Piotrekus Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 Witam! Chciałbym zmienić bios w mojej karcie. Pewnie już dużą część bywalców tego forum naszła chęć zmiany biosu w swoim radku. Ale na taki z pamięciami o niższym czasie dostępu jednakże tej samej firmy. Czy jest to możliwe?? Karta będzie śmigała dalej?? Nie spali się albo coś?? Bo u mnie są Samsungi 4.0 ns ale na kostkach BGA. A chciałem wgrać bios z 9600xt gdzie są Samsungi 3.3 albo 2.8. Znalazłem pamięci 4.0 ale to są jeszcze koski prostokątne ddr1, albo jak one się tam zwą. Właściwie rzadna karta nie ma 4.0ns na bga.!! Więc mam problem. I jeszcze jedno gdy zmienię bios i karta się zepsuje <_< będę miał dalej gwarancję?? Dziekuję za fachowe odpowiedzi. Najlepiej z życia wzięte!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 Bo u mnie są Samsungi 4.0 ns ale na kostkach BGA. Czy aby napewno BGA a nie TSOP? Najwolniejsze BGA jakie widziałem to 3.6ns. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek.t Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 Czy aby napewno BGA a nie TSOP? Najwolniejsze BGA jakie widziałem to 3.6ns. 1501009[/snapback] ja teak samo nie słyszałem o pamięciach BGA 4.0ns :blink: nie wiem po co wgrywać BIOS z np. 3.3ns skoro lepiej jest sobie poeksmerymentować z timngami w ATI TRAY TOOLS, te które najlepsze zapisać i później oryginalny BIOS karty zedytować rabtem, wgrywasz i masz :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrekus Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 co do pamięci do na pewno bga. Małe kwadraciki, a w sklepach komputerowych też pisze BGA samsungi. Bawiłem się już w Ati toolu i nic specjalnego . dalej czekam na konkretne odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...