Skocz do zawartości
Sparrov

Egzamin Wstępny Na Studia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, za kilka dni mam pierwszy egzamin i zacząłem powtarzać sobie matme jednak nie wiem czego mogę się spodziewać :? Wiem ze będzie to test wyboru do rozwiązania. Zdawałem w tym roku stara mature z matmy i watpie by na egzaminie były tego typu zadania. Jak ktoś ma jakies doświadczenie z tymi testami niech cos napisze. Wiem ze pewnie każda uczelnia ma inaczej ale piszcie jak było o was. Wkońcu tam nie będzie kalkulatora, tablic i czasu :cry:

No i co z angielskim - tylko gramatyka?

Napiszcie na co zwrócić uwage bo czas ucieka a ja nie wiem co tu robić... :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no właśnie... też mnie ciekawi czego można się spodziewać na takich egzaminach.. mnie czeka test mat-fiz...i nie wiem z czego i jak sie przygotować :( zdaje na Akademię Bydgoską (przyszły uniwersytet) na informatykę.. niech odezwą się Ci co już zdawali takie testy w latach ubiegłych ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na zarzadzanie na UG mam 24 czerwca a na biznes elektroniczny na akademi morskiej 29 i 30 czerwca :mur: . Wszędzie test matma i ankielski.

W sumie mam dobre świadectow i ciągnie mnie na jakiś techniczny kierunek, jednak boję się że tam trzeba już coś umieć programować itp a tego mnie w szkole nie nauczyli a samemu jakoś nie złożyło mi się do tego zabrać (zawsze myślałem sobie że na studiach się naucze). Więc powiedzcie mi czy np na informe trzeba być juz mistrzem w fizie, matmie, programowaniu itd?

No i dlatego chce trafić na takie studia gdzie miałbym szanse się utrzymać śpiąc 7 godzin na dobę :)

Edytowane przez Sparrov

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zalezy to ile spisz tylko jak efektywnie sie uczysz. Z wlasnegodoswiadczenia wiem ze czasem 1,5 godziny wystarczy by byc obrytym kiedy indziejto nawet10 nie starcza , no i zalezy czego sieuczysz niektore rzeczy wchodza inne nie.

Jak bedziesz kombinowal i nad pewnymisztandarowymi rzeczami siedzial to sobie wszedzie poradzisz!!!!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi