Paul1971 Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 Cześć Mam stałe łącze internetowe w sieci kablowej.Zamówiłem u operatora usługę : stały(publiczny) adres IP.Przez telefon powiedzieli mi że potrzebny im: adres mac karty sieciowej.Nie wiem gdzie mam go znaleść.Szukałem już w panelu sterowania i mój komputer -właściwości.Może adres mac karty sieciowej można wyświetlić w wierszu poleceń.Proszę o podpowiedź. :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 (edytowane) jest przylepiony lub wydrukowany na pudełku od karty sieciowej, którą zapewne dostałeś od providera ps. dziwe że potrzebny mu jest mac aby przypisać zew. ip Edytowane 17 Czerwca 2005 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxim Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 panel sterowania>połączenia sieciowe>połączenie lokalne> zakładka obsługa> przycisk szczegóły. Adres Mac to inaczej adres fizyczny, zczytaj go i daj swojemu adminowi. U mnie wygląda on tak: 00-C1-34-54-11 Mac ułatwia zarządzanie siecią więc Adminy go wymagają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 mozesz tez z lini polecen ipconfig /all Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 providerzy zrobili sie teraz wygodni, tak jakby nie mogli sami sobie ustalić MACa twojej karty sieciowej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...