koksiu Opublikowano 18 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2005 Wiem że łoś ze mnie posiałem gdzieś książeczke obsługi od mojej płyty głownej. I teraz jak ją włożyłem do kompa nie wiem jak włączy AGP a bez tego zni rusz.Prosze o pomoc w tej sprawie ( moja płytka to Gigabyte KT600 ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mil4n Opublikowano 18 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2005 Skoro zapodziałeś instrukcję do mobo :mur: :mur: to wejdź na stronę producenta i sobie ściągnij manula w pdf'ie.Następnie przeczytaj go, w ten sposób rozwiążesz swój problem :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotruśPan Opublikowano 18 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2005 Nie rozumiem. O co Tobie chodzi? Chodzi o to, że w zakładce sterowników k. graf. pokazuje tryb pracy PCI? Czy w menedżerze urządzeń tak pokazuje? Jeżeli to pierwsze to zainstaluj sterowniki to pł. głównej, a jeżeli to drugie to wszystko w porządku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koksiu Opublikowano 18 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2005 Chodzi o to że zamontowałem płyte główną i jak wszedłem w Aida32 to mi wyświetla że AGP jest wyłączone przez co karta grafiki również nie może korzysta z AGP które jest jej podstawą egzystencji :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotruśPan Opublikowano 18 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2005 Instalowałeś sterowniki do płyty głównej i karty graf.? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koksiu Opublikowano 18 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2005 Zobacz takie coś mam , a sterowniki z tego co patrze w moim komputzerze nic nie wykrył , mam all oprócz tego że nie mam takiego dodatkowego USB zainstalowanego , bo ono wymaga SP 1 a przy jego instalacji wyskakuje błąd że mój serial do xp sie nie zgadza choc nie wiem czemu. Grafike mam Jakieś tam Catalist. aha patrz To jest z aida32 a takie cos mam ustawione w karcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aTaSerwis Opublikowano 18 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2005 Możesz to przetłumaczyć na jakiś język który znam? poza tym że masz pirackiego windowsa nic z tego nie idzie zrozumieć :-? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotruśPan Opublikowano 18 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2005 (edytowane) 1. A nie można suwakiem w sterownikach ustawić 4x lub 8x AGP. Jeżeli nie to pkt. 2 2. Chodziło mi o sterowniki do płyty głównej VIA Hyperion 4in1 to te instalowałeś tak? Ew. w biosie poszukaj ustwień AGP - powinna być możliwość wyboru szybkości AGP. Edit bo zapomniałem :wink: Jeżeli nie masz tych sterowników 4in1 to zmiana w biosie nic nie da - muszą być sterowniki. Edytowane 18 Czerwca 2005 przez PiotruśPan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koksiu Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 (edytowane) Nie mam tych sterowników a w Biosie AGP mam ustawione x8. A co do karty to po przesunięciu suwaka na x8 , wymagane jest ponowne uruchomienie komputera, a jak sie juz uruchomi ponownie to automatycznie se zmienia spowrotem na agp 0 . EDIT Ściągnąłem te stery ich nazwa wygląda tak : Via Hyperion 4in1 v455vp1. Czy te są dobre , może znasz jakąś inną wersję która jest lepsza ?? Edytowane 19 Czerwca 2005 przez koksiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotruśPan Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 Jeżeli ściągnołeś ze stronki producenta to instaluj bez obawy - będą dobre. Zdaj relację czy pomogło. Napewno pomoże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koksiu Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 Stary jestes bogiem juz mam AGP ON tzn działa i w karcie ustawione. przedtem na 3dmark2003 miałem 900 pkt a teraz 2503. Jestem zadowolony bo wiem ze radeon 9600 to nic nadzwyczajnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotruśPan Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 Nie przesadzaj :rolleyes: :wink: Masz płyte na chipie VIA ten typ tak ma - jak nie zainstaluje sie sterów do mobo to karta graf. chodzi jako PCI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...