prezes83 Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 Witam, mój problem wygląda następująco: kilka dni wcześniej zmieniłem grafike z GF4 MX420 64MB na GF4 Ti4200 64MB, wszystko działało pięknie i ładnie i nagle wszystko zaczęło mulić, xp uruchamiał się prawie 5min a przy uruchamianiu jakiejkolwiek aplikacji winamp przycinał. Stwierdziłem,że to wina systemu i przeinstalowałem wszystko na nowo-niestety bez większych efektów :mur: :mur: Teraz winda wstaje 3 min a winamp dalej się przycina choćby przy otwieraniu acdsee. Kompletnie nie wiem co może byc przyczyną :(. Będę wdzięczny za pomoc Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tumeks Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 zoabcz może jakiś niepotzrebny proces ma co dużo ramu zabiera jak tak to wylacz go, usun prefetch i ustaw enable_prefetcher (czy jakos tak) na 0. i poinstaluj inne stery najlepiej najnowsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezes83 Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 zoabcz może jakiś niepotzrebny proces ma co dużo ramu zabiera jak tak to wylacz go, usun prefetch i ustaw enable_prefetcher (czy jakos tak) na 0. i poinstaluj inne stery najlepiej najnowsze 1503897[/snapback] no własnie, że nia ma żadnych procesów.sterowniki grafy mam najnowsze. a gdzie szukać tych ustawień o których piszesz ?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zawieszenie w trakcie startu W przypadku kiedy w trakcie startu system się zawiesza na około 2-3 minuty a cały pasek zadań włącznie z przyciskiem Start jest niedostępny przyczyną może być jedna z działających w tle usług Background Intelligent Transfer Service (Usługa inteligentnego transferu w tle). Wyszukaj usługę o nazwie Background Intelligent Transfer Service (Usługa inteligentnego transferu w tle). Z prawokliku pobierz jej Właściwości a w Typie Startowania ustaw na Wyłączona. Po zatwierdzeniu zmian zrestartuj komputer. Wolny boot punktujący HDD init Przypadkiem dość ekstremalnym jest sytuacja gdy czas startowania Windowsa zamyka się powyżej 3 minut przy czym około 2 zajmuje czarne logo z migającymi kwadracikami. Dzieję się tak gdy Windows próbuje wykryć napęd, którego nie ma. Należy więc zdeaktywować te fantomy na danym kanale IDE. Wolny boot przy połączeniu sieciowym Na niektórych instalacjach XP Pro komputer łącząc się z siecią ma czas startowania ponad 1:40! Po zalogowaniu system wygląda jak zawieszony, pulpit się nie ładuje lub jest zamrożony przez około minutę. Dzięki Bootvis.exe wykryto, że przyczyną jest driver mrxsmb.dll dodający aż ponad 67 sekund do czasu startowania! Rozwiązaniem jest zdeaktywowanie File and Printer Sharing: Control Panel (Panel sterowania) >>> Network Connections (Połączenia sieciowe) Z prawego kliku na nazwę twojego połączenia sieciowego (np. LAN....) pobierasz Properties (Właściwości) i w sekcji General (Ogólne) odhaczykuj File and Printer Sharing for Microsoft Networks. I zresetuj komputer. Jeśli będziesz tego kiedyś potrzebować po prostu ponownie haczykujesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 Wogole to looknij sobie tutaj http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=56399&st=0 . Duzo ciekawych rzeczy mozna sie dowiedziec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...