Skocz do zawartości
Hawk76

Radeon 9250 Kompatybilność

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie. Chcę sobie kupić Radeona 9250 128mb(64bit). Co prawda to stara szkoła ale do mojego kompa wystarczy. Wiec chciałem sie dowiedziec czy nie bedę miał problemów z ta karta w moim kompie:Duron 934Mhz, płyta główna Ecs K7VZA agp-4, pamieć 128ram(dokupuje 512 wraz z karta :D ),do tej pory miałem GeForce 2 mx 440 64 mb.

Z góry dzieki Hawk76

Edytowane przez Hawk76

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na bank nie bierz PowerColora. W sumie kazda inna firma bedzie ok. Sapphire, Hercules i Gigabyte sa najlepsze. Ale mowie Ci, zastanow sie nad 8500,9100 , bo sa duzo lepsze od tego 9200. Aha i wystrzegaj sie wersji, ktora wyjscie od monitora ma poprowadzone taka tasiemka gowniana :)

Edytowane przez DziubekR1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem pomysle nad tym bo jutro jade włsnie sie rozejzeć za karta i napewno wezme pod uwage 9100 i 8500 ale głównie zależ mi na tym zeby radeon był nowy a z 8500 9100 chyba bedzie problem ale zawsze jest allegro i komis gdzie czasami daja mało używane karty wiec zobacze. A i jeszce jedno His jest dobry??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

His tez moze byc :) Ale jesli juz bedziesz koniecznie bral 9200 to mysi byc na 128biotowj szynie. 64bit omijaj z daleka. Ale dalej polecam tamte dwie :D

EDIT:

Widze, ze Avatar sobie wstawiles :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jak :D Wkońcu trzeba miec jakis obrazek. a tego 9250 da sie mocno podkrecić na standardowym chłodzeniu i jakim programem. a i czy dom 3 i san andreas poleci mi na tej karcie(kompie) :-P na najnizszych ustawieniach??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym 9250 to sie nawet nie zblizaj do Doom 3 , albo San Andreas :cry: To juz nie ta liga. A kolega wyzej dobrze pisze, bo GF 3 i Radek 8500, 9100 sa bardzo zblizone, ale i tak sa o niebo wydajniejsze od 9200,9250. Te graficzki mozna niezle krecic, a tego 9200,9250 to naprawde moze o 10Mhz mi sie kiedys udalo. Lipa jakich malo. Z tych dwoch (GF 3 i 8500,9100) osobiscie wybralbym Radka, bo wole ATI :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8500 i 9100 (to sa te same karty) maja szyne 128bit, ale niektore modele maja 64mb Ramu. Akurat to wszystko jedno ktora wezmiesz czy 128mb, czy 64mb, ma miec 128bit i tak jak mowielem, wystrzegaj sie tych "tasiemek" :)

Na przyklad te beda dobre:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=54877057

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=54830309

Ale mozesz sie rozgladnac za jakimis tanszymi, bo mozna wyrwac lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciekawe propozycje i jestem na 100% zdecydowny żeby kupic radzia 9100 lub 8500 dzis ide luknąć w miasto jak sprawa wyglada a jak nic nie znajde to bedzie welcome the allegro. a jak wygląda sprawa z kręceniem tej karty??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tera to masz dopiero Avatara :D Popatrz sobie tutaj http://www.hq12.republika.pl/ na jakie taktowania ida i jakie punkty mozna na nich zdobyc. Standardowe to sa chybaa 250/500 jesli dobrze pamietam. Niektore wersje mialy chyba 250/550, ale moge sie mylic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz byłem w komisie i kupuje radeona 9100 128 mb 128 bit herculesa za 160zł tylko jest jeden mankament gwarancja dwa tygodnie ale mam nadzieje ze psuc sie nie bedzie i wielkie dzieki za radę :D

P.S Lubię mapety :-P

Edytowane przez Hawk76

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz byłem w komisie i kupuje radeona 9100 128 mb 128 bit herculesa za 160zł tylko jest jeden mankament gwarancja dwa tygodnie ale mam nadzieje ze psuc sie nie bedzie i wielkie dzieki za radę  :D 

P.S Lubię mapety  :-P

1505981[/snapback]

Bardzo dobry wybor. Fajnie, ze udalo Ci sie trafic 128mb, bo ciezko jest na nie "wpasc". Moim zdaniem jak nie padnie w 2 tyg. to i pozniej tez nie padnie. Jak cos sie ma dziac to juz od poczatku powinno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszce nie instalowałem gta ale kurde jetem bardzo zadowolony z 9100. odczuwam kolosalną róznice w stosunku do geforce 2. wiec chciał bym juz zakonczyc tego temata dziubek wielekie dzieki za dobra radę.

Hawk76

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi