Psiochun Opublikowano 18 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2005 http://hardtech.pl/index.php/mode/articles/id/21 Zapraszam do lektury i oceny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Amd_Powered Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 git bo wlasnie chce zmienic radiator na mostku;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 akurat mam zalmana niebieskiego :D, btw. można zamontować zalmany używając oryginalnej zapinki od oryginalnego chłodzenia nb od abita, sam tak zrobiłemi sie trzyma ładnie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 na tą zapinkę nie wpadłem :) może by i pasowała .. zaraz zobaczę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 troche lipny ten test ... zwłaszcza wykres nie da sie go powiekszyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 zwłaszcza wykres nie da sie go powiekszyć 1503907[/snapback] da się poprawić :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koper Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 Wg mnie test jest zrobiony nawet dobrze jednak troszeczke nie kompletenie... Co do NB-1 znalazłem dwa sklepy w necie które go oferują: Barwkomp MCS Czego brakuje mi w teście: - radiatorka NB-1C, - podziału na pasywne, aktywne, pasywne + wentylator - wspomnieniu o ZM-NB32K - wspomnieniu o różnych kolorach Coolermaster'ów i Revoltec'a - dla niektórych to też jest ważne... Pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartes Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 Poza tym w wykresie nie ma temperatury na standardowym coolerku Abita :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saper223 Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 a najśmieszniejsze jest to że w porównaniu do wentyli na proca jest taki mały wybór i wszystkie są identyczne żadnych ciekawych pomysłów technicznych . Z tych wszystkich pasywnych zrobił by jeden idealny :D Jeden ma gróbą podstawę to znowu ma finy ciulowe , jeden ma finy super to znowuma podstawę za wąską , jeden ma podstawę prawie idealną tylko głupie wyfrezowania na uchwyty sam jestem na kupnie jakiegoś pasiva na Nb szkoda tylko że muszę wybrać mniejsze Zło :D bo reszta z wentylami mnie nie interesuje choćby niewiem ile miał db to generuje zawsze jakiś hałas a po 3 miechach jest koszmarem do tego jeszcze dochodzi konserwacja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Amd_Powered Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 no proste trzeba jeszcze heat-papipa dowalic do radiatora na nb...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vtg Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 A moje standardowe chłodzenie NB jest wystarczające. Płyta to Abit AA8XE Fatality. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koleszka Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 Czego brakuje mi w teście: - radiatorka NB-1C 1504108[/snapback] Testowali jakies mikrusy zamiast uwzględnić również Thermaltake TIGER 1!! A to jeden z najwydajniejsych układów na NB :-| Ciekawe jak wyszedł by w porównaniu z TR NB1... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 (edytowane) no to standardowy coolerek Abita .. ja chciałem ale już go nie znalazłem :/ ... Tiger i NB-1 C niestety nie były dostępne :( ... Edytowane 19 Czerwca 2005 przez MaciekCi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Amd_Powered Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 no to standardowy coolerek Abita .. ja chciałem ale już go nie znalazłem :/ ... Tiger i NB-1 C niestety nie były dostępne :( ... 1504635[/snapback] czemu nie dajesz wiekszych fotek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 Wiec tak: Porownanie do stockowego coolera jest jak najbardziej wskazane. Imho mozna porownac to: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=53890304 (duze, dorodne i niezla wydajnosc). Ogolnie temp sa dosc podobne na pasywnych coolerach i poza opcjami estetycznymi raczej maly jest sens wydawania na to duzej kasy bo wydajnosc jest bardzo zblizona. Moze jedynie dzialac efekt placebo. No i ciekawe ile W wydziela sie na tym nb? Na jakiej plycie/platformie to ma najwieksze znacznie? Jak jest np z nforce4.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 trochę drogi ten thermalright ;-) złoty zalman za 17zł ma 1*c w stresie więcej ;) do tego jak widzę na foto zalman niebieski różni się od złotego ilością finów ;) złoty ma po jednym w każdą stronę więcej ;-) ogolnie dobra robota :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...