Skocz do zawartości
pbuda

Zasilacz Wybuchl

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie. Chce zmienic zasilacz i szukam czegos do 350zl. Oto mozliwosci.

AeroCool Aeropower 450W

Enermax EG465P-VE 460W

Revoltec Chromus II 400W

Tagan 420-U01

Topower P6 420W

Wszystkie te zasilacze sa mniej wiecej w jednej cenie (oprocz Enermaxa, duzo tanszy). Nie patrze zbytnio na W, bo nie o to tutaj chodzi, zalezy mi jak najbardziej na CISZY i stabilnych napieciach. Wiem, ze Tagan i Topower to klasa sama w sobie, ale jak maja sie na ich tle pozostale? Prosilbym o jakies rady, bo musze jutro kupic zasilke a nawet nie mam bardzo czasu zeby poszukac i poczytac :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proponuję skupić swoją uwagę na revoltecu lub taganie. Oba zasilacze są wyjątkowo ciche, a w revoltecu dostaniesz dodatkowo odpinane kable (zasilacz ropbiony przez topowera - to dużo mówi :) ). Tagan skolei jest chyba nieco cichszy jeszcze (ocena subiektywna).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak w temacie. Chce zmienic zasilacz i szukam czegos do 350zl. Oto mozliwosci.

AeroCool Aeropower 450W

Enermax EG465P-VE 460W

Revoltec Chromus II 400W

Tagan 420-U01

Topower P6 420W

Wszystkie te zasilacze sa mniej wiecej w jednej cenie (oprocz Enermaxa, duzo tanszy). Nie patrze zbytnio na W, bo nie o to tutaj chodzi, zalezy mi jak najbardziej na CISZY i stabilnych napieciach. Wiem, ze Tagan i Topower to klasa sama w sobie, ale jak maja sie na ich tle pozostale? Prosilbym o jakies rady, bo musze jutro kupic zasilke a nawet nie mam bardzo czasu zeby poszukac i poczytac :(

1502394[/snapback]

Topower P6 420W

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mial ktos doczynienia z areocolami? interesuje mnie aeropower 550w i turbine power 450w. super z wygladu, mocna specyfikacja i ciche. wie ktos cos wiecej o nich? turbine power ma dodatkowo odpinane kable i 2 linie 12v :wink:

Edytowane przez Myszek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podaj szczegoly co do wybuchu :lol:

1504146[/snapback]

Gralem sobie w gierke (dla loozu miedzy egzaminami) i nagle slysze takie jebudu, niebieski odblask za komputerem i... off. Wrzucilem panicznie drugi zasilacz zeby sprawdzic czy wszystko chodzi... i na szczescie chodzi. Co wybuchlo, nie wiem, wydaje mi sie ze jakis kondensator, bo za komputerem mialem jakies kropki z jakiejs przezroczystej substancji.

Wybor padnie albo na Revolteca albo Topowera, ciagle sie zastanawiam ktory wezme. Revoltec ma ta zalete ze ma odpinane kable, ale z drugiej strony ponoc Topower P6 to lepsza konstrukcja... moze ma ktos porownanie tego wiatraka w Revoltecu do Nexusa D12-SL12? Wg mnie to najcichszy wiatrak i milo by bylo gdyby ktos napisal jak sie ma ten Revoltec do tego wiatraka.

Edytowane przez pbuda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli chodzi o Aerocool, to wzial bym go, ale tylko turbine 450W, tylko ze problem w tym, ze jest o 100zl drozszy od Topowera. Mialem kupic zasilacz wczoraj, lub dzisiaj a tak jeszcze bede musial sie zastanowic :/ i poszukac jakichs porownan na zagranicznych stronach. Zna moze ktos takie strony?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aerocool turbine ma jeszcze 2 linie +12v w odroznieniu od topowera i fajnie wyglada. ale jesli nie zalezy Ci na wygladzie i odpinanych kabelkach to wez topowera to naprawde porzadny zasilacz( mozesz jeszcze zastanowic sie nad taganem)

Edytowane przez Myszek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi