cinos Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 mam teraz Abadona GPU Lite 3 na GeForce3Ti200, a mysle co by sobie nie zapodac Gigabyte'a 6600GT ;) na stronie MCS pisza ze pasuje z kartami W komplecie zapinka do otworów w płycie o średnicy fi 2mm przystosowana do rozstawu 55-60mm (Radeon GF3)oraz dodatkowe przedłuzenia do mocowania kart GF4 (rozstaw 79mm)i GF 6800 (mocowanie czteropunktowe)6800 ma takie same mocowania co 6600 ? w tej wersji GB Fotka poglądowa jest jak widze odzielny wentylator i radiator na CPU i oddzielny na GPU będzie to to pasowac? ktos proboowal? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 Ten GF ma 2 punktowe mocowanie, rozstaw chyba jakos 70 pare milimetrow wiec z ta zapinka do GF4 (do 79mm) bedzie pasowac. Mam Abadona FULL wlasnie z ta zapinka, mozna regulowac rozstaw do ponad przeszlo 80 mm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 na mcs'ie sa tez stosowne przejsciowki gdyby nie chciało pasować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacho Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 problem z Gigabyte 6600GT AGP polega na tym ze ma on bardzo dziwny radiator na mostku HSI i normalnie ustawiony blok 5x5cm NIE zmiesci sie.... natomiast abadon jest 4x4cm i powinien sie zmiescic spoko.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 problem z Gigabyte 6600GT AGP polega na tym ze ma on bardzo dziwny radiator na mostku HSI i normalnie ustawiony blok 5x5cm NIE zmiesci sie.... natomiast abadon jest 4x4cm i powinien sie zmiescic spoko.... 1504467[/snapback] o jakim bloku mowisz bo ja wsio PL produkcje widzialem 4x4... ale co prawda to rpawda wszystkiego w lapach nie trzymalem.... co do tematu: powinno pasowac... opcja: wez blok idz do sklepu wez karte i zobacz czy pasuje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 Większość bloczków homemade ma spody 5 na 5 cm np bloczki misia15go,kyńka itp... Mimo to pasują na wioększość kart. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 Większość bloczków homemade ma spody 5 na 5 cm np bloczki misia15go,kyńka itp... Mimo to pasują na wioększość kart. 1504587[/snapback] 5x5 - CPU 4x4 - GPU / NB i mowa o PRODUKCJI a nie Homemade... bo czlowiek pyta o produkcyjny... :) (juz niedlugo pokaze moje 4x4 :P) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinos Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 Tu znalazłem więcej ujęć tej karty... klik zmiesci sie? napewno? bo jak nie to wezme :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacho Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 o jakim bloku mowisz bo ja wsio PL produkcje widzialem 4x4... ale co prawda to rpawda wszystkiego w lapach nie trzymalem.... co do tematu: powinno pasowac... opcja: wez blok idz do sklepu wez karte i zobacz czy pasuje ;) 1504569[/snapback] Mowie o wszystkich blokach 5x5 - kynkowych misiowych itp - chodzi o to ze 5x5 jest poprostu o 3 mm za duzy i haczy o radiator... jak sie go przesunie to sprawa jest inna... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 Cinos raczej radze Abadona niz jakas marna pasywke.. =) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinos Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 (edytowane) Cinos raczej radze Abadona niz jakas marna pasywke.. =) 1504681[/snapback] po drugiej stronie tez jest :) taka marna to az ona nie jest ;) klik klik2 Edytowane 19 Czerwca 2005 przez cinos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 Moze byc i nawet z 5 stron nadal jest pasywne.. ten koles w 1 linku dal nawiew 2 wentylatorami i mial 70 st bez wentyli 85.. ja na swoim GF6600(winfast) na standardowym coolerze przy 1.4v na rdzeniu podkreconym na 500 mam 70 st w stresie a na PROXIMIE mialem 44 chyba :> w idlu nie widac az tak duzej roznicy miedzy AC a WC ale tez jest.... takze wybor nalezy do Ciebie :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinos Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 Moze byc i nawet z 5 stron nadal jest pasywne.. ten koles w 1 linku dal nawiew 2 wentylatorami i mial 70 st bez wentyli 85.. ja na swoim GF6600(winfast) na standardowym coolerze przy 1.4v na rdzeniu podkreconym na 500 mam 70 st w stresie a na PROXIMIE mialem 44 chyba :> w idlu nie widac az tak duzej roznicy miedzy AC a WC ale tez jest.... takze wybor nalezy do Ciebie :] 1505243[/snapback] co z tego ze ma chłodniej jak są takie same wyniki w o/c :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 No to jesli jest tak jak mowisz to odradzam WC, sprzedaj blok i kup karte z chlodzeniem pasywnym =) Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 Jako, że stałem sie posiadzaczem abadona lite v2 (top i mocowanie takie same jak w lite3), chciałbym rozwiać wszelkie wątpliwości na temat pasowania tego bloczku na 6660 (GT) AGP. Fota: ->cinos: nie zgodze siez tobą, mi na wc temp spadła o ok 40*c w stresie i dało to duuży przyrost w oc - z 550 na 590 narazie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinos Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 Jako, że stałem sie posiadzaczem abadona lite v2 (top i mocowanie takie same jak w lite3), chciałbym rozwiać wszelkie wątpliwości na temat pasowania tego bloczku na 6660 (GT) AGP. Fota: ->cinos: nie zgodze siez tobą, mi na wc temp spadła o ok 40*c w stresie i dało to duuży przyrost w oc - z 550 na 590 narazie 1566758[/snapback] dzieki za info to jest Winfast/Leadtek? pasuje bez problemow? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 Ahhh fajnie wyglada =) juz nie moge sie doczekac jak wrzuce swojego abadona na grafe =) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 (edytowane) dzieki za info to jest Winfast/Leadtek? pasuje bez problemow? 1568040[/snapback] ano Winfast;] jak widać pasuje;d, chłodzi i to jak :) bliższe foto grafy: Edytowane 27 Lipca 2005 przez Kepons Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinos Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 ano Winfast;] jak widać pasuje;d, chłodzi i to jak :) bliższe foto grafy: 1568457[/snapback] bez problemow? o nic nie zawadza? super :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gonzo911 Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 Z góry sorrki za mały OT:) A teraz pytanie. Ile byście byli skłoni zapłacic za taki dedykowany blok to nowych GF 6600/6800?? Jest taka możliwość ze bede miał troche taniej ale trzeba bedzie założyć kruńce i wypolerować top. Oczywiscie spód bedzie bez zastrzerzeń. http://scarosystems.de/shop/product_info.php/products_id/50 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...