Saimek Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 radiergummi hehe po ksywie widac ze pro niemiecki :D hhe joke :P ja bym poczekal na dostawy jak nie bedzie w PL to sprowadzic.. bo procki zloto :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 1.45V to wieksze napiecie, wieksza temperatura, wieksze obroty wentylatora, czyli glosniej. Nadal nie wiem czy brac tego 4400+, patrzyłem na Xs-ie to potrzebyja wiekszego V do pracy przy 2,7GHz niz te nowe X2 3800+, z tego wiele nie dociaga do 2.7Ghz a jak dociagna to cis kolo 1,47-1,5V... Założysz Ninje i nie będzie żadnych problemów z temp i głośnymi wentylami. U mnie 33-35st.C idle i 45-48st.C podczas max obciążenia przez dłuższy czas. Wentyl na radiatorze jest niesłyszalny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
themOn Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Np. Ja. 1.45V to wieksze napiecie, wieksza temperatura, wieksze obroty wentylatora, czyli glosniej. Nadal nie wiem czy brac tego 4400+, patrzyłem na Xs-ie to potrzebyja wiekszego V do pracy przy 2,7GHz niz te nowe X2 3800+, z tego wiele nie dociaga do 2.7Ghz a jak dociagna to cis kolo 1,47-1,5V. :huh: czlowiek ciagle musi miec jakies problemy....... myśl dnia: a miało być tak pięknie :angry: 4400+ strasznie się grzeje z czapką, chyba że moja była super krzywo założona. Bez czapki mam 2660mhz przy napięciu 1.475v, wyższego napięcia nie dawałem więc nie wiem ile poleci max. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zrobiłem maleńki test Frapsem w NFS Most Wanted. Najpierw właczyłem tylko na jednym jajku, następnie na obu jajach. Wyniki: Jedno jajko Dwa jajkamin 35 37max 78 80avg 59,14 59,9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zrobiłem maleńki test Frapsem w NFS Most Wanted. Najpierw właczyłem tylko na jednym jajku, następnie na obu jajach. Wyniki: Jedno jajko Dwa jajkamin 35 37max 78 80avg 59,14 59,9 Bez aplikacji pisanych pod procesory wielordzeniowe X2 wydaje się bezsensem :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 (edytowane) Jedno mnie martwi. X2 z 2x1mb cachu nie sa juz produkowane i to co mozna kupic to zwykle magazynowe "lezaki", 3800+ CD to nowa seria cpu i kreca sie baaaaardzo dobrze, menchestery tez sa lezakami i ... leza. Czyli moze sie okazac że 4400+ ktorego teraz kupie nie bedzie sie niczym roznil od tego ktory ma rafa i themOn, czyli 2,6Ghz na "astronomicznym" napieciu (1,57V to juz jest calkiem sporo, chodzi mi o ciebie rafa ;) ). Powiem szczerze, troche mnie wnerwił X2 do tego poziomu, że chce mi sie sprzedac całego kompa w diabły i nie miec problemu ;) Czyli..... postaram sie go wymienic na 3800+ CD a jak go nie dostane to wezme chyba 4400+ (albo zostane bez cpu... potem sprzedam mobo, grafe, rozdysponuje ram i bede czekal na K8L ) Edytowane 7 Sierpnia 2006 przez Buu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 O rany, nie rozczulajcie sie tak, poscig za fps-ami.. Macie procesor z dodatkowym jadrem wiec mozecie grac w czasie gdy komputer cos przelicza w tle... Komfort z praca przy pc ktory ma taki procesor do jednojajowca(dla osob ktore nie ograniczaja sie tylko do gier) defakto powinien byc duzo wiekszy.. i chyba tak jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Wlasnie dostalem mojego x2 3800+.Zaraz rozkrecam kompa i bede dzialal. Kurde taniocha 150$ tyla dawalem za mojego 3200+. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 2262428[/snapback] Wlasnie dostalem mojego x2 3800+.Zaraz rozkrecam kompa i bede dzialal. Kurde taniocha 150$ tyla dawalem za mojego 3200+. Jakie oznaczenia proca? CD? BV? Któy tydzień? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 (edytowane) U mnie różnica temperatury między rdzeniami wynosi 5C (czasem sięga 8 stopni). :huh: To pewnie dlatego jedno jajko wysypuje się o wiele szybciej od drugiego. MBM natomiast, pokazuje mi temperaturę cieplejszego jaja. Coś dla FanBoy ;) Tapeta X2 1600x1200 (jest też w FAQ) Edytowane 7 Sierpnia 2006 przez dem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Coś dla FanBoy ;) Tapeta X2 1600x1200 (jest też w FAQ) A masz może 1280x1024? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Przecież możesz sobie zmniejszyć, a poza tym jak wrzucisz, jako tapetę, to samo się ładnie zeskaluje. 1280x1024 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Już 1280x1024 na pulpicie dumnie się pręży ... ;) Qrka, żeby nie obawy o zasiłkę to bym już 3GHz dziś atakował ... :? Pogoda sprzyja .