maslosky Opublikowano 18 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2005 chce kupić dysk na serial ata... 160 lub 200 gb... który kupic ? segate ? samsung ? zależy mi na cenie jak najniższej.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flo3 Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 samsung Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
syntaks Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 Ja polecam coś całkiem innego - Maxtor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerimek Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 nie kupuj szajsunga, po 2 latach ci padnie (akurat jak sie gw. skonczy). Mozesz zainwestowac w seagate'a ktory teraz daje 5 lat gw. na swoje dyski wiec masz na dlugo spokoj, a do tego sa bardzo ciche dzieki nowym lozyskom. Jesli nie sgt to WD, tylko te z reguly sa dosc glosne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 Kup Segate Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 Hitachi T7K250. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eskan Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 nie kupuj szajsunga, po 2 latach ci padnie (akurat jak sie gw. skonczy). Mozesz zainwestowac w seagate'a ktory teraz daje 5 lat gw. na swoje dyski wiec masz na dlugo spokoj, a do tego sa bardzo ciche dzieki nowym lozyskom. Jesli nie sgt to WD, tylko te z reguly sa dosc glosne. 1503618[/snapback] hehe rotfla można wykręcić Tak jakbym słyszał swego kolesia, któremu pół roku po wyjechani z salonu w Mesiu C-klasy siadła elektronika w klimie. I co ? mesie to szajs rotfl! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerimek Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 Swoja opinie oparlem nie na jednym przypadku i mysle ze bedzie go to satysfakcjonowac (opinia wielu posiadaczy samsunga). Poza tym chyba lepiej jest kupowac cos bezpieczniejszego co nie? 5 lat a dwa to roznica. Takie sa prawa rynku, czlowiek kupi to co sie mniej psuje i jest sprzedawane na lepszych warunkach, dlatego dokladnie tak zrobil twoj koles: poszedl kupic mesia. A to ze mu elektra w klimie padla? zdarza sie - tak samo jak wadliwy dysk innego producenta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flo3 Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 no nie wiem, ja jestem posiadaczem samsunga i nie narzekam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszek Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 samsung albo Hitachi. i tylko te dwa. seagate jest strasznie glosny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Parówkowy_Skrytożerca Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 nie kupuj szajsunga, po 2 latach ci padnie (akurat jak sie gw. skonczy). Mozesz zainwestowac w seagate'a ktory teraz daje 5 lat gw. na swoje dyski wiec masz na dlugo spokoj... 1503618[/snapback] 5 lat ale od momentu wyjścia z fabryki - czyli inaczej mówiąc daty produkcji :) a nie od daty sprzedaży :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 Samsung, seria SP jest naprawde dobra. Moim zdaniem najlepsza z tych wszsytkich teraz dyskow. Sam zaluje, ze kupilem Seagate, nie rob tego bledu co ja. :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 chce kupić dysk na serial ata... 160 lub 200 gb... który kupic ? segate ? samsung ? zależy mi na cenie jak najniższej.. 1503274[/snapback] Samsunga nie kupuj ! Coraz więcej ich pada ... ostatnio w zeszłym tygodniu padł mojemu znajomemu całkiem świerzy samsung SATA 160 GB (nie licząc innych przypadków - ale ten pamiętam najlepiej). Gość miał na tym dysku posadzone całe oprogramowanie firmowe .... dało się dane odzyskać, lecz co z tego ? Dysk nie miał jeszcze pół roku (z tego co się zdążyłem zorientować padła mu elektronika) Co ci po gwarancji, skoro dyski padają - dane szlag trafi, a te przecież są warte więcej niż 300 złwydane na dysk twardy. Szczerze polecam Seagate - naprawdę dobre i wytrzymałe dyski ... ciche i niedrogie. Ciut szybsze i ciut głośniejsze są Hitachi. Maxtora, Samsunga nie kupię i nie polecę. WD - jeśli interesuje ciebie posiadanie szybkiego dysku, wydającego w nocy dźwięki podobne do wiertarki, to polecam tego producenta... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flo3 Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 Szczerze polecam Seagate - naprawdę dobre i wytrzymałe dyski ... ciche i niedrogie. 1504458[/snapback] naprawde ciche? nie wydaje mi sie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszek Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 jasne cichy seagate juz to widze :lol: szczegolnie jakies z tych nowszych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mastiff Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 Swoja opinie oparlem nie na jednym przypadku i mysle ze bedzie go to satysfakcjonowac (opinia wielu posiadaczy samsunga). 1504214[/snapback] Polecam Samsunga serię SP, najlepiej z napędem NIDEC nie JVC. Jeśli interusuje cię opinia użytkowników tych dysków, to zajrzyj tutaj: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=124593&hl= HITACHI równie dobry jak Samsung. Maxtory nieźle się grzeją, co do Seagate nie mam zdania. A poza tym mógłbyś się trochę wysilić i poszukać na forum, bo kilka razy w tygodnui ktoś zakłada podobny topik. Weź też pod uwagę podczas czytania postów powyżej, że dużo osób po prostu chwali swoje, albo jak ktoś raz się zawiódł na jakiejś firmie, to z kolei bedzie odradzał. Dodam jeszcze, że jeśli będziesz brał pod uwagę dysk Samsunga z SATA II, a masz kontroler Silicon Image 3112, to spodziweaj się, że możesz mieć kłopoty, także lepiej Pata albo Sata I. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frogkiller Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 ja mam starego seagate 40 GB i mogę powiedzieć że wygląda jak czołg. Trochę jest ciężki ale na serio jest wporzo. w poróenaniu do nowego szajsunga koleki 120gb to mó jest forteca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eskan Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 Swoja opinie oparlem nie na jednym przypadku i mysle ze bedzie go to satysfakcjonowac (opinia wielu posiadaczy samsunga). Poza tym chyba lepiej jest kupowac cos bezpieczniejszego co nie? 5 lat a dwa to roznica. Takie sa prawa rynku, czlowiek kupi to co sie mniej psuje i jest sprzedawane na lepszych warunkach, dlatego dokladnie tak zrobil twoj koles: poszedl kupic mesia. A to ze mu elektra w klimie padla? zdarza sie - tak samo jak wadliwy dysk innego producenta. 1504214[/snapback] @kerimek PEACE B) To nie awaryjność powinna głównie decydować o wyborze dysku. Ludki z nieco poukładanymi neuronami w mózgu wiedzą o co mi chodzi. Czasem ktoś palnie, że ten czy tamten dysk padł po X miesiącach. I co z tego? Hmmmm... Jeśli chcesz wybrać dysk to poza opiniami na tym forum (co by nie mowić-często fachowymi i bezcennymi) poczytaj trochę testów w necie. Polookasz sobie na wykresy gdzie będziesz miał szybkość transferu, poziom hałasu itd. Np. ten teścik Choć art pisany 10 miechów temu, jednak pewien pogląd daje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerimek Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 a mi sie wydaje ze wlasnie awaryjnosc powinna najbardziej brac tu gore. Dlaczego? Bo podobnie jak juz ktos wyzej napisal - dane zawarte na dysku sa bezcenne. :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 Ja bym jednak polecił WD ;) Sam mam i już ponad rok chodzi sprawnie (i cicho) ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...