Smolik Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 Dzien jak codzien... tyle ze XP mi sie nie laduja , a zaraz po veryfying dmi pool data mam taki error : DISK BOOT FAILURE , INSERT SYSTEM DISC AND PRESS ENTER Skad nagle mam disk error ? Wie ktos ;[? Nic mu nie wloze , bo nie mam floppy 1,44 : / Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 Boot sectory Ci się uszkodziły. O ile pamiętam to konsola naprawy systemu z płytki instalacyjnej windy a potem fixmbr (albo jakoś tak, sprawdź w pomocy jak już tam bedziesz) powinno to naprawić. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szmon Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 Moze padl sektor rozruchowy? Mozna uzyc fixmbr w win2k albo fdisk /mbr w win 9x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smolik Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 Co to fixbmr ? Nie jestem w temacie z komputerami ... Czyli z tego rozumiem ze mam ustawic w biosie zamiast startu hdd-1 na CD-rom i wlozyc XP a potem odzyskiwanie systemu , tak ? Nieqmaty jestem :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szmon Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 Prawie, wloz plyte i wybierz rozruch minimalny albo konsola odzyskiwania, zaloguj sie na konto admina i wpisz fixmbr. To chyba tyle ;) A automatyczne odzyskiwanie systemu (ASR) to chyba nadinstaluje system, ale nie wiem :P poprawcie mnie ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smolik Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 Wpisac w uruchom ? :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smolik Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 Klapa... ustawiam na rozruch CD a i tak zaraz po veryfying DMI pool data wyskakuje mi ten error. Nie laduje z plyty jako 1st Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mastiff Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 (edytowane) Jeszcze raz: Uruchamiasz komputer z CDROMu z płytą instalacyjną XPka. wybierasz w opcjach instalatora: konsola odzyskiwania Logujesz się (jeśli nie masz założonego hasła na konto administratora, po prostu dajesz ENTER w wierszu poleceń wpisujesz fixmbr EDIT: Twoja płyta jest bootowalna?? Edytowane 19 Czerwca 2005 przez Mastiff Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smolik Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 To jest normalne w tym przypadku ze w biosie w ogole mi dysku nie wykrywa ? : ////// - jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szmon Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 Nie, bios powinien widziec dysk. Wejdz do setupu i sprawdz dokladnie czy widzi dysk czy nie ;) Wydaje mi sie ze jezeli nie widzialby dysku to przeszedlby do nastepnego napedu jaki jest ustawiony w kolejnosci do bootowania systemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smolik Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 To ma sens... ale 1st boot to CD , 2nd HDD ( ktorego w biosie nie widzi ) , 3rd CD... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szmon Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 (edytowane) Posluchaj czy kreca sie talerze w dysku. Hmm, skoro go w biosie nie ma to moze wypiela Ci sie tasma (malo prawdopodobne), albo padla elektronika... Ale nie wiem niestety ;/ Mozna sprobowac go podlaczyc do innego gniazda na plycie jeszcze, moze to cos da ;/ Edytowane 19 Czerwca 2005 przez szmon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacka Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 Dzien jak codzien... tyle ze XP mi sie nie laduja , a zaraz po veryfying dmi pool data mam taki error : DISK BOOT FAILURE , INSERT SYSTEM DISC AND PRESS ENTER Skad nagle mam disk error ? Wie ktos ;[? Nic mu nie wloze , bo nie mam floppy 1,44 : / 1504540[/snapback] Hmm wydaje mi sie ze wyskakiwal mi kiedys taki blad i wystarczylo zmienic cos w biosie - w opcjach dyskow wszystko na auto. Tak bylo u mnie ale pewnie u Ciebie to prawdziwy blad dysku, chyba ze ktos grzebal Ci w biosie, tak jak bylo to w moim przypadu :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...