Janek-PL Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 Witam, Zastanawiam się nad zakupem lcd 17" i zastanawiam się nad LG1730P oraz Samsungiem 710T. Mam pare pytan odnosnie tych modeli: -Czy podswietlenie w nich jest rownomierne? -Jak jest z katami widzenia i odzwierciedleniem czerni/bieli/kolorów? Który z tych monitorow polecacie? A moze macie jakies inne propozycje? (do 1400 pln). Monitor ma byc w miare uniwersalny (net, filmy/gry), miec wejscie DVI, byc bez glosnikow i najchetniej z mozliwie najmniejszym obramowaniem B) Pozdrowienia, Janek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 weź sobie 1730p samsung ma często zdechlaki, sam właśnie patrze w tej chwili na takiego ze zdechłym pikselem :-| i to nie pierwszy raz się zdarza... na minus samsunga jest jeszcze to, że widoczne są u góry i na dole poświaty od lampy, odradzam B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoofeR Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 na minus samsunga jest jeszcze to, że widoczne są u góry i na dole poświaty od lampy, odradzam B) 1504690[/snapback] Niestety w LG również to występuje ale na prawdę nie przeszkadza. Sam mam L1730B (to samo co P bez pivota i haba usb) i jestem bardzo zadowolony. Dodatkowo przez pierwszy miesiąc gdy znajdziesz chociaż jeden sub piksel - możesz wymienić monitor na nowiutki. Ja takowego jeszcze się nie doszukałem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek-PL Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 Witam, OK, to wezme chyba tego LG, w testach na mva.pl wypadł troche lepiej a i gwarancja na padniete suby też nie jest do pogardzenia... :wink: Hmm... ta poświata to jest po prostu bardziej podswietlona czesc monitora, right? Jaki ona ma kształt i wielkość? 0,5 cm jasniejszy pasek jakoś przeżyje, ale jesli to jest nieregularne to się nad monitorkiem zastanowie.... :mur: Aha... jaki jest komfort używania tego monitora w rozdziałce innej niż natywnej (gry)? Są widoczne jakieś zniekształcenia obrazu? Pozdrowienia, Janek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodziu8 Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 Witam, OK, to wezme chyba tego LG, w testach na mva.pl wypadł troche lepiej a i gwarancja na padniete suby też nie jest do pogardzenia... :wink: Hmm... ta poświata to jest po prostu bardziej podswietlona czesc monitora, right? Jaki ona ma kształt i wielkość? 0,5 cm jasniejszy pasek jakoś przeżyje, ale jesli to jest nieregularne to się nad monitorkiem zastanowie.... :mur: Aha... jaki jest komfort używania tego monitora w rozdziałce innej niż natywnej (gry)? Są widoczne jakieś zniekształcenia obrazu? Pozdrowienia, Janek 1505866[/snapback] z tą poświatą, to jest tak, że jak dasz czarne (ciemne tło) to widzisz lekkie przejścia w jasny kolor sa one płynne i raczej normalnie niezauważalne, a i to bez róznicu czy kupisz LG, czy samsunga, czy jakiś inny model. Po prostu z tyłu LCD są świetlówki.... Zniekształceń obrazu nie ma żadnych, bo po to masz DVI, żeby obraz miał cyfrową jakość. Jedynie występuja (na wszystkich LCD) graficzne iefekty konsolowe. bo jak masz 1024*1280 punktów świecących, to nie możesz ich równo podzielić żeby było np. 800*600 punktów, to chyba logiczne bo nie przetniesz piksela na pół :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek-PL Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 Witam, Bylem w sklepie i obejrzalem sobie dokladnie ten monitor - to jest to B). Poświata jest dla mnie niewidoczna [no dobra, lekka jest ale chyba nie będzie przeszkadzać :D ]. Kąty widzenie i kolory też mi odpowiadają... @bodziu8: wiem, ze piksela sie nie przetnie na pol.. <_< dlatego pytalem o komfort pracy w mniejszej rozdziałce :wink: Ok, dzięki wszystkim za opinie, po najbliższym przypływie gotowki zakupię ten monitor. Peace & Pozdrowienia, Janek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...