maDcell Opublikowano 18 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2005 (edytowane) No więc mam problem, bo gdy tylko włącze jakąs grę to od razu po kilku minutach zawiesza się system. Tempereatura procesora jest uważam bardzo wysoka bo w samym windowsie oscyluje w granicach 51*-55* :-| Nie wiem co mam zrobić, oto mój konfig compa: Athlon 1200MHz 256 SDRAM Infineon mobo ECS K7S5A grafa HIS Radeon 9600 Pro 256MB/ GF 2 mx 200 32MB zasiłka Codegen 300W HDD Samsung jakiśtam 40GB Myśle, zę to pewnie zasilacz bo Codegen za dobry to ot nie jest ;) Ale czy na pewno, jakieś inne przyczyny mogą być??? Prosze o pomoc, nie wiem co robić :mur: :cry: :mad: :sad: :angry: :? No to macie jakieś pomysły bo mnie to wkurza, czy to na mxie jestem czy na radku to zawsze przy wlaczeniu jakiejkolwiek gry zawiecha i pomaga tylko hard reset systemu :( No i nie wiem czemu tak sie grzeje procesor, pierwszy raz od 4 lat mam takie problemy z kompem :( Edytowane 18 Czerwca 2005 przez maDcell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brucek Opublikowano 18 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2005 A patrzyłeś na radiator/wentylator procesora? Może jest zasyfiony i przydałoby się go przeczyścić. Temperatura nie jest aż taka wysoka, więc odpowiedzialny za zwisy może być ten Codegen. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerimek Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 ja rowniez stawiam na zasilke. 51-55 st. to nie jest duzo tymbardziej ze jest lato... ale dla pewnosci przeczysc readiator, wentyl otworz bude zrob stress testa i sprawdz jaka temperatura. Do niedawna sam mialem problemy ze zwiechami i winny byl codegen ktory po prostu po jakims czasie sobie zdechl... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maDcell Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 noo, to jednak musze wymienic go :) juz mam zamowionego zasilacza Modecoma 350W model pf60, mysle, ze dla moich zastosowan niewygorowanych wystarczy w zupelnosci, tym bardziej, ze nie chce sprzetu wymieniac na jakis super duper wypasiony :P teraz mi temp. troche spadla, bo mam 46* w porywach 47*, a gry się nie wieszają, mam nadzieję, że do czasu, aż zasilacz mi przywiozą to jakoś wytrzymam na moim doskonałym Codegenie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...