t00l Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 planuje złożenie zestawu składającego się z takich oto elementów, jeśli możecie osądzić i ewentualnie doradzić co zmienić to piszcie. dzięki. Procesor: AMD Atthlon 64 3200+ oem s939 + arctic freezer albo pentagram QC80 AlCu MoBo: s939 GigaByte K8NU-SLI nForcrSLI dualDDR Grafa: 2xGigaByte 6600GT 128mb DDR [500/1000] Zasiłka: Chieftec HPC-410-302 DF 410w bigfan Pamięci 4x512mb Kingston cl3 pc3200 [dwie takie mam juz] HDD: seagate 160GB NCQ [już mam] PS. jeśli można doradźcie ewentualnie zasiłki i może optymalnego zestawu pod SLi, ja wybrałem GigaByte [mimo ze preferuje produkty ASUS's -ale czytając rózne opinie na temat płyt [ciach!]ych Asusa doszukałem się paru niedogodności z nimi związanych i wypadło na to że gigabyte jest lepszy] dzięki. pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 (edytowane) 1) Chlodzenie bierz Arctic Freezer 2) Jesli nie bedziesz rasowal to pamieci stykna, ale jesli chcesz krecic to slabiutkie one sa. 3) Zasilator do wymiany. Ten na bank bedzie lepszy http://zenfist.pl/z.php/products_id/161 DELTA RULLEZ :D 4) Athlona bym wzial 3000+,bo nie oplaca sie wydawac kasy na 3200+ Edytowane 19 Czerwca 2005 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 3) Zasilator do wymiany. Ten na bank bedzie lepszy 1505229[/snapback]Sory ale czy ja tam widze 400W?? :blink: Przecież 410W to więcej niż 400W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 Ale jeden jest produkowany przez Sirtec a drugi Delta Electronics. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 po co ci SLI lepiej jednego 6800 od luksa za 1200zł i do tego płytkę DFI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t00l Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 po co mi SLI <_< ?? no nie wiem, moze powinieneś komuś innemu zadać to pytanie... przejrzyj sobie testy wydajności 2x6600gt to o wiele wiecej niz pojedynczy 6800, a za ta cene ktora podales moge miec jedynie jakis raczej lowendowy sprzet, tak wiec o wiele bardziej wole kupic dwie markowe 6600gt w tej mniejwiecej cenie i cieszyc sie wydajnoscia jaka nie zagwarantuje mi 6800 w singlu. Jezeli sadzisz inaczej to napisz cos konkretnego takie wypowiedzimnie nie interesuja :mur: . Jezeli ktos ma sensowne rozwiazanie sprzetowe w podobnej cenie to oczywiscie wysłucham, ale prosze o sensowne wypowiedzi a nie typu "po co ci to, po co ci tamto, lepiej weź to..." bez podawania konkretów. W sumie dzisiaj poczytałem [na forum] o płytach SLI GigaByta i troche sie zawiodłem, teraz zastanawiam sie nad Asusem... albo MSI, lub DFI , choc do tych ostatnich to nie przekonuje mnie tylko mozliwosc podkrecania, malo je poprostu znam, a jezeli cos malo znam to raczej tego staram sie nie kupowac...dlatego pytam ludzi ktorzy sie bardziej niz ja znaja. dzieki. B) PS odnosnie zasilacza, dzisiaj rozmawialem z przedstawicielem sklepu w ktorym mam zamiar kupic sprzet i raczej z tym nie bedzie problemu... kupie to co bedzie dobre poprostu, a co dokladnie jeszcze nie wiem... choć ten zaproponowany wyżej wydaje się być sensownym w tej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 (edytowane) Sory ale czy ja tam widze 400W?? :blink: Przecież 410W to więcej niż 400W 1505817[/snapback] :lol: :lol: :lol: Chyba jakies jajca se robisz :lol: Stary ta DELTA szama na sniadanie tego Sirteca 410W. EDIT: To moze wez Tracera, bo ma 500W :wink: :lol: Edytowane 20 Czerwca 2005 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t00l Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 dzieki DziubekR1, ale jeszcze mam prosbe, powiedz mi czy ten zasilator jest odpowiedni do w\w zestawu... spokojnie to pociagnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pooh Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 po co mi SLI <_< ?? no nie wiem, moze powinieneś komuś innemu zadać to pytanie... przejrzyj sobie testy wydajności 2x6600gt to o wiele wiecej niz pojedynczy 6800, a za ta cene ktora podales moge miec jedynie jakis raczej lowendowy sprzet, tak wiec o wiele bardziej wole kupic dwie markowe 6600gt w tej mniejwiecej cenie i cieszyc sie wydajnoscia jaka nie zagwarantuje mi 6800 w singlu. testy testy testy robione na bencharkach, a SLI fajnie wyglada tylko w benchmarkach. po za tym to co tak na prawde sie liczy to opinie userow ktorzy maja sprzet w domu i moga porownac, a nie testy robione przez sprzedajne gazety i serwisy... wez sobie radka X800XL i mobo DFI i bedzie spoko, wyjdziesz na tym lepiej imo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 :lol: :lol: :lol: Chyba jakies jajca se robisz :lol: Stary ta DELTA szama na sniadanie tego Sirteca 410W. 1506291[/snapback] Nie wiem czy wszamia, ale na pewno ogłusza go swoim hałasem ;) Chieftec jest znaaacznie cichszy. dzieki DziubekR1, ale jeszcze mam prosbe, powiedz mi czy ten zasilator jest odpowiedni do w\w zestawu... spokojnie to pociagnie? 1506300[/snapback] Jak chcesz zasilacz, który pociągnie to bez problemu, szarpnij sie i weź Topowera TOP-526P6, albo TOP-450P5 (ewentualnie Tagana TG420-U01). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 (edytowane) Nie wiem czy wszamia, ale na pewno ogłusza go swoim hałasem ;) Chieftec jest znaaacznie cichszy. Hmm, naprawde jest taka glosna ? Ja mam wersje Delte 350W i naprawde WOGOLE jej nie slysze, a kompa mam prawie nieslyszalnego. :) Ale napewno jest o niebo lepsza od tego Szefa :) t00l >>>> Sorki, ale ja dopiero teraz zobaczylem, ze Ty chcesz miec 2x 6600GT, a do tego naprawde bedzie potrzebna zasilka. Nawet nie wiem czy moja ukochana DELTA 400W by dala rade :) (ale wierze w ta firme i mysle, ze by dala z wtyczka w pupci :D ) W sumie chyba lepiej na wszelki wypadek przytulic Tagana 420W co podal Zenfist, bo Tagan 380W moze juz nie dac rady (chociaz :wink: ). Edytowane 20 Czerwca 2005 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 Od razu zaopatrz się przejściówke 2 x Molex 4-pin na PCI-E. Bo będziesz potrzebował 2 x PCI-E, a one zaczynają się dopiero od Tagana TG480-U01 w górę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...