Nyny Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 Witam, niedawno na moim cdromku 50x zauwazylem trzaski z znieksztalcenia podczas odtwarzania plyt z muzyka lub z grami, wiec mysle sobie ze juz cdrom idzie na emeryture. Kupiłem nowego 52x podlanczam wszystko cacy dziala pieknie.Wieczorem wlanczam znowu i te same trzaski co na tamtym. Ludzie pomozcie bo juz nie wiem co robic. Tasme IDE sprawdzalem czy jest dobra i niestety jest dobra:P Zaznaczam ze na nagrywarce podlaczonej na SLAVE (cdrom na master) nie dzieje sie tak!Troche to dziwne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 Ja stawiam że masz winaxp i niemasz włączonego DMA.Sam tak miałem tylko że u mnie potrafił sie sam wyłączać tryp DMA i włączać.Pomogło zainstalowanie via packa 4.43 i opinstalowanie kontrolera/zainstalowanie na nowo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...