Skocz do zawartości
fat_bart

Zmiana Dysków...jakieś Problemy?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Mam zamiar zamienić 2 dyski między sobą, jeszcze nie wiem czy podejdą pod płyty główne, bo nie mam dokładnych danych, ale mam pytanie czy po takiej zamianie dysku Seagate'a, który teraz pracuje pod P4 + inne dobre komponenty, z dyskiem WD, chodzącym obecnie pod P3 + słabe komponenty - coś może im nie pasić? Na obydwu jest WinXp ale chodzi mi, czy prócz zmiany sterowników, inne rzeczy m.in programy użytkowe mogą "wariować"???

P.S czy jest jakieś zagrożenie utraty wszystkich danych, na jedym bądź drugim dysku???

Pozdrawiam

Edytowane przez fat_bart

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powinineś się liczyć z tym że win nie wstanie i generalnie że będą dziać się "jaja" ze sterownikami - programom raczej będzie wszystko jedno .W98 chyba najlepiej wytrzymywał takie przenosiny (bo prawie zawszze dał się uruchomić) ale to i tak średnio działało . Jeżeli się już na to zdecydujesz to pamiętaj by pousuwać co się da z menegera urządzeń - system powinien byc wtedy bardziej "otwarty" na nowy sprzet :D.

A danym nic teoretycznie nie powinno się stać choć istnieje pewna drobna (bardzo drobna) szansa że windowsa całkiem diabli wezma i nie będzie działał ani na jednym, ani na drugim kompie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi