ModdingKing Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 Kupiłem właśnie palnik długopisowy do lutowania i coś z nim jest nie tak bo jak go zapalam to chodzi jak zapalniczka przekręcam pokrętełko od szybkości wylotu gazu a tam tylko wielki płomień zero palnika tylko wielkie buchanie płomienia. Moja zapytanie głowica uszkodzona czy co ? czy ktoś rozbierał głowice tą bo może tam jest jakaś iglica czy coś takiego Bardzo proszę o pomoc !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 już ok dysza była zle założona oryginalnie na odwrót i zamykał dostęp gazu a wiecej powietrza przelożyle grzybek tą blaszkę okrągłą odwrotnie i jest super niebiski płomyczek :) uff a już myślałem że zrypany jest na amen dzięki REED~XP za pogadankę na GG na temat palniczka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 cholera czekam na ten kawalek okronglu od ciebie i nie przyszedl :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 Bardzo fajna zabaweczka taki palnik :) i bardzo skuteczna jesli chodzi o przepalanie linek stalowych...bedziesz z pomoca tego robil blok? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piszczel Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 Mam podobny palniczek. Niestety po pierwszym nabiciu gazem zaczął przeciekać od strony zaworka. Nakrętka uszczelniająca zaworek jest tak "fantastycznie" zrobiona że nima jak się jej czepić by dokręcić. Po kilku nabiciach nie nadaje się on do użytku :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 A mi się zapchał po paru godzinach używania. Nie macie może pomysłu jak go odepchać? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 A mi się zapchał po paru godzinach używania. Nie macie może pomysłu jak go odepchać?Sprobuj go jakos nabic od drugiej strony gazem powinno przedmuchnac. Jezeli nie chce sie odetkac to proponuje wulkanizatora :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArturBoss Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 U mnie w miescinie, taki palniczek w sklepie elektronicznym zwie sie "lutownica gazowa" i kosztuja 12zl, to o tym mowicie? Czy taki maly cwancyk da rade nagrzac miedz do tego stopnia aby cyna zlapala? jakis taki niepozorny... pozdro;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 A mi się zapchał po paru godzinach używania. Nie macie może pomysłu jak go odepchać?Mój palniczek też się czasami zapycha, a jest to spowodowane kiepskiej jakości gazem z dużą ilością zanieczyszczeń. Pomaga jedynie odkręcenie końcówki, wyjęcie dyszy (mała metalowa okrągła blaszka z maleńkim otworkiem w środku, trzeba uważać aby jej nie zgubić) i przetarcie jej szmatką. Zauważyłem, że palnik zapycha się kiedy zawór otwiera mu się na maxa i gdy wtedy pracuje zwrócony płomieniem do dołu. Wtedy do dyszy dopływa płynny gaz i się szybko zapycha, najlepiej nie otwierać zaworu na maxa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 A mi się zapchał po paru godzinach używania. Nie macie może pomysłu jak go odepchać?Kompresorem proponuje przedmuchac. Musi pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red46 Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 A mi się zapchał po paru godzinach używania. Nie macie może pomysłu jak go odepchać? Ja pare razy rozbierałem i przedmuchiwałem ustami i pomagało. Najlepiej kupić jakiś MARKOWY gaz-pare złoty drożej ale ile mniej kłopotów (ja używam gaz RONSON) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 Raczej nie odepchasz. Moze sproboj z druiej strony spręzonym powietrzem. Akle jak chcesz używać tej lutownicy to ją sobie wymień (chyba masz paragon) i kup do tego specjalny gaz nie ten do zapalniczek z kiosku. Ja wymieniłem w ten spsób 4 palniki aż sie wkurzyłem i kupiłem palnik za 90zł. I ten działa bez problemu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 Problem z moim polega na tym, że... moja dysz jest niewyjmowalna :( Nic - spróbuje z kompresorem. Tego jeszcze nie sprawdziłem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 Gdzie mozna nabyc takie cudo i ile to kosztuje? Jakiej grubosci rzeczy mozna tym ciac? Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 Gdzie mozna nabyc takie cudo i ile to kosztuje? Jakiej grubosci rzeczy mozna tym ciac? Pozdrawiam w kazdym markiecie powinny byc, a ciac ? to chyba tylko plastik tym mozna :D do lutowania sie nadaje raczej :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 Gdzie mozna nabyc takie cudo i ile to kosztuje? Jakiej grubosci rzeczy mozna tym ciac? PozdrawiamOkoło 10..20zł, do nabycia w prawie każdym sklepie elektronicznym pod nazwą lutownica gazowa. Do cięcia to się nie nadaje (max temp. około 1300 st. C), przecież to nie palnik acetylenowo-tlenowy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 U mnie w miescinie, taki palniczek w sklepie elektronicznym zwie sie "lutownica gazowa" i kosztuja 12zl, to o tym mowicie? Czy taki maly cwancyk da rade nagrzac miedz do tego stopnia aby cyna zlapala? jakis taki niepozorny... pozdro;) po to on jest Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 Miedzie tym ciac nie chcialem,ale ciekawe czy jak plomyczek jest cienki to cos z plexa by sie dalo zrobic. Niedlugo bede lutowal bloczek,wiec musze taki bajer nabyc. Dzieki,pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 Sa rozne koncowki do tych palnikow w tym takie dajace bardzo cienki plomien. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...