwie brać w ciemno -------------------- Aktualizacja wyniku: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...087&st=1543 Edytowane 5 Sierpnia 2006 przez AndyN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samael88 Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 (edytowane) AndyN napisał(a): 620 to w miarę normalna cena. Co znaczy "gwarancja" w tej aukcji? <- dopytaj. I niech przyśle oznaczenia proców - czy to rzeczywiście Toledo -------------------- aktualizacja wyniku: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...087&st=1543 Pisałem do niego pare godzin temu narazie cisza ale tu trafiłem na podobno toledo http://allegro.pl/item118616026_athlon_64_x2_3800.html pisałem do niego.Odpisał ze mają koncowke cd . Gosc jest z mojego miasta to sie przejde sprawdze ale dopiero w czwartek tylko troszke dziwna ta aukcja. No i wysłałem maile chyba do wszystkich sklepow jak cos bede wiedzial to dam znac. Mam dylemat moze pomozecie . Składam całego kompa i ten toledo fajny ale znowu w socket 939 i ddr sie pchac. Ale z drugiej strony wyjdzie am3 to i tak bede musial wszystko zmienic. Prosze o rade Edytowane 5 Sierpnia 2006 przez samael88 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 w poniedzialek /wtorek maja byc nowe dostawy tych prockow w sklepach -bo obecne zapasy sie juz koncza(lub skonczyly) wiec sa szanse ze znowu beda toledy nowki boxy i to w lepszej cenie niz dotychczas bo dolar mocno w dol polecial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrums Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 (edytowane) siemka widze że mamy podobny dylemat, pisałem do tego gościa co miał na allegro 5 toledo miał bo juz aukcja zakończona, ale pisał mi że jak znajdzie 4-5 osób do może sprowadzić podobno z niemiec a o oznaczenia można chyba go jeszce spytać. pozdro -------------- @robot o jakie dokladnie sklepy chodzi??? Edytowane 5 Sierpnia 2006 przez chrums Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Ponawiam pytanie: Buu napisał(a): Mam takie troche dziwne pytanie, czy wasze x2 "piszcza" podczas pracy?? Tzn czy podczas np wypakowywania rarow nie slychac jakby metalicznego dzwieku? (nie z dysku tylko z cpu) Przed wymiana procka tego nie bylo a teraz jest, troche mnie to denerwuje :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Buu - Ja sądze ze to mogą być cewki z układu zasilającego cpu...Wcześniej miałes mniejszy pobór prądu bo proc miał jeden rdzeń, teraz dual core - większy pobór prądu więc i większe obciązenie co skutkuje piszczeniem cewek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 chrums napisał(a): siemka widze że mamy podobny dylemat, pisałem do tego gościa co miał na allegro 5 toledo miał bo juz aukcja zakończona, ale pisał mi że jak znajdzie 4-5 osób do może sprowadzić podobno z niemiec a o oznaczenia można chyba go jeszce spytać. pozdro elo, procki sprowadziłem na próbę, zeszły wszystkie po 600pln.. i były to TOLEDO na 100000%.. i raczej już ich nie będe miał, skoro mają być niedługo nowe dostawy w PL. pozatym dość kłopotliwe wysyłanie do Niemiec na gware:( jakby ktoś był zainteresowany, to mogę podesłać PM z adresem sklepu z Niemiec, gdzie za procek z przesyłką do Polski będzie ~580pln. i bedzie to Toledo:] bo mają go w katalogu.. u nas też by się mogli tego nauczyć :mellow: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...