Skocz do zawartości
zeke

Asus N6600

Rekomendowane odpowiedzi

Witka! Sprawa ma się tak. Mam kartę grafiki ASUS N6600/TD/256 pod AGP. Jakiś czas temu zauważyłem, że zawsze kiedy zainstaluję sterowniki inne niż te, które są na dołączonej do karty płytce, zaczynają się problemy z wyświetlanym obrazem. Wiele ikon w systemie i w aplikacjach jest zniekształconych i w innych kolorach. Do tej pory pomagało ponowne zainstalowanie sterów z płytki, ale dzisiaj nawet to nie pomogło. Na domiar złego na sterach z płytki (wersja 7.1.2.4.) podczas testu Direct3d w dxdiag następuje restart kompa. Na nowszych sterach od ASUS-a (7189) z tym testem nie było żadnych problemów (choć jak wspomniałem wcześniej były problemy z obrazem). Są też problemy w niektórych grach. Grafika sypie sie w Call of Duty, a w NFS Underground 2 nie działa akceleracja sprzętowa (przynajmniej tak mi się zdaje patrząc na te piksele), ale byż może trzeba to jakoś recznie uruchomić, a ja tego nie zauważyłem. Poza tym zwiecha na na ekranie tytułowym Combat Flight Simulator 3. Inne gry chodzą bez zarzutu. Trochę panikuję bo grafikę mam 2 miesiące, dałem za nią ponad 600 zł, więc mam nadzieję ze to problem z oprogramowaniem. Reszta konfiguracji:

mobo - ASUS A7V880

cpu - Sempron 2600+

RAM - 2 x Kingston KVR400X64C3A/256 (chodzą w dual).

system - WinXP Pro z SP2

Sorki za nieco długiego posta, ale chciałem opisać jak najwięcej detali. Ratujcie!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi