zao Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 od jakiegos czasu zastanawiam sie nad kupnem LCD.Moj problem polega na tym ze rozdzielczosc 1280x1024 poza systemem raczej nie wchodzi w gre(duzo gram,a moj komputer nie jest tak dobry jak powinien).Chcialbym sie dowiedziec czy ma ktos moze godny polecenia monitor z duza tolerancja na zmiane rozdzielczosci,do powiedzmy 800x600 w grach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dru Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 może Ci polecę ten, który sam posiadam czyli LG 1740P zmieniałem w nim rozdzielczość do 1024x768 i trochę czcionka w grach w menu była trochę rozmazana, ale już przy rozgrywce było jak najbardziej OK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoofeR Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 Myśle, że obecnie produkowane LCD-eki z tej wyższej półki poradzą sobie z szybkimi zmianami rozdzielczosci nie naruszając przy tym jakości obrazu. Polecam nieco tańszy od L1740P monitor L1730B lub P o bardzo podobnych jak i nie takich samych parametrach i matrycy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zao Opublikowano 18 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2005 dzieki za odp.a jak w tym modelu wyglada sprawa z podswietleniem i kontrastem?bo o LG rozne opinie slyszalem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikkonen Opublikowano 18 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2005 Bede mial go we wtorek (1740P), ale testowalem go chwile w sklepie i jakosc czcionek i ogolnie internetu jest najwyzsza, w 3dmarku nie doszukalem sie jakichkolwiek wad. Ogolnie obraz perfekto. Odrazu sie do niego przekonałem po tym kilkuminutowym teście. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dru Opublikowano 18 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2005 mógłbym rzec - "a nie mówiłem" :-) gratuluję wyboru Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoofeR Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 Dru tyle, że nie gratulujesz autorowi topicu :) jeszcze ... Kontrast w LG jest bardzo dobry, nie masz sie o co martwić. Obraz jest po prostu super - po przesiadce z monitora kineskopowego byłem pod wielkim wrażeniem, pozytywnym wrażeniem. Podświetlenie LG jest również dobre, chociaż jeśli używasz czarnych tapet to w górnej krawędzi ekranu będziesz widział cienki 0.5 cm pasek jaśniejszego podświetlenia ale w niczym to nie przeszkadza. Nie jest to widoczne podczas normalnej pracy tylko gdy na całym pulpicie masz kolor czarny. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...