Skocz do zawartości
Matogo

Problem Z Zacinaniem Się Komputera

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Mam taki problem od pewnego czasu(nie licząc górki ziemniaków innych):

Podczas grania gra nagle zatrzymuje się i w głośnikach słyszę jedynie piski i trzaski. Trzeba nadmienić, że dosyć głośno. :mur:

Wtedy już nic nie pomaga tak, jak reset. <_<

To nie wszystko.

Zauważyłem także, że problem pojawił się od czasu kupienia nowego zestawu grającego (przynajmniej tak mi się wydaje):

Creative Inspire T5900 oraz karty Creative SB Audigy 2 Value OEM.

Ostatnio też miałem pewne problemy z Biosem i się musiałem bawić w ustawieniach żeby komputer zaskoczył bo nie chciał odpalać, tylko pojawiał się czarny ekran.

PS mam:

Athlon xp1700+, GeForce MX440, 512MB RAM, ECS Mainboard K7S5A

PS2 PRoszę o szybką odpowiedź, bo mam dość tych "@$%&" formatów. :blink:

Pozdrawiam

Piotr Uchman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te ECSy to jakies masowe shity,

Przekonaj mojego ojca... <_< Ja nie umiem :cry:

Ale ok, zerknę pod sukienkę...

Najciekawsze jest to, że ten komputer bezproblemowo służył przez 4 lata bez wymiany 1 części... :mur:

Edytowane przez Matogo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HEHE dokaldnie tak jak u mnie, 4 lata sluzyl ver good, a teraz krzaczy sie. Wymienilem GF 2 MX 32MB na HIS Radeona 9600 Pro 256RAM i ciagle gry sie wieszaja, a temperaturka procesora w windzie okolo 53-56* -_-'

Jedynie po necie moge smigac, ale grac juz nie moge bo zwiechy i resety samoistne, a moze zasilka slaba? Wiem wiem Codegen to big shit, ale czy na pewno to jego bezprecedensowa wina? (300)

Planuje wymienic zasilke na Modecoma 350W pf60, bo mam okazje tanio kupic (120zl).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No co wy dbam o niego. :D

Śmiga na najnowszych grach(śmiga na niskich detalach), a w środku nie ma grama kurzu, bo przed chwilą go dokładnie odkurzyłem i wypolerowałem woskiem. B)

Zaraz odpale Homeworlda 2, moją ukochaną grę i się zobaczy czy pomogło...

Mała raklema:

HOMEWORLD 2

Edytowane przez Matogo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja standardowo zaczne.. 4 lata? to pewnie zasilacz już się zużył.. po prostu.. 4lata nie było takich jak teraz,, a sound blaster chce prądu:) moja teoria. wiem moze mnie zbluzgają że znowu zasilacz, no ale to też jest jakies rozwiązanie.. no i kurz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu jest zestawienie tego czego nalezy się bać:

1502362[/snapback]

oj nie wszystko, nie wszystko...

Aha ja mam takie małe pytanko (nie chce zakladać nowego topiku). Co jest lepsze zasilacz Megabajt czy Codegen... (mam Mgabajta jak narazie idzie)

1502349[/snapback]

bez róznicy ;)

Edytowane przez Pluskwa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh to po co kupowac 350 jesli to bedzie tak naprawde tylko 300?? :)

lepiej kup cos z Chiefteca, Antca albo Modecoma. Sprawdzone firmy i prawie kazda zasilka jest dobra. W razie czego zawsze mozesz na komputroniku poczytac komentarze do danego zasilacza ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi