gzdylek Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 witam. mam pewien problemik a mianowicie od dluzeszego czasu gry zaczynam grac w jakakolwiek gre, pogram z 5 min ( czasem krocej ) i wywala mnie do windowsa z bledem. dokupilem pamieci ( teraz jest 512 mb) procek jest w porzadku. dzisja gdy dotknalem karty to zauwazylem ze byla strasznie goraca:/ dluzej palca utrzymac sie nie da na niej. karta graficzna to geforce fx 5200 firmy galaxy. jest na niej radiatorek. czy mozliwe ze to przez karte mnie wywala podczas grania? co moge zrobic zeby tak sie nie robilo? z gory dzieki i pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 Z moich doświadczeń wynika ze jak karta się przegrzewa to raczej zwiechy są a nie wywalanie do windy. Zatem przyczyny niestabilnosci szukalbym gdzie indziej, masz cos podkręcone? Jesli grafa nie jest podkrecona to nie powinno byc zadnych problemow, a ze sie grzeje to norma. Ja np. na drugiej stronie swojej grafy z podpisy nie moglem palca utrzymac 3 sekund bo parzylo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gzdylek Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 Z moich doświadczeń wynika ze jak karta się przegrzewa to raczej zwiechy są a nie wywalanie do windy. Zatem przyczyny niestabilnosci szukalbym gdzie indziej, masz cos podkręcone? Jesli grafa nie jest podkrecona to nie powinno byc zadnych problemow, a ze sie grzeje to norma. Ja np. na drugiej stronie swojej grafy z podpisy nie moglem palca utrzymac 3 sekund bo parzylo. 1504911[/snapback] karta nie byla podkrecana a wszystko inne dziala w kompie. dzisiaj byl format i odrazu po instalacji gry waywalalo jak chcialem grac. po zainstalowaniu sterow tak samo. jak moge sprawdzic temp mojej karty? i jakie sa srednie wyniki temperatury takiej karty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 zasadniczo to nigdy nie mierzylem tempy, ale jak nic nie podkrecane to... hmmm, moze zasilacz nie wyrabia??? Albo sie porpostu cos popsulo.... Jak wywala do windy to grafe bym odrzucil raczej... jakie masz MoBo?? Moze złe napiecie ustawil ci bios na proca, ustaw recznie... Musisz posprawdzac wszystko, skoro po reinstali dzieje sie to samo.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 witam. mam pewien problemik a mianowicie od dluzeszego czasu gry zaczynam grac w jakakolwiek gre, pogram z 5 min ( czasem krocej ) i wywala mnie do windowsa z bledem. dokupilem pamieci ( teraz jest 512 mb) procek jest w porzadku. dzisja gdy dotknalem karty to zauwazylem ze byla strasznie goraca:/ dluzej palca utrzymac sie nie da na niej. karta graficzna to geforce fx 5200 firmy galaxy. jest na niej radiatorek. czy mozliwe ze to przez karte mnie wywala podczas grania? co moge zrobic zeby tak sie nie robilo? z gory dzieki i pozdrawiam! 1504778[/snapback] Zamontuj na radiatorek jakiś mały wentylator i zobacz czy dalej sie będzie działo to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...