Skocz do zawartości
Igor

Jaki SDR do BXa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Kupilem ostatnio 2x256 pc133+ cl2 Kingstona i moj Mobo nie wykrywa go poprawnie, wiec postanowielm je sprzedac i kupic cos innego.

Wiecie moze jakie SDRy na 100% wspołpracuja z BXem, prosil bym o konktetne oznaczenie modelu (najlepiej 256 mb 133+ cl2)

W znajomym sklepie moga mi sprowadzic Nanye , ale za 190 pln za 256 (lub 120 pln za 128) :(, wychodzi wiec wiecej jak za Kingstony (po 150 za 256) a to mi sie nie usmiecha.

HELP!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co pamiętam, to chipset BX wymaga pamięci tzw. dwustronnych, czyli takich które posiadają 2 banki pamięci (czy coś w tym stylu...).

Większość sprzedawanych obecnie pamięci posiada 1 bank i BX nie współpracuje z nimi poprawnie (np: podaje 128Mb zamiast 256).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a po co tracic tyle kasy na markowe pamieci. Wydajnosc podskoczy minimalnie.

Moga byc niemarkowe aby byly 256 pc133 cl2 i chodzily, znasz jakies??

BTW:tomko dokladnie te kingstony sa wykrywane jako 128.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli musisz poprostu kupic jakiekolwiek pamięci dwustronne PC133 CL2 :)

No tak. Tyle ze chodze po calym miescie i nie maja. Dletego sie pytam o jakies konkretne modele to se zamowie i tyle.

For grzybu: ale ja potrzebuje 2x256 MB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wlasnie sam musialem bratu ustapic dwustronnego infineona na rzecz jakiegos m-tec cl2 :(

M-tec przecież nie są złe, kiedyś miałem 2x128MB PC133 CL3 i pięknie śmigały na 150MHz@CL2 :) Dałem je braciakowi, razem z płytą CUSL2C i P3-800EB...

hmm mi infineone smiga na 150, przy m-tec wysypuje sie windows :/

no ale coz, i tak narazie niekrece - tylko wyciszam 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...