Skocz do zawartości
moadipek

Samsung 913n

Rekomendowane odpowiedzi

witam.zakupilem nowiutkiego samsunga 913n po otwarciu pudelka i podlaczeniu okazalo sie ze ma jeden wypalony pixel i co w zwiazku z tym??mam go zwracac na gwarancje czy cos??i jeszcze jedna sprawa przy ustawieniu rozdzielczosci 1280x1024 nie moge ustawic wiekszego odswiezania niz 72hz dlaczego?? moze z powodu mojej karty graficznej gf 2 mx(asus 6800 gt w serwisie).////

czekam na odp.

Edytowane przez moadipek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jezeli przyjnuja na gwarancje ze wzgledu na martwy pixel to nie ma sie co 2 razy zastanawiac - oddaj

a co do czestotliwosci: poczytaj moze troche na temat tego jak powstaje obraz na lcd'kach a bedziesz wiedział ze 60Hz to jest wystaczajaco duzo (i nie migocze :blink: :wink: )

edit: migotanie mi sie za smurzeniem pomyliło :mur: :oops:

Edytowane przez Ganeon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Samsung posiada normę: 13406 - 2 co oznacza:

Zgodnie z normą ISO 13406-2 (klasa produktu II), monitor LCD może posiadać: 2 martwe piksele widoczne na jasnym tle, 2 martwe piksele widoczne na ciemnym tle, 5 martwych subpikseli (punkty czerwone, niebieskie lub zielone). Dodatkowo, aby piksele nie stanowiły widocznego i denerwującego użytkownika spójnego pola ustalono, że martwe piksele nie mogą być położone blisko siebie, tzn. nie mogą znaleźć się razem w klastrze 5 x 5 piksela.

Czyli chyba raczej ci nie wymienią:(, ale spróbować możesz....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi