Macho Opublikowano 10 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2002 :) Witam mam zamiar podkrecic troche mojego pIII 733....tylko nie wiem zabardzo jak bo on jest bardzo uporczywy. Moja plyta to ABIT BX-133 raid.....GeForce2 MX-200 32MB :evil: I nie wiem jak mam skonfigórowac BIOS najlepiej zeby ktos mi pomógl kto ma pIII 733 czekam na pomoc i pozdrawiam. :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 10 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2002 :) Witam mam zamiar podkrecic troche mojego pIII 733....tylko nie wiem zabardzo jak bo on jest bardzo uporczywy. Moja plyta to ABIT BX-133 raid.....GeForce2 MX-200 32MB :evil: I nie wiem jak mam skonfigórowac BIOS najlepiej zeby ktos mi pomógl kto ma pIII 733 czekam na pomoc i pozdrawiam. :wink: No, musisz zwiększyć FSB w BIOSie. A jak nie pójdzie, to napięcie również. Ten procek jest na 100, czy 133 FSB? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macho Opublikowano 10 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2002 Procek jest na 133fsb i mnoznik 5.5 juz próbowalem na 770mhz czyli 140fsb ale sie windows po chwili zawieszał mam WIN ME Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 11 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2002 Procek jest na 133fsb i mnoznik 5.5 juz próbowalem na 770mhz czyli 140fsb ale sie windows po chwili zawieszał mam WIN ME To masz pecha, bo ja mojego 933 (te procki są wyjątkowo złe do kręcenia) wycisnąłem na 1050. A masz zwiększanie napięcia? I jeszcze jedno - w jakim ATA pracuje twój dysk? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macho Opublikowano 11 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2002 HD mam Seagate Barracuda IV 40GB 7200RPM podlaczony jest pod RAID Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 11 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2002 HD mam Seagate Barracuda IV 40GB 7200RPM podlaczony jest pod RAID Zapytam inaczej - jaki konrtroler UltraATA ma twoja płyta - 33, 66, 100, czy 133? I co z tym napięciem, bo to dość ważne w podkręcaniu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2002 Mam w drugim kompie P3600E@800 chodzi 6*133 bez podnoszenia napiecia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczy Opublikowano 11 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2002 Ja swojego P3 733 pusćiłem na 852Mhz więcej już chyba nie da rady bo nie wiem czy wytrzyma reszta sprzętu. Niestety na płycie nie mam dzelinków 1/5 a szkoda. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biker Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 ja swojego puszczam na 825 i po zawieszeniu sie kompa przy odpaleniu ( nie zawsze ) a pozniej to juz smiga jest na FSB 150 na standardowym chlodzeniu ( box) i czekam na zamiane plyty glownej ( tej samej ) bo w tamtej mozna ustawic max 166 :) zmieniajac o 1 FSB a tak poza tym jak zwiekszyc napiecie na procku PIII 733 a nie mam tej opcji w biosie ( mam juz zaktualizowany bios ) ? w jakies gazecie mam opisane ale sie troche boje ( tam jest chyba laczenie pinow) ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 ja swojego puszczam na 825 i po zawieszeniu sie kompa przy odpaleniu ( nie zawsze ) a pozniej to juz smiga jest na FSB 150 na standardowym chlodzeniu ( box) i czekam na zamiane plyty glownej ( tej samej ) bo w tamtej mozna ustawic max 166 :) zmieniajac o 1 FSB a tak poza tym jak zwiekszyc napiecie na procku PIII 733 a nie mam tej opcji w biosie ( mam juz zaktualizowany bios ) ? w jakies gazecie mam opisane ale sie troche boje ( tam jest chyba laczenie pinow) ? moj poszedl na cos kolo 950. fsb ~170mhz. nie pamietam juz szczegolow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 Na prawde niektórzy mają zdolności w wyciąganiu starych topicków :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...