Malik Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 To ile Waszym zdaniem powinna wynosic cena za niego i co wziac ? :) Bo dalej nie daliscie mi odpowiedzi :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 (edytowane) To ile Waszym zdaniem powinna wynosic cena za niego i co wziac ? :) Bo dalej nie daliscie mi odpowiedzi :P Max za niego według mnie, to ok 670 zł. Poza tym, jego oc w stosunku do x2 3800 Toledo, nie jest takie rewelacyjne. Patrz np. procesor AndyN Edytowane 7 Sierpnia 2006 przez lukmek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Max za niego według mnie, to ok 670 zł. Poza tym, jego oc w stosunku do x2 3800 Toledo, nie jest takie rewelacyjne. Patrz np. procesor AndyN Teraz, to trochę przesadziłeś kolego. Za 3Ghz @ 1,55v dobra cena, to ~850zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Ze screenow ktore umiescil Andy w tym temacie ten opteron jest minimalnie wydajniejszy :) Patrzac na wyniki w sandrze: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 AndyN 2.9Ghz @1.36v ten opek 3ghz 1.55v ,mysle ze andyN ma jeszcze zapas... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 (edytowane) Male pytanko w pomiarze temp. sa teraz trzy 300x9 1.4 1--Procesor-38c 2--rdzen1-47c 3--rdzen2-46c w stresie a tcase usiebie mam 65c to znaczy doczego to bedzie odnosic sie do procecora czy do rdzeni? temp w idlae P-29c R1-39c r2-38c to chyba jest ok. I jeszcze jakie max Vcore na tego procka?? Edytowane 7 Sierpnia 2006 przez ChrisG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 ' date=' 7 sie 2006, 22:32' post='2262805'] AndyN 2.9Ghz @1.36v ten opek 3ghz 1.55v ,mysle ze andyN ma jeszcze zapas... Tylko ile jeszcze tego zapasu :? Rownie dobrze moze to byc max. te 2.9Ghz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Teraz, to trochę przesadziłeś kolego. Za 3Ghz @ 1,55v dobra cena, to ~850zł. Według Ciebie, może tak, ale według mnie nie. Za ok. 760 zł można mieć e6300, który z palcem w [gluteus maximus] zrobi ok. 3.2GHz i będzie wydajniejszy. Ale to jest moje zdanie. Mam do tego takie prawo. Ty też masz prawo do swojego zdania, szanuję to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Przy tak niskim voltarzu to ten procek sie napewno jeszcze niewymaxowal,razej mu prądu braknie narazie jak zakresu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Czyli olac oferte i szukac czego innego ? Chce sie przesiasc na x2 ale cholera nie wiem co brac. Wpadl ten opteron ale widze ze jego tez nie wezme. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Sam sie zastanawialem nad tym opteronem, ale przy tej cenie to niema sensu.Czekam na jakies x2 3800+ w boxie toledo,chyba ze koles opusci cene. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 (edytowane) Tylko ile jeszcze tego zapasu :? Rownie dobrze moze to byc max. te 2.9GhzMoże jutro "zaatakuję" 3GHz. Dziś walczyłem z moją MSI, sterownikami sata i resetowaniem kompa z nowym (obsługującym x2) BIOem. Udało się. Idę spać ..... ' date=' 7 sie 2006, 22:38' post='2262818'] Przy tak niskim voltarzu to ten procek sie napewno jeszcze niewymaxowal,razej mu prądu braknie narazie jak zakresu. Max jaki mogę dać na tej płycie to teoretycznie 1,539vcore (1,4V + 9,9%) Nie wiadomo jaka będzie temperatura z takim (a może nie będzie takie potrzebne) vcore (nadzieja w WC), nie wiadomo jak wytrzyma 3GHz zasilacz (->miernik by się przydał). Cierpliwości .... Pamiętajcie też o tym, że moje wyniki po części (oprócz procka) są zasługą WC -> PowerX2.0, BIX2 Malik Ten proc masz na myśli?: http://www.allegro.pl/item118355179_optero..._box_bonus.html On jest ściągany z US, nie ma polskiej gwarancji Edytowane 7 Sierpnia 2006 przez AndyN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Ja bym poszukał x2 3800 na rdzeniu Toledo powiedzmy z tej serii LCBIE 0618EPMW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 (edytowane) Może jutro "zaatakuję" 3GHz. Dziś walczyłem z moją MSI, sterownikami sata i resetowaniem kompa z nowym (obsługującym x2) BIOem. Udało się. Idę spać ..... Max jaki mogę dać na tej płycie to teoretycznie 1,539vcore (1,4V + 9,9%) Nie wiadomo jaka będzie temperatura z takim (a może nie będzie takie potrzebne) vcore (nadzieja w WC), nie wiadomo jak wytrzyma 3GHz zasilacz (->miernik by się przydał). Cierpliwości .... Malik Ten proc masz na myśli?: http://www.allegro.pl/item118355179_optero..._box_bonus.html On jest ściągany z US, nie ma polskiej gwarancji Dokladnie o tym procku mowie Andy - wiem ze nie ma polskiej gwary. Tak samo jak moj San Diego, tez jest zza oceanu. Bo jezeli nie ten to bede sie przymierzal do x2 4400 chyba ze doradzicie mi cos innego :) Edytowane 7 Sierpnia 2006 przez Malik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 PIERWSZE WRARZENIE JEST ok.Zapuscilem aquamark3 i wyszlo 110fps poprzednio mialem 93fps na 3200+@2750.A jednak dwa jaja to nie jedno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 PIERWSZE WRARZENIE JEST ok.Zapuscilem aquamark3 i wyszlo 110fps poprzednio mialem 93fps na 3200+@2750.A jednak dwa jaja to nie jedno.Masz CD czy BV? