BuBos18 Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 Mam problem, chciałem podkręcić proca podnosząc mu fsb na 166, ale ma jakieś opory. Otóż bez podnoszenie napięcia, komp raz wstaje a raz nie. Po podniesieniu do 1,8V system się uruchamia, ale włączenie gry lub jakiegoś testu kończy się natychmiastowym zwisem. Zamieszczam zrzut żeby było wiadomo jaki proc :) Reszta konfigu: MSI K7N2Delta 2 FSR 512 DDR (200&166MHz) TwinMOS i Seitec, pracują w dualu radek 8500 zasiłka Chieftec 360W Proszę o jakieś wskazówki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magx2k Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 Kombinuj Kombinuj aż wykombinujesz :) A dlaczego przy tym podkręcaniu pamiątki masz puszczone na 133MHz ???? takie podkręcania samego proca to połowa rozkoszy , musi isć synchro albo do [gluteus maximus] 1.Napięcie + 10% 2.Chłodzenie ! ! jak podnosisz napięcie to lookaj na temp max 60'C z czego +/- 20% błędu odczytu 3.Jak nie znasz biosu to załaduj ustawienia Defaultowe Kombinuj Kombinuj aż wykombinujesz :) albo idź do wróżki ;) powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuBos18 Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 Właśnie kombinuję i nic z tego :mur: Ustawiałem nawet pamięci asynchronicznie i nic - dalej zwisy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...