zeke Opublikowano 18 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2005 Witka! Sprawa ma się tak. Mam kartę grafiki ASUS N6600/TD/256 pod AGP. Jakiś czas temu zauważyłem, że zawsze kiedy zainstaluję sterowniki inne niż te, które są na dołączonej do karty płytce, zaczynają się problemy z wyświetlanym obrazem. Wiele ikon w systemie i w aplikacjach jest zniekształconych i w innych kolorach. Do tej pory pomagało ponowne zainstalowanie sterów z płytki, ale dzisiaj nawet to nie pomogło. Na domiar złego na sterach z płytki (wersja 7.1.2.4.) podczas testu Direct3d w dxdiag następuje restart kompa. Na nowszych sterach od ASUS-a (7189) z tym testem nie było żadnych problemów (choć jak wspomniałem wcześniej były problemy z obrazem). Są też problemy w niektórych grach. Grafika sypie sie w Call of Duty, a w NFS Underground 2 nie działa akceleracja sprzętowa (przynajmniej tak mi się zdaje patrząc na te piksele), ale byż może trzeba to jakoś recznie uruchomić, a ja tego nie zauważyłem. Poza tym zwiecha na na ekranie tytułowym Combat Flight Simulator 3. Inne gry chodzą bez zarzutu. Trochę panikuję bo grafikę mam 2 miesiące, dałem za nią ponad 600 zł, więc mam nadzieję ze to problem z oprogramowaniem. Reszta konfiguracji: mobo - ASUS A7V880 cpu - Sempron 2600+ RAM - 2 x Kingston KVR400X64C3A/256 (chodzą w dual). system - WinXP Pro z SP2 Sorki za nieco długiego posta, ale chciałem opisać jak najwięcej detali. Ratujcie!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiderko Opublikowano 18 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2005 Jaki zasilacz, podaj napięcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeke Opublikowano 18 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2005 Zasilacz Chieftec 360-202-DF. Napięcia jak najbardziej w normie. Dodam jeszcze ze ani cpu ani karta nie sa podkrecone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 hmm moze karta jest walnięta, jeżeli masz arty w grach to ja bym oddawał na gwarancje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychoo Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 reinstall windy, jeśli problem występuje nadal -> grafika na gware, nic nie poradzisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...