Igor Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 Witam. Kupilem ostatnio 2x256 pc133+ cl2 Kingstona i moj Mobo nie wykrywa go poprawnie, wiec postanowielm je sprzedac i kupic cos innego. Wiecie moze jakie SDRy na 100% wspołpracuja z BXem, prosil bym o konktetne oznaczenie modelu (najlepiej 256 mb 133+ cl2) W znajomym sklepie moga mi sprowadzic Nanye , ale za 190 pln za 256 (lub 120 pln za 128) :(, wychodzi wiec wiecej jak za Kingstony (po 150 za 256) a to mi sie nie usmiecha. HELP!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 aktualizacja biosa powinna pomoc plycie w rozpoznawaniu ramu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 Bios najnowszy, z Kingstonami dalem juz sobie spokoj. Teraz musze cos kupic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 a po co tracic tyle kasy na markowe pamieci. Wydajnosc podskoczy minimalnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomko Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 Z tego co pamiętam, to chipset BX wymaga pamięci tzw. dwustronnych, czyli takich które posiadają 2 banki pamięci (czy coś w tym stylu...). Większość sprzedawanych obecnie pamięci posiada 1 bank i BX nie współpracuje z nimi poprawnie (np: podaje 128Mb zamiast 256). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 a po co tracic tyle kasy na markowe pamieci. Wydajnosc podskoczy minimalnie. Moga byc niemarkowe aby byly 256 pc133 cl2 i chodzily, znasz jakies?? BTW:tomko dokladnie te kingstony sa wykrywane jako 128. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 Czyli musisz poprostu kupic jakiekolwiek pamięci dwustronne PC133 CL2 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 Igor z calym szacunkiem wiesz mozemy sobie zamienic moje tak chodza i sa 2 stronne jedna kosc za jedna jak chcesz to sie dogadamy u mnie ona smiga na na max tymingach spoko na 145 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phil Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 no wlasnie sam musialem bratu ustapic dwustronnego infineona na rzecz jakiegos m-tec cl2 :( pamiatka 2-stronna bedzie napewno dzialac ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 no wlasnie sam musialem bratu ustapic dwustronnego infineona na rzecz jakiegos m-tec cl2 :(M-tec przecież nie są złe, kiedyś miałem 2x128MB PC133 CL3 i pięknie śmigały na 150MHz@CL2 :) Dałem je braciakowi, razem z płytą CUSL2C i P3-800EB... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 Czyli musisz poprostu kupic jakiekolwiek pamięci dwustronne PC133 CL2 :)No tak. Tyle ze chodze po calym miescie i nie maja. Dletego sie pytam o jakies konkretne modele to se zamowie i tyle. For grzybu: ale ja potrzebuje 2x256 MB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phil Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 no wlasnie sam musialem bratu ustapic dwustronnego infineona na rzecz jakiegos m-tec cl2 :(M-tec przecież nie są złe, kiedyś miałem 2x128MB PC133 CL3 i pięknie śmigały na 150MHz@CL2 :) Dałem je braciakowi, razem z płytą CUSL2C i P3-800EB... hmm mi infineone smiga na 150, przy m-tec wysypuje sie windows :/ no ale coz, i tak narazie niekrece - tylko wyciszam 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TVC Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 Ja w plycie MSI BXMaster mam pamieci jednostronne i smigaja az milo!Ale np na plycie asusa p2b-f juz nie chca chodzic! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tMQ Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 do bx'a najlepiej dwustronne. pqi - trafil moj sasiad, szly na 166, ja mam infineona, apacher'y też działąją Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...