moadipek Opublikowano 18 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2005 (edytowane) witam.zakupilem nowiutkiego samsunga 913n po otwarciu pudelka i podlaczeniu okazalo sie ze ma jeden wypalony pixel i co w zwiazku z tym??mam go zwracac na gwarancje czy cos??i jeszcze jedna sprawa przy ustawieniu rozdzielczosci 1280x1024 nie moge ustawic wiekszego odswiezania niz 72hz dlaczego?? moze z powodu mojej karty graficznej gf 2 mx(asus 6800 gt w serwisie).//// czekam na odp. Edytowane 18 Czerwca 2005 przez moadipek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 18 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2005 (edytowane) jezeli przyjnuja na gwarancje ze wzgledu na martwy pixel to nie ma sie co 2 razy zastanawiac - oddaj a co do czestotliwosci: poczytaj moze troche na temat tego jak powstaje obraz na lcd'kach a bedziesz wiedział ze 60Hz to jest wystaczajaco duzo (i nie migocze :blink: :wink: ) edit: migotanie mi sie za smurzeniem pomyliło :mur: :oops: Edytowane 18 Czerwca 2005 przez Ganeon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodziu8 Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 Samsung posiada normę: 13406 - 2 co oznacza: Zgodnie z normą ISO 13406-2 (klasa produktu II), monitor LCD może posiadać: 2 martwe piksele widoczne na jasnym tle, 2 martwe piksele widoczne na ciemnym tle, 5 martwych subpikseli (punkty czerwone, niebieskie lub zielone). Dodatkowo, aby piksele nie stanowiły widocznego i denerwującego użytkownika spójnego pola ustalono, że martwe piksele nie mogą być położone blisko siebie, tzn. nie mogą znaleźć się razem w klastrze 5 x 5 piksela. Czyli chyba raczej ci nie wymienią:(, ale spróbować możesz.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...