Skocz do zawartości
Sparrov

Oceanotechnika - Studiuje Ktoś?

Rekomendowane odpowiedzi

nie studiowałem tam, ale mialem zajęcia ;)

mogę Ci polecić bar po prawej stronie od wejścia

tego po lewej unikaj

na polibudzie nie ma kierunków na których można się poopier...

jak chcesz mieć luz to idź na jakąś prywatną uczelnię, lub np na historię na uniwerek ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sparrov:

Nie skonczylem tych studiow z powodu matmy.. trzeba miec do tej dziedziny mocna glowe :P

Dla przykladu: Pierwszy egzamin z matmy 120 osob pisało zaliczyły 3 oczywiscie na dst.

Poprawke zaliczylo 8 osob.

Mozna bylo podejsc do egzaminu nie majac zaliczonych cwiczen z matmy, aczkolwiek w sesji poprawkowej trzeba bylo to nadrobic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co wiem kumepl studiuje to jest tam kilka kos. Wlasnie matma i fiza oraz dochodza do tego ciekawe przedmioty np urzadzenia okretowe jakies tam pompy silniki itp, nawiagacja jest ciezko. Ale przy minimalnym wysilku to da sie przejsc!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja to skonczylem w szczecinie. Nie polecam raczej matma, fizyka, mechanika, wytrzymalosc materialow, teoria drgan i kilkadziesiat podobnych do tego dochodza oczywisce w zaleznosci od specjalnosci rozne kwiatki. Trzeba byc dobrym ze scislych przedmiotow latwo nie jes na pewno konczy pare osob na kilkaset.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

siema 3 rok OiO sie kłania, jak chcesz tam iść to tylko studia inżynierskie albo zarządzanie, magisterskich unikaj jak ognia, program podobny imho na inż ciekawszy i więcej możliwości 3,5 roku potem możesz dorabiać mgr albo zupełnie co innego. Jeżeli chodzi o studia to nie jest to najcięższy wydział przeważnie ludzie kończą tylko zajmuje im to troche dłużej :) ja na razie lece terminowo dużo zależy od szczęścia i hmm... różnych innych technik. Wykładowcy jako tako, trafiają się lepsi i gorsi. Współpraca z niktórymi to czysta przyjemność. Podstawowa zaleta inżynierskich nie ma fizy jako takiej. Jak jesteś po technikum powinno ci być ciut łatwiej. Mocno ułatwia sprawe jak naprawde interesujesz się okrętownictwem. Jak byś miał jakieś inne pytania to wal na prv albo gg (2883954)

PS. Co do kobietek to swoją poznałem właśnie na OiO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Idz na Mechaniczny na PG :P Troche sajgonik ale nie jest tak zle ;) Wada wydzialu - nie ma praktycznie kobitek :P NO ale tam sie nalezy uczyc a nie na kobiety ogladac ;)

A jesli chodzi o OiO to kumpel tam chodzi, sobie radzi nawet niezle, a prymusem w sredniej nie byl wiec...

Wybierz dobrze i do zobaczenia w sesji :P :mrgreen:

btw. jak chcesz bimbac to tylko Uniwerek Gdanski :D ale zadnej satysfakcji ze studiowania ;)

Edytowane przez Grinch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi