Skocz do zawartości
aser

Msi 6712 Nie Chce Mi Wykryc Procka Prawidłowo

Rekomendowane odpowiedzi

mam taki problem chcialem włozyc do mojej plyty procka athlon 2600 xp ta wersja z fsb 333 do plyty msi 6712 to jest ta wersja simens fujitsu no i klapa wykrywa mi go na 1200 mhz tylko a powinoo na wiecej jakies cos kolo 2000 mhz pomocy co robic ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam taki problem chcialem włozyc do mojej plyty procka athlon 2600 xp  ta wersja z fsb 333 do plyty msi 6712 to jest ta wersja simens fujitsu no i klapa wykrywa mi go na 1200 mhz tylko a powinoo na wiecej jakies cos kolo 2000 mhz pomocy co robic ?

1500727[/snapback]

co nikt nie mial takiego problemu nigdy wez tos pomoz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość aTaSerwis

Pomyśl, może Twoja płyta obsługuje procki do określonej częstotliwości taktowania

1501472[/snapback]

... pudło!

aser: przeczytaj instrukcję. Oczywiście mogę to zrobić za ciebie, ale to TY masz problem :lol:

Edytowane przez aTaSerwis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pod tym numerkiem MSI ma kilka płyt z serii KT3V i KT4V. Zasadniczo problemu nie powinno być, bo nawet KT3V obsługuje FSB 333 (wg MSI).

Na początek zresetuj bios, jeśli po resecie płyta nie rozpozna procka to są trzy możliwości:

- gdzieś na płycie jest zworka od FSB ustawiona na 100MHz

- trzeba zaktualizować bios

- obie powyższe możliwości razem :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ustaw w BIOS-ie CPU FSB Clock na 166 MHz i bedzie OK!.

Teraz masz zapewne 100 MHz i stąd te 1200.

Pozdr.  :)

1501518[/snapback]

dalem na 166 i nie wstal komp taka dziwna melodyka sie pojawila i gra caly czas podkreslam melodyjka gra caly czas nie jakies piszczenia wersia ami bios probowalem tez na 165 oraz 167 fsb to samo

co do wypowiedzi DETE Pod tym numerkiem MSI ma kilka płyt z serii KT3V i KT4V. Zasadniczo problemu nie powinno być, bo nawet KT3V obsługuje FSB 333 (wg MSI).

Na początek zresetuj bios, jeśli po resecie płyta nie rozpozna procka to są trzy możliwości:

- gdzieś na płycie jest zworka od FSB ustawiona na 100MHz

- trzeba zaktualizować bios

- obie powyższe możliwości razem

czyli zworke cmos wyciagnac włozyc na druga pozycje i spowrotem ?? a jak gzdie bedzie ta zwojka o ile jet od fsb 100 co piszesz zeby zrstartowac kolo czego ona siebedzie znajdowac pozdrawiam aser

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jak  gzdie bedzie ta zwojka o ile jet od fsb 100 co piszesz zeby zrstartowac  kolo czego ona siebedzie znajdowac pozdrawiam aser

1501763[/snapback]

Zworka do resetu biosu (JBAT1) znajduje się po lewej stronie, tuż nad 2-im od dołu złączem PCI.

Zworki FSB (SW1 i 2) masz na prawej krawędzi płyty, nieco poniżej mostka południowego. Dla FSB 333 musisz zworką połączyć piny: na SW1 1 i 2, a na SW2 2 i 3.

Tam masz manuala do swojej płyty.

Edytowane przez DeTe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są Thoroughbred'y na FSB 333, a aby było ciekawiej są także niemobilne Bartony na FSB 266  :wink:

1504225[/snapback]

uFFF udalo sie pokombinowalem z tymi zworkami rozkrecilem kompa złozylem wyczyscilem podociskalem cmos restart i poszło dziki za pomoc pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi