orson Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 witam ... własnie kupiłem dysk z tematu ... i mam 2 problemy .... z dusku w czasie kopiowania wydobywają się dziwne odgłosy ... takie niby stukanie, drapanie ... nie jest to denerwujące ale słyszalne (narazie dysk jest poza budą) ale nie wiem czy to normalne ... pozostałe 4 dyski w czasie zapisu nie zgrzytają tak bardzo ... druga sprawa: jak włączyłem kopiowanie z 2 dysków innych na ten to miałem wspaniałe rezultaty: w 1 oknie tc miałem 33 MB/s a w 2 27-30 MB/s (oba dyski są szybkie) więc rewelacja ... ALE jak zacząłem kopiować na tej samej partycji pliki (dużo dużych - zapełniam, będe sprawdzał bady) to w oknie tc pisze mi 7 MB !! ... sam odczyt jest też rewelacyjny bo sfv z 40 gb robiło się 400s, zapis bardzo też bardzo szybki ... i teraz nie wiem ... czy coś z nim jest nie tak ?? czy niska wydajność ma coś wspólnego ze stukami podczas pracy (nie słuchałem za bardzo ale wydaje mi się że podczas zapisu były cichsze) ... radzcie bo jak coś to gwarancja (ale mi się nie uśmiecha) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 Z tego co wiem to Seagate na SATA nie sa zbyt ciche wiec moze z tad to chrobotanie. Przykrec dysk dobrze do obudowy i zobaczymy co bedzie wtedy. A co do kopiowania to normlane ze z dysku na dysk bedzie ci lecialo szybciej niz kopiujac plik na tej samej partycji. Wtedy dysk musi tak jakby wykonywac podwojna prace odczytac i zapisac stad nizsza wydajnosc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orson Opublikowano 18 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2005 witam ... ale ja nie chcę go uciszyć tylko dowiedzieć się czy to stukanie jest normalne czy nie ... pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[TiLt] Opublikowano 18 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2005 nie wiem jak 250, ale seagate sata chrobocza wszystkie (przynajmniej jak z takimi mialem doczynienia).Przykrecenie go do obudowy niestety najczesciej nie pomaga, a wrecz odwrotnie... Co do odczytow.Sciagnij sobie hdtacha i zobacz jak wyglada wykres. Jezeli gdzies bedzie znaczacy spadek (taki ostry zjazd wykresu na dol) to wydrukuj zrzut ekranu i wal do sprzedawcy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...