fat_bart Opublikowano 18 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2005 (edytowane) Witam! Mam zamiar zamienić 2 dyski między sobą, jeszcze nie wiem czy podejdą pod płyty główne, bo nie mam dokładnych danych, ale mam pytanie czy po takiej zamianie dysku Seagate'a, który teraz pracuje pod P4 + inne dobre komponenty, z dyskiem WD, chodzącym obecnie pod P3 + słabe komponenty - coś może im nie pasić? Na obydwu jest WinXp ale chodzi mi, czy prócz zmiany sterowników, inne rzeczy m.in programy użytkowe mogą "wariować"??? P.S czy jest jakieś zagrożenie utraty wszystkich danych, na jedym bądź drugim dysku??? Pozdrawiam Edytowane 18 Czerwca 2005 przez fat_bart Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ucho3000 Opublikowano 18 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2005 Powinineś się liczyć z tym że win nie wstanie i generalnie że będą dziać się "jaja" ze sterownikami - programom raczej będzie wszystko jedno .W98 chyba najlepiej wytrzymywał takie przenosiny (bo prawie zawszze dał się uruchomić) ale to i tak średnio działało . Jeżeli się już na to zdecydujesz to pamiętaj by pousuwać co się da z menegera urządzeń - system powinien byc wtedy bardziej "otwarty" na nowy sprzet :D. A danym nic teoretycznie nie powinno się stać choć istnieje pewna drobna (bardzo drobna) szansa że windowsa całkiem diabli wezma i nie będzie działał ani na jednym, ani na drugim kompie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...