verjigorm Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 Mój problem: Sprzęt jak w podpisie. Przy próbie podniesienia mnożnika albo fsb system jest niestabilny (o dziwo tylko Prime95 pokazuje błędy, superPI i CPUBurn działają bez zarzutu po 4 godziny). Nie pomaga podnoszenie Vcore, ani zmiana napięcia ani timingów Ram-u. :mur: Czy jest możliwe że 11x200 to po prostu maksimum dla tego proca ?? Proc: AXMH2500FQQ4C AQYHA 0431 CPFW Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 Jest możliwe że to max, ale ja też mam 0431 i spoko działa na 2,5 jak go Voltami podkarmić. Nie napisałeś nic o temp, moze to jest problem, procek ma za ciepło i tego nie lubi. Jeśli wszystko chodzi poprawnie to olej Prime95, wążne że nie ma zwiech i innych dodatków w codziennym użytkowaniu. Pozdrawiam! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
verjigorm Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 Temperatury to 46 Idle / 51 pod obciążeniem. Rzeczywiście może to być za dużo. Możliwe, że będe musiał zmienić paste termoprzewodzącą na coś lepszego... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BNX Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 (edytowane) nie , 51C to wcale nie zadużo , poprostu procek nie pozwala nawięcej Edytowane 19 Czerwca 2005 przez BNX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 Albo procek nie pozwala na wiecej albo MOBO - choc mysle to raczej niemozliwe. Najlepiej sprawdz u kogos czy da sie u niego podniesc wiecej. Jak nie - procek nie wyciagnie wieej. Jak sie da - to znaczy ze cos u CIebie nie wyrabia i to niekoniecznie jest procek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...