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 (edytowane) Masz CD czy BV?BV ale chyba trawil mi sie dobry modelik narazie jade na 1.4v 9x300.3 godziny temu go dostalem w lapy.Zaraz dalej bede sie bawil. ldbfe 0608RPMW jak dobrze czytam to chyba z sierpnia tego roku? Edytowane 7 Sierpnia 2006 przez ChrisG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 ChrisG 608 oznacza 8 tydzien a nie miesiac ;) Ciekawe kiedy nowe dostawy w nizszej cenie pojawia sie w sklepach, moze lada dzien... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 (edytowane) Hmm z tego co wynika to: s939 Toledo 10x200 -2000 mhz mnożnik 10x s939 Menchester 9x200 - 1800 mhz mnożnik 9x Czy dobrze wydedukowałem? Edytowane 7 Sierpnia 2006 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 nie, praktyczna roznica w tym momencie to mozliwosci OC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 ChrisG 608 oznacza 8 tydzien a nie miesiac ;) Ciekawe kiedy nowe dostawy w nizszej cenie pojawia sie w sklepach, moze lada dzien... No mam nadzieje bo za miecha chciałem sie przesiąść :) ... najwyżej zrobimy zbiórke na forum i zamówimy z Niemiec jakby nasi rodacy życzyli sobie po 1000 zł za sztuke :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrums Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 ... najwyżej zrobimy zbiórke na forum i zamówimy z Niemiec jakby nasi rodacy życzyli sobie po 1000 zł za sztuke :Djestem jak najbardziej za i jeżeli cena byłaby w granicach 500-550 to już byłoby super Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 jestem jak najbardziej za i jeżeli cena byłaby w granicach 500-550 to już byłoby superjuz jest super :lol: Wala ceny w polandzie jak cholera :mur: .po przeliczeniu 150$ +tax=162$=486zl a na ojczystej ziemi 590zl.Koledzy podatek was zabija. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 (edytowane) Witam, ładne procki wam się teraz trafiają, sam się zastanawiam czy nie przeskoczyć na Toledo. Mój X2 ledwo zipie, został oskalpowany i teraz sprawdzam czy to cos mu pomogło. Zobaczyłem program do niezależnego odczytu temperatur z rdzeni Core Temp v0.9.0.91, ale u mnie on naprawdę bardzo dziwnie działa, sami zobaczcie. http://img131.imageshack.us/my.php?image=2...mperaturux4.jpg Edytowane 8 Sierpnia 2006 przez Worms14 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Max jaki mogę dać na tej płycie to teoretycznie 1,539vcore (1,4V + 9,9%) Nie wiadomo jaka będzie temperatura z takim (a może nie będzie takie potrzebne) vcore (nadzieja w WC), nie wiadomo jak wytrzyma 3GHz zasilacz (->miernik by się przydał). Cierpliwości .... Jezeli czujniki na maszych MSI dzialaja podobnie to moge ci powiedziec ile bylo przy takich ustawieniach na AC ;) W stresie przy 2,65Ghz 52-53C. Btw: to bedzie wiecej niz 1,539V, u mnie przy takich ustawieniach jest 1,56-1,57V (mierzone miernikiem). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MohSETH Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Witam serdecznie Prześledziłęm z grubsza ten wątek, ale nie wiem jak bardzo mogę podkręcić mojego X2 +3800 na stockowym wentylatorze? na razie mam 2200MHz... Jeśli nie polecanie kręcić go na tym wentylatorze to jaki polecacie, ale nie drogi a wydajniejszy od tego co byłw boxie:) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master_electronic Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Witam serdecznie Prześledziłęm z grubsza ten wątek, ale nie wiem jak bardzo mogę podkręcić mojego X2 +3800 na stockowym wentylatorze? na razie mam 2200MHz... Jeśli nie polecanie kręcić go na tym wentylatorze to jaki polecacie, ale nie drogi a wydajniejszy od tego co byłw boxie:) Pozdrawiam np. Ac Freezer 64 pro klik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w-u-j-e-k Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Gdzie dostane najtaniej X2-3800 Toledo ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 (edytowane) Gdzie dostane najtaniej X2-3800 Toledo ?? Powinienes zadać raczej pytanie gdzie wogóle dostaniesz Toledo :) Edytowane 8 Sierpnia 2006 przez Kamilek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Dlatego ja bede polowal na x2 4400 na toledo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...