Skocz do zawartości
^KapitaN^

Neo Na 24 Miesiace Nie Taki Diabel Straszny.

Rekomendowane odpowiedzi

Nie widziałem nic podobnego na forum wiec pozwole sobie opisac manewr.

Dużo osob strasznie sie boi brac neo na 24 miesiace w Tp.

Okazuje sie ze nie ma za bardzo czego sie bac. Mozna spokojnie wziac sobie

dowolne neo nie liczac 2048.

W przypadku kiedy okazuje sie ze chcemy w trakcie tych 24 miechow rezygnowac z jakis to przyczyn

(np lepsze oferta, promocja, albo musowe zaprzestanie korzystanie z uslugi)

wtedy przechodzimy na neo wyzsze,czyli robimy tak zwana migracje.

Teraz pytanie, dla czego?

Bo w regulaminie kara za zerwanie umowy to 40zl x ilosc miesiecy korzystania z uslugi.

Jesli zrobimy migracje to podpisujemy aneks do umowy na nastepny okres(12 lub 24miesiace) i w pierwszym miesiacu korzystanai z uslugi rezygnujemy, placac kare 40zl.

w ten oto sposob mozemy brac neo (pojmijajac 2048 bo z niej nie da sie migrowac na wyzsza) w tanszej cenie miesiecznej majac swiadomosc ze nie jest to 2letni cyrograf.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo trafna uwaga!!

Tylko przy migracji zaznaczyc ze jest to przedluzenie umowy :)

i jak dobrze pojdzie brak jakichkolwiek konsekwencji(pewnie po kilku reklamacja ale przejdzie LOL ich regulaminy sa swietne :)

Kara jest naliczana za pelne okresy czyli na 1-31 maja, jak korzystasz 1-29 to juz nie nalicza.

EDIT: Nie powinni....... zgodnie z ich regulaminem

Edytowane przez keller107

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo w regulaminie kara za zerwanie umowy to 40zl x ilosc miesiecy korzystania z uslugi.

Jesli zrobimy migracje to podpisujemy aneks do umowy na nastepny okres(12 lub 24miesiace) i w pierwszym miesiacu korzystanai z uslugi rezygnujemy, placac kare 40zl.

Nie zabardzo sie z tym zgodze, ale moze sie myle.

Zakladalem neo w lipcu, pozniej migracja na wyzsze w listopadzie. Musialem teraz podpisac aneks do umowy zeby nie przeszlo mi na czas nieokreslony. Co oznacza, ze po migracji nie ma sie nowego okresu rozliczeniowego (12 / 24 m) tylko pozostaje stary. Tak jak u mnie od lipca do lipca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co mi wiadomo migracja wiąże sie z podpisaniem aneksu,w ktorym mowa

od kiedy jest swiadczona nowa usluga i na jak dlugo(czas okreslony 12 lub 24 miesiace,albo na czas nieokreslony)

I od momentu podpisania aneksu liczy sie nowy czas swiadczenia uslugi.

Jesli sie myle prosze mnie poprawic.

Pozatym juz tp wysyla nowe regulaminy o swiadczeniu uslug internetowych,ktory wchodzi o 1 sierpnia.

Jest tam fajny zapis:

".... W związku ze zmianą Regulaminu świadczenia usługi neostrada tp,zgodnie z art.59., ust.2. Prawa telekominikacyjnego,w przypadku braku akceptacji wprowadzonych przez tp zmian, mają panstwo możliwość wypowiedzenia umowy o świadczenie usługi neostrada tp.W razie skorzystania przez Państwa z tego prawa , TP nie przysługuje roszczenie odszkodowawcze. ..."

wiec jesli komuś sie kończy umowa ale pomimo tego chce wczesniej zakonczyc zabawe z tp to tu też leży taka możliwość.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi