Caleb Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Pewnie że bym je puszczał synchronicznie tylko po zakupie x2 jestem kompetnie spłukany;] ale jak chcesz to możesz mi je pozyczyć ;].Za 800 mogę pożyczyć :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toolboy Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Pojawił się na allegro wspominany wsześniej toledo od IT-Solutions: http://www.allegro.pl/item124561004_amd_at..._ostatnie_.html ostatnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas8 Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Może jeszcze i nie ostatnie ale ta cena, żeby to chociaż box był a to oem :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 (edytowane) Sam sie zastanowim czy kupowac, czy moze czekac ?? Edytowane 31 Sierpnia 2006 przez Crusio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Bierzcie te procki bo pozniej nie bedzie... jeszcze sie nei spotkalismy z Toledo co nie robilo 2,9 na rozsadnym napieciu. Jezeli nie macie zamaru zmieniac platformy na C2D to jest najwydajniejszy procek jaki mozecie wyrwac w tej cenie. 650 to nie tak duzo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 A czy koles ma je dostepne od reki?? Czy moze bedzie trzeba czekac na sprowadzenie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toolboy Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 w piątek dostaje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blade Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Też się zastanawiam nad tym prockiem... Ale ciut drogo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 (edytowane) za 45zł więc jest e6300 (też oem) :mur: - i jeszcze ta wysyłka za pobraniem :D Edytowane 31 Sierpnia 2006 przez gutman1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 pisalem ze jak ktos nie ma zamiaru zmieniac platformy... pozatym dobre mobo pod C2D kosztuje 600-700 zl a wiec sa dodatkowe koszta.. do tego dochodzi zmiana RAM'u itp itd... duzo zabawy jezeli ktos nie ma na to ochoty/czasu/pieniedzy to bierze dobre X2 :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj84 Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Jak będzie na nas więcej to będzie taniej. @05_03_1992 - bierzesz 2 proce, dołacz sie do nas, to cena napewno zejdzie, korzysć dla Ciebie i dla nas. Ja sprubuję jeszczecos ponegocjować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garrett76 Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Kolejna osoba wahająca się między tym 3800 od It Sol. czy raczej 4200+/Manchester w cokolwiek tej samej cenie? Jakieś sugestie :)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj84 Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 CD (toledo) kręcą się jak zwariowane, przejrzyj temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 woj84 ja tez bylbym chetny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj84 Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 (edytowane) Dopisujcie sie w dziale sprzedam, tam jest specjalny wątek. @@05_03_1992 już było by razem z tobą 5 procków, czyli cena 610. Edit: jak ktoś jeszcze ma ochotę się zapisać, to proszę w dziale sprzedam, tam jest przyklejony wątek. Rzeczywiście syf tu robimy. Edytowane 31 Sierpnia 2006 przez woj84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Możecie o tym założyć oddzielny topic? Może wykorzystać ten w dziale Sprzedam? Śmietnik robicie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harbi Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Od kilku dni jestem szczesliwym posiadaczem zestawu na am2: asus m2n32-sli deluxe, x2 3800+, Patriot 2x1GB LLK 800Mhz, Arctic Cooling Freezer 64 Pro. Na razie udalo mi sie wykręcić procka na 2610 Mhz (290x9) oraz ramy na 435 Mhz (ustawione w biosie na 667). Napiecia podnioslem nastepująco: procek: 1,472 V ram: 2,1 V na chipsecie, mostku polnocnym i poludniowym oraz na HT napiecia rowniez zwiekszylem. Niepokoją mnie natomiast dwie dziwne rzeczy: 1. na powyzszych ustawieniach temperatura procka wg. AiBooster wskazuje ponad 60C przy ciaglym obciazeniu obu rdzeni modem programu Prime. Czy nie sa to zbyt wysokie wskazania? 