Sid Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 Witam! Nie będę owijał w bawełne i powiem co narobiłem: Włączyłem aparat, karta full, no więc chciałem zwolnić miejsce(del>all images). Poszło. Następnie chciałem zrobić fotkę... Pstryk... A on tak jakby znowu kartę mielił... Poczekałem z max. minutę, wkurzyłem się i... Wyciąłem baterie żeby go resetnąć. No i odtąd: "Unsupported CF Card" :/ Próbowałem formata w aparacie/Windzie/Linuksie. Dany prog się wiesza. W windzie wali komunikatem "Błąd wywołania IOCTL"(czy jakos tak). Czy mam sobie z niej wisiorek zrobić czy może spróbować czegoś innego? Gwoli ścicłości: mam czytnik USB ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jg5 Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 (edytowane) Podepnij karte do komputera poprzez czytnik. Nie przejmuj się błędami zgłaszanymi przez windowsa. Uruchom jakiś program do robienia partycji spod win, moze być dowolny byle widział karte CF. Następnie zrób format karty z tego programu, powinno działać pod warunkiem ze karta nie jest uszkodzona. EDIT: Sposób drugi: Sciagnij i zainstaluj Data Lifeguard Diagnostic for Windows Jest to soft do dysków wester digital, jednak posiada bardzo przydatną opcje WRITE ZEROS. Uruchom ten progam i kliknij dwa razy na karcie CF ( powinna zostać rozpoznana ) następnie wybierz opcje WRITE ZEROS i po kilku sekundach będziesz mieć CF całego wyzerowanego, jak nowy z fabryki ;). Teraz tylko standartowy format z pod windowsa i powinno działać. Dodam tylko ze opcja WRITE ZEROS jest bardzo destrukcyjna, nie da się pozniej odzyskać danych w domowych warunkach, więc radze uważać co się wybiera do czyszczenia... Edytowane 19 Czerwca 2005 przez jg5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 Dzięki za pomoc ;) Ale chyba jednak karta skończyła swój żywot: Test Option: WRITE ZEROS Model Number: SPRING MultiCard Slot A Serial Number: N/A Firmware Number: 0100 Drive Type: USB Capacity: 1944.92 GB SMART Status: Not Available Test Result: FAIL Test Error Code: 11-Cable Test::Read diagnostics sector error! Test Time: 09:19:55, June 20, 2005 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...