bjkuba Opublikowano 18 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2005 Witam Mam problem z dyskiem twardym kupiłem seagate 160GB i windows XP wykrył mi tylko 127GB :-/ facet w sklepie w któym kupiłem powiedział że ze strony producenta mozna sciągnac plik wtedy Windows odczyta calutki dysk jednak na tej stronie nic nie moge znaleźdz. Help me please :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 18 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2005 Szukaj jaki windows xp ??? zainstaluj sp2. Lub win 2000 to sp4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjkuba Opublikowano 18 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2005 Szukaj jaki windows xp ??? zainstaluj sp2. Lub win 2000 to sp4. 1501984[/snapback] Nie bardzo kumam "Szukaj jaki windows XP" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 18 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2005 A może Twoja płyta główna(BIOS) jest w stanie obsłuzyć tylko 127GB? Zaktualizuj BIOS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjkuba Opublikowano 18 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2005 Wiesz ale sprzedawca uprzedzał ze to jest duży dysk i że jest tak bardzo czesto i mówił ze powinienem ściągnąć tylko jakis plik LBA48 ze strony seagate jednak nie moge go tam znaleźdz nie wiem wogóle co to miałby być za plik. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 18 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2005 bjkuba zrob tak jak napisal domik. zainstaluj SP2 do XP'ka. Ewentualnie skorzystaj z wyszukiwarki i zagadnien o tym bylo mnostwo. Byl nawet taki wpis do rejestru ktory wprowadzal obsluge wiekszych dysków. Szukaj a znajdziesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjkuba Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 bjkuba zrob tak jak napisal domik. zainstaluj SP2 do XP'ka. Ewentualnie skorzystaj z wyszukiwarki i zagadnien o tym bylo mnostwo. Byl nawet taki wpis do rejestru ktory wprowadzal obsluge wiekszych dysków. Szukaj a znajdziesz 1502102[/snapback] Szukać szukałem za dużo to o tym nie ma jednak dzięki SP2 odzyskałem jeszcze 20GB jednak łącznie daje to 150 wiec 10 mi przepadła ;-/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[TiLt] Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 ...odzyskałem jeszcze 20GB jednak łącznie daje to 150 wiec 10 mi przepadła ;-/ ... i nie odzyskasz.Producent podaje wielkosc dysku w milionach bajtow (o ile sie nie myle), a przelicznik to jest 1024.Zaden dysk okreslany jako 160Gb nie da ci powierzchni 160Gb (tak jest z kazdym dyskiem, do tego im wiekszy tym wieksza strata).U mnie 160Gb Samsunga daje 149,05Gb, a 120Gb - 111,80Gb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 Bo producenci biorą sobie za przelicznik nie liczbę 1024(czyli faktyczną) tylko liczbę 1000 !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/matthew/ Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zainstalowanie nawet SP1 pomoże w przypadku XP, nie musisz od razu instalować syfiastego SP2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 Dlaczego syfiastego SP2? Bez Sp2 i wszystkich latek XP jest dziurawy jak ser Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...