bily_1 Opublikowano 18 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2005 witam posiadam już starego daewoo 15" i ostatni mam z nim dziwne problemy, otóż coraz częściej monitor zaczyna "pstrykać " , obraz wtedy skacze i zmienia wielkość (rozszerza sie lub zmniejsza nieznacznie) a przy tym wydobywają się z monitora dziwne dźwięki -"pstrykanie"(tak jakby było jakieś spięcie) czasami to jest pojedyńcze pstryknięcie, ale czasami powtarza sie kilka raz tpodrząd i wtedy wyłąnczam monitor na chwile i wszystko sie uspokaja. Pozatym czasami obraz wogóle na chwile znika (czarny ekran) po czym wszystko wraca do normy, oraz zauważyłem że obraz widocznie sie rozszerza lub zmniejsza kiedy np. wyświetla sie coś na "ciemno" i nagel otworze np okno w "jasnym kolorze" boje sie że to bliski koniec tego monitora , może mi ktoś coś doradzić??? czy możliwe że to przez karte graf - mam kręonego rad 9550 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 18 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2005 mam tosamo na swoim g. wartym monitorku 15'' crt. sadze ze juz monitorke dorzyl swojego wieku i powinien odejsc do krainy 'wysokich rozdzielczości'. obawiam sie ze musisz sie przygotowac na kupno jakiego nowego monitorka... ale na zdrowie ci to wyjdzie (na allegro mozna kupic dobra 17'' w cenie nowych okularów - chyba sie opłaca) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...