coolbizon Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 (edytowane) Czesc zakupilem ta karte co w opisie, jest to karta firmy radeon z pamieciami hyrix 4 ns, 128 ddr 128 bit. Gdy odpalilem program nVidia Tuner otzymalem informacje, ze pamiec mojej karty graficznej jest taktowana z czestotliwoscia 200 MHz (!!!), przecierz ta karta jest taktowana z pamiecia 400 MHz, z tym ze po wlaczeniu nVidia tuner pasek jest na polowie skali, i przy ikonce kostki pamieci jest zolty znaczej ostrzegawczy, a jak podniose czestotliwosc do 250 MHz to znaczek znika,( jeszcze nie podwyzszalem do tej czestotliwosci, gdyz sie obawiam ze spale karte) dlaczego mam tak slabe czestotliwosci tzn male, jak mam karte posiadajaca teoretycznie po 400 mhz na rdzen i pamiec? prosze o pomoc Edytowane 17 Czerwca 2005 przez coolbizon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matei Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 Masz 200Mhz, bo to są ddr :!: Czyli 2x 200 = 400Mhz Btw: na pamięciach 4ns zwiększ sobie częstotiwość do 250 (bezpieczne i optywalne dla 4ns) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coolbizon Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 dzieki badzo za uswiadomienie mnie :))) a eszcze takie pytanko czy moge ustawic ta pemiec na 250 MHz nie zastosowujac zadnych radiatorkow? jezeli ustawi sie za wysoka czestotliwosc to te karty maja jakies zabezpieczenie ze sie wylaczaja czy od razu sie karta pali? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 Wszystko o Radkach 9600Pro i 9600XT pozyteczna lekturka imo. pamieci beda sypac artami przy za duzym o/c. zreszta....nigdy nic nie wiadomo. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...