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 (edytowane) [Zlozylem.Oznaczenie ada3800daa5Bv ---LDBFE 0608RPMW.Niebawiac sie odrazu zapodalem 10x270 1.45v.Potestuje te ustawienie i jade dalej. Edytowane 7 Sierpnia 2006 przez ChrisG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 A masz może 1280x1024? ;)No kto jak kto ale ty powinieneś wiedzieć że jest taka przeglądarka obrazków "Irfanview" którą możesz sobie przeskalować obrazek :) :wink: @ Buu - ja od razu wyczułem że to o mnie chodzi :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gray Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 (edytowane) No kolego Demek, nie ładnie tak zmieniać założyciela wątku i kasować mój post. Było się zapytać na PW to bym odstąpił bez kłopotu, jak się chcaiło coś ładnego zrobić. No, ale ostatecznie nie chowam urazy - bardziej żartuje - ale ślad jakis po mnie byś tam zostawił dla potomnych ;) No coż, moderatorowi +10 % za bezpodstawne kasowanie postów ;) Edytowane 7 Sierpnia 2006 przez Gray Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 (edytowane) Ja zrobiłem FAQ, a to moderka zmieniłą właściciela 1 posta. Na 3GHz temperatury pokazywane przez Core Temp są monstrualne. MBM w tym samym czasie pokazuje 47C :P Niestety chwilę później nastąpił restart. Edytowane 7 Sierpnia 2006 przez dem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Czytam tak ten temat, i wszyscy piszą, że ich manchester to padaka. Ale ja na swojego nie mogę narzekać. Może i nie kręci się tak dobrze jak Toledo, ale mam stabilne 2.75GHz przy 1.4V. Może jak bym mógł dać więcej V, to by poszedł więcej :D Po co mi więcej. Na codzień i tak działam na 2.61GHz 1.4V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 To sie tylko cieszyc.... moj do 2,5ghz potrzebuje juz 1,5V... btw: jutro go oddaje kumplowi i bede czekaz az znajdzie 3800+ CD a jak nie znajdzie to sie bede wtedy martwil co i jak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Czytam tak ten temat, i wszyscy piszą, że ich manchester to padaka. Ale ja na swojego nie mogę narzekać. Może i nie kręci się tak dobrze jak Toledo, ale mam stabilne 2.75GHz przy 1.4V. Może jak bym mógł dać więcej V, to by poszedł więcej :D Po co mi więcej. Na codzień i tak działam na 2.61GHz 1.4V.no to całkiem nieźle buu - są też 4200+ Toledo a 4400 rzeczywiśćie troche słabiej wypadają... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 z tego co wiem to jest szansa ze w nastepnych dostawach beda toledo i to w nizszej cenie ( dolar spadl ponizej 3zl) a to powinno sie odbic w cenie sklepowej x2 na poziomie 530zl .. o ile sprzedawcy nie narzuca za duzej marzy . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 jak bysmy wszyscy chceili zebys mial racje eh :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 (edytowane) Mam pytanie do Was, gdyz potrzebuje na szybko odpowiedzi. Mowiac dokladniej dwa pytania :) 1. Czym rozni sie x2 4400 od opterona 165 ? Opteron ma jedynie nizsze taktowanie ( 1.8Ghz ). Natomiast cache taki sam ( 2x1mb ), jadro to samo ( Toledo ). 2. Czy Waszym zdaniem oplaca sie kupic w/w opterona, selekcje ktory kreci sie na 3.0Ghz przy 1.55V ? ( kod producenta: OSA165DAA6CD stepping: CCBBE 0617FPMW ) Edytowane 7 Sierpnia 2006 przez Malik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Jak ktoś z okolic Lubina to może warto się zainteresować Allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Malik, nie za tą cene co ten koles chce ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Patrzylem do sklepow po ile chodza te procki - 1.5k zl, wiec cena kolesia nie jest taka wysoka :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOM68 Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 (edytowane) Tutaj są CD pisałem odpisał mi ze to Toledo http://www.allegro.pl/show_item.php?item=118760356 A to ja nie chwaląc się gom zakupił B-) . Był zły opis co do rdzenia - jeden tel. rezerwacja i go mam. :-P ( ADA3800DAA5CD LCBIE 0618 EPMW). Wbrew opisom trzeba dzwonić lub @ dla pewnosci i spokojności sumienia. Składam dopiero za tydzień z ASROCK 939DUAL SATA2. Zobaczymy. Życzę powodzenia w łowach na CD ( sprzedawca mówił, że straszny ruch się zrobił na AMD 64 X2 ???? ). Pozdrawiam. Edytowane 7 Sierpnia 2006 przez TOM68 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Mam pytanie do Was, gdyz potrzebuje na szybko odpowiedzi. Mowiac dokladniej dwa pytania :) 1. Czym rozni sie x2 4400 od opterona 165 ? Opteron ma jedynie nizsze taktowanie ( 1.8Ghz ). Natomiast cache taki sam ( 2x1mb ), jadro to samo ( Toledo ). 2. Czy Waszym zdaniem oplaca sie kupic w/w opterona, selekcje ktory kreci sie na 3.0Ghz przy 1.55V ? ( kod producenta: OSA165DAA6CD stepping: CCBBE 0617FPMW ) 1. Różni się jedynie mnożnikiem Opek ma x9, a 44 x11. 2. Wszystko zależy od cyfry, jaką sobie życzy za CPU sprzedający. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Krzyczy sobie 950zl za niego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Krzyczy sobie 950zl za niego To o wiele za wiele :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...