2. jeszcze bardziej dziwią mnie rozne wskazania temperatur dla kazdego z rdzeni podawane przez program Core Temp. Przy max obciazeniu kazdego z nich roznica temperatur wynosi ponad 10C. czy jest to normalna sytuacja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HUD Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Dobra Ja już dostałem swojego x2 i teraz go własnie testuje ;]. jak narazie idzie na 1.4V (bios) bez rzadnych problemów. Później dam więcej wyników. Teraz chciałbym sie podzielić odczytem temperatury z chipsetu według smartguardiana;]: Przed odpaleniem SP 2004 (28C) Odpalenie na 1 rdzeń (39C) Dual Prime ;] (52C) PS:Miałem już kilka zwisów ale to dlatego że pamięci chodziły na 217Mhz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grykom Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 HUD -> jesli chodzi o chipset, to mam identyczna sytuacje. W idle jest 25 stopni, ale jak odpale te programy, to od razu skacze do 50 stopni, stopniowo wzrasta i sie utrzymuje na 52. Mam ta sama plyte co Ty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banti Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 A co za problem że się grzeje do tych 52*? Tyle to mu jeszcze nie zaszkodzi, ja chłodze chipset standardowym wyjcem jeszcze i pozwalam mu sie grzać do jakiś 52* właśnie, nigdy nie miałem z tego powodu jakiś problemów. HUD, spróbuj te 2,6 na niższym v, może sie uda:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sssaku Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 LCBWE 0617FPMW oczywiscie CD Moge taki dostac tylko nie ma nic o tym w necie :-( 0617FPMW jest w opteronach i chodza na okolo 2.7 przy def V a 3000 przy okolo 1.4-1.45 tylko czy sie to przelozy na X2?? Co powiecie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 to moga byc np odpady z niesprawnym cache -obcieli polowe i dali do x2 -wiec mysle ze oc na podobnym poziomie moze byc-ale roznie to bywa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HUD Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Wyniki po 2h dual prime: W pełni stabilne zaraz spróbuje pokombinować z niższym vcore.. @ banti to nie jest czujnik na nf4 tylko gdzies inczej na płycie.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekjod Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 @ banti to nie jest czujnik na nf4 tylko gdzies inczej na płycie.. No właśnie... oj banan, banan... :P Mój X2 na razie słabiutko. 2700@1,36V na Orthos'ie idzie. Bootuje się nawet na 3GHz, ale jądro #1 ma błędy już na 2800 :| Wydaje mi się, że w pewnym stopniu nie jest to wina proca. No i zauważyłem, ze bardzo nie lubi dzielnika na mem 266 <_< Będę musiał iść go sprawdzić do banana kiedyś :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 podaj oznaczenia tego "cuda" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HUD Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Tak wogule to jakies dziwne rzeczy sie dzieją. 1.W programach nie rozróżnia zmiany napięcia w biosie 2.Temperatura w "core temp" non stop skacze o 3-4 stopnie 3.Układy zasilajace na płycie straaaaasznie sie grzeją ;] 4.chyba standardowe napięcie tego proca to 1.3V i maks na płycie to teraz 1.45 ;/ Teraz pytanko jak ustawić żeby na jednym rdzeniu był boinc a na drugim np jakaś gra ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 menadzer zadan/procesy/ (na danym procesie prawy klawisz) ustaw koligacje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmt Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Czy ktos kupowal cos w tym sklepie? Ceny maja nieziemsko niskie. http://sklep.komputerowy.pl/products/amd_a..._3800/4777.html http://sklep.komputerowy.pl/products/intel...e6300/4781.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 (edytowane) Czy ktos kupowal cos w tym sklepie? Ceny maja nieziemsko niskie. ja kupowalem grafe, ale... tutaj zreszta krotka relacja -> http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=195295 wracajac do tematu x2. dzis dostalem ninje plus, swiezo co ja zamontowalem (pasta ocz ultra5). i nie jestem jakos pozytywnie zaskoczony. temp w idle jak na screenie a pod obciazeniem ponad 60st na rdzen (i dodatkowo te ~10st roznice miedzy jajkami :( ). nie wiem moze zle go zalozylem, no ale dziwne by to bylo. dodatkowo chcialem zapytac co sie kryje w everescie w czujnikach pod "plyta glowna"? bo odkad mam x2 (ile to 2dni) temp strasznie wzrosla, co mozna zauwazyc w odczycie speedfana. moje mobo to epox 9npa3j (zasilacz seasonic s12 600w), od nowosci mam wylaczony ten wentylek na mostku i nigdy wczesniej nie mialem takich odczytow (a tak wyglada) http://www.ocinside.de/assets/mainboard/ep...ultra_part2.jpg Po wlaczeniu go temperatura sie nic nie zmienia :/ Aha i jeszcze jedno: czy smartguardian dziala poprawnie na plytach epox? Dzis juz nie bede nic testowal bo na noc do pracy :( Edytowane 31 Sierpnia 2006 przez R.i.P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toolboy Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Wydawało mi się, że SmartGuardian zczytuje z czujników ITE, a ich chyba na tym Epox'ie nie ma